MALAHIT-Srebrni privjesak-Ovalni (2-3 cm)

MALAHIT-Srebrni privjesak-Ovalni (2-3 cm)

MALAHIT-Srebrni privjesak (3 cm)

MALAHIT-Srebrni privjesak (3 cm)

MALAHIT-Srebrni privjesak (3,2 cm)

Pakiranje: U kutiji za nakit
Veličina: 3,2 cm i 4,7 cm sa privjeskom
Masa: 16 g
Sastav materijala: Srebro 925, malahit
Država porijekla: Kongo
Kemijska formula: Cu2((OH)2(CO3)), karbonat
Mohsova tvrdoća: 3,5-4
Astrološki znak: Škorpion, jarac
Boja: Zelena s crnim šarama po sebi, svilenkastog sjaja
Čakra: Korjenska, srčana, grlena
Čišćenje: Osjetljiv je na vodu, može pod mlazom vode 1 minutu maksimalno. Može i preko noći u suhoj zdjelici s hematitom
Punjenje: Prijepodne ili poslijepodne na slabom suncu 2-3h. Puni se i s gorskim kristalom
53,09 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Malahit je jedan od samo četiri minerala koji postoji u dvije boje. Naziv mu potječe od tri grčke riječi: "malache", što znači, "sljez", "malakos" što znači, "mekan" i "cheilos" što znači, "usna". To se odnosi na sposobnost kamena da apsorbira sve oko sebe i čuva ga unutar sebe poput školjke ili nježnog majčinog zagrljaja. Malahit vrlo prijemčivo upija negativnu energiju u sebe, ali je ne otpušta. Stoga je vrlo važno, stalno ga čistiti pogotovo ako je u stalnoj upotrebi.

Ovaj mineral je prvi put zabilježen 1747. godine, a ime mu je dao mineralog Johan Gottschalk Wallerius prema njegovoj zelenoj boji. Malahit se obično pojavljuje u prirodi s azuritom i krizokolom. Nalazišta su mu u Angoli, Kongu, Zairu, Namibiji, Rusiji, Indiji, Kini, SAD-u, Izraelu, Walesu, Velikoj Britaniji, Meksiku, Čileu, Zambiji itd. Interesantno je da je malahit nacionalni dragulj Zambije i Rusije.

Prvi malahiti su pronađeni u Egiptu i Izraelu prije cca. 4000 g. prije Krista. Malahit se koristio za zaštitu od uroka, za izradu nakita, ukrasnih predmeta i kao "lijek" za želučane bolesti. Ljepota ovog kamena nije ostavila ravnodušnim ni umjetnike antičke Grčke koji su ga upotrebljavali za izradu mnogih skupocjenih predmeta, kipova, nakita i ženske šminke.

Malahit je jedan od najvažnijih minerala za zaštitu od negativnih energija. Svojom pozitivnom vibracijom puni aurično polje osobe, a istovremeno uklanja svu negativnost iz nje. Poznato je da malahit stvara "ogrtač nevidljivosti" oko osobe. Štiti osobu i čini je otpornijom na vanjske negativne energije. Može apsorbirati negativne, otrovne i razne toksične energije iz okoline , upijajući ih u sebe.

Malahit povezuje korijensku, srčanu i grlenu čakru i harmonizira ih. Malahit je kamen sreće, blagostanja i obilja. Pomaže uravnotežiti čistu ljubav i romantiku. Osnažuje volju osobe za suočavanjem i prevladavanjem bilo koje emocionalne i fizičke blokade koja joj se trenutno događa. Njegova "zrcalna" vrlina reflektira sve što mu se pokaže, bila to ljubav ili mržnja, sreća ili ljutnja. Također je moćan zaštitnički kamen, služi kao opća zaštita, zaštita od negativnih energija, zaštita tijekom trudnoće i rođenja djeteta, zaštita za malu djecu. Rudari također nose ovaj kamen za zaštitu kada rade pod zemljom. Izvrstan je i kao zaštitni kamen tijekom letenja i dugih cestovnih putovanja.

Na fizičkoj razini pomaže u iscjeljenju astme, artritisa, napetih mišića, tumora i bolesti izazvanih radijacijom. Jača imunitet cijelog organizma, funkciju pankreasa i slezene. Pomaže kod oslabljenog vida, astme, trovanja, proljeva, reume, porođajnih i menstruacijskih bolova. Njegova umirujuća energija ublažava infekcijske bolesti. Oslobađa blokirane energije u vratu i grlu. Pomaže kod otežanog disanja, govora i promuklosti. Ženama pomaže u prepuštanju u seksualni odnos i otklanjanju srama.

Ako se postavi u kuteve poslovnog prostora ili u blagajnu, povećava bogatstvo i obilje. Ako se drži na radnom stolu, potiče kreativnost i psihičku stabilnost. Može se postaviti u spavaću sobu ispod jastuka jer potiče miran san i pruža zaštitu od loših snova.

Napomena: Osjetljiv je na kozmetiku, sapune, parfeme, znojenje i vrućinu te gubi sjaj pa ga treba samo povremeno nositi na tijelu.

Kompatibilan je s azuritom, tirkizem, krizokolom, šatukitom, iolitom, tigrovim okom i morganitom.

Kao dodatno čišćenje preporučuje se ostaviti ga preko noći na zemlji. Najbolje u noći punog mjeseca. Dodatno se može i okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: