MALAHIT (u kolekcionarskoj kutiji)

MALAHIT (u kolekcionarskoj kutiji)

OPAL-VATRENI (u kolekcionarskoj kutiji)

OPAL-VATRENI (u kolekcionarskoj kutiji)

AHAT-LUDI ČIPKASTI (u kolekcionarskoj kutiji)

Količina: 1
Veličina: 3x4 cm
Masa: 53 g
Država porijekla: Meksiko
Kemijska formula: SiO2 kremen
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Astrološki znak: Bik, blizanci, rak
Boja: Crveno smeđa s bijelim mrljama
Čišćenje: Pod mlazom tekuće vode
Punjenje: Na suncu ili preko noći u posudi s gorskim kristalom
9,29 € 70,00 kn
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Ovaj meksički ahat, također poznat pod nazivom, "ludi čipkasti" prilično je mlad u usporedbi s drugim mineralima. Vjeruje se da je nastao prije nekih 65 do 90 milijuna godina. Ludi čipkasti ahat ima uzorke po sebi koji nalikuju tkanoj čipki. Za nju se smatra da je vrlo korisna kada se oko nje tkaju zaštite, a i štiti osobu koja ga nosi. Nalazište ovog minerala je samo u sjevernom Meksiku, točnije u državi Chihuahua. Poznat je i pod nazivom ’sretna čipka’ ili ’kamen smijeha’. Ovo je kamen sreće i zaštite osobe. Njegove energije su snažne, ali smirujuće i energizirajuće. Ludi čipkasti ahat podučava svojom vibracijom kako biti prisutan u sadašnjem trenutku. Potiče osjećaj sigurnosti i unutarnje stabilnosti. Pomaže u prevladavanju strahova i briga. Jača samopouzdanje i prihvaćanje svojih osobnosti u potpunosti. Savršen je izbor za osobe koje posjeduju nestabilne ili preintenzivne emocije. Služi i kao prekrasan alat za meditaciju koji pomaže osobi postići emocionalni sklad. Također se vjeruje da pomaže u donošenju izbora i važnih odluka. Povezan je s elementom vatre. Za njegovu energiju kažu da je uzdižuća i radosna. Potiče kreativnost i pokretanje novih projekata. Daje osobi snagu i izdrživost. Pomaže u regeneraciji tijela od iscrpljenosti ili fizičkog umora. Harmonizira Yin i Yang energije u tijelu osobe. Povećava moć koncentracije, uklanja energetske blokade u tijelu. Djeluje pročišćavajuće na fizičkoj razini, točnije na gušteraču i limfni sustav. Jača srce i pomaže kod bolesti probave. Čisti kožu, bubuljice i prištiće.

AHAT OPĆENITO:Ahat je jedan od najrasprostranjenijih minerala na planeti. Nalazi se na svim kontinentima i poznat je u mnogim podvrstama i bojama. Ime je dobio po starom nazivu rijeke Achates (današnja Drilo) na Siciliji. U Hrvatskoj je najpoznatiji Lepoglavski ahat s brda Gaveznica (Kameni Vrh) kod Lepoglave. Ahat spada u grupu kalcedona i on je najpopularniji i najraznovrsniji kalcedon. Njegova vibracija je sporijeg, ali snažnog karaktera. Sve vrste ahata imaju snažno zaštitničko djelovanje i moć usklađenja muško-ženskih energija u osobi. Gledano kroz povijest, u antičkom Rimu, ahat je korišten kao snažan amulet ili talisman za zaštitu onoga tko ga nosi od svih vrsta opasnosti. U Antičkoj Grčkoj su ga koristili u medicinskim eliksirima i pastama za liječenje bolesti grla i želuca. Europske kraljevske obitelji imale su kolekcionarsku strast prema skupljanju zdjela od ahata koje se danas mogu vidjeti u europskim muzejima. Ahat je u Islamu vrlo dragocjen kamen i prema muslimanskoj tradiciji, osoba koja nosi prsten s ahatom je zaštićena od raznih nezgoda i ima dug život.

U osobnoj upotrebi služi kao zaštitna ploča za prostor, kao nakit u obliku naušnica, ogrlice, privjeska ili neoblikovani kamen za nošenje u džepu. Od njega se izrađuju i ukrasni predmeti kao što su piramide, kugle, satovi, ukrasne vaze i sl. Za nakit se brusi u formu kabašona, kuglica i gema.

Ahat najsnažnije djeluje na korijensku čakru osobe. Nositelju donosi zaštitu od negativnih energija, uzemljenost i fizičku vitalnost. Pomaže u povećanju koncentracije i mentalne jasnoće. Koristan je za duhovni rad jer podiže svijest i povezuje osobu s kolektivnom sviješću čovječanstva. Na emocionalnoj razini pomaže u otpuštanju ljutnje, bijesa i gorčine prema drugima, a potiče ljubav i hrabrost za novi početak nakon traumatičnog emocionalnog iskustva. Inspirira osobu kako da lijepe i pozitivne stvari privuče u svoj život. Na fizičkoj razini, jača srce, rad pluća, osjetilo vida i pojačava libido. Pomaže kod bolesti grla i dišnih puteva. Potiče cirkulaciju krvi, rast kože, noktiju i kose. Pomaže kod bolesti kralježnice, reumatskih oboljenja koljena, bedra, skočnih zglobova, prstiju na nogama i stopalima. Ovaj kamen je poznat kao spremnik za negativnu energiju, toksičnost i razne negativnosti pa je vrlo korisno veće primjerke položiti u i oko kuće. Kažu da sprječava izvantjelesne posjete negativnih entiteta i odbija nepoželjne fizičke posjetitelje od ulaska u kuću.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: