TIGROVO OKO-Viseće naušnice

TIGROVO OKO-Viseće naušnice

MJESEČEV KAMEN-Viseće naušnice

MJESEČEV KAMEN-Viseće naušnice

AHAT-MAHOVINASTI-Viseće naušnice

Pakiranje: 1 par
Veličina: 6 cm
Masa: 10 g
Država porijekla: Indija
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Astrološki znak: Bik, blizanci, djevica
Boja: Zelena, siva, smeđa, bijela
Čakra: Korijenska
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Na suncu 2-3 h
9,29 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Kristalni grumenčići slobodnog oblika. Prirodni oblik podsjeća na lijepe zaobljene riječne oblutke. Pogledajte i odgovarajuću ogrlicu i narukvicu.

AHAT MAHOVINASTI je prirodni mineral koji se dobiva iz fragmentiranih vulkanskih stijena. Sadrži prirodnu zelenu nijansu jer nastaje od silicijeva dioksida i oblik je kalcedona koji uključuje mineral zelene boje u sebi. Ovaj mineral izgleda kao da je prisutna mahovina u njemu i asocira na prirodne elemente. Nalazišta su mu diljem svijeta, a 75% iskopane količine dolazi iz Indije.

Poznat je i pod imenom "kamen vrtlara". Ovo je kamen univerzalne ljubavi i smirenja. Mahovinasti ahat osnažuje kontakt s majkom Zemljom i njenim energijama. Pomaže osobi u kvalitetnijem povezivanju s prirodom. Jača osobnu povezanost s biljkama i životinjama. Ako se postavi u vrt, pomaže svim biljkama u rastu i jačanju ploda ili cvijeta. Ako se postavi u prostor, reducira stres i potiče osjećaj harmonije i zajedništva. Širi energiju radosti i pozitivnih vibracija u prostoru. Ako se nosi u auri osobe, stvara zaštitno polje oko nje. Čisti krvožilni sustav, regulira šećer u krvi, sprječava dehridraciju i pomaže kod gljivičnih i kožnih infekcija. Djeluje protuupalno i smanjuje otekline na tijelu. Smanjuje povišenu temperaturu i smanjuje bol kod porođaja.

AHAT OPĆENITO: Ahat je jedan od najrasprostranjenijih minerala na planeti. Nalazi se na svim kontinentima i poznat je u mnogim podvrstama i bojama. Ime je dobio po starom nazivu rijeke Achates (današnja Drilo) na Siciliji. U Hrvatskoj je najpoznatiji Lepoglavski ahat s brda Gaveznica (Kameni Vrh) kod Lepoglave. Ahat spada u grupu kalcedona i on je najpopularniji i najraznovrsniji kalcedon. Njegova vibracija je sporijeg, ali snažnog karaktera. Sve vrste ahata imaju snažno zaštitničko djelovanje i moć usklađenja muško-ženskih energija u osobi. Gledano kroz povijest, u antičkom Rimu, ahat je korišten kao snažan amulet ili talisman za zaštitu onoga tko ga nosi od svih vrsta opasnosti. U Antičkoj Grčkoj su ga koristili u medicinskim eliksirima i pastama za liječenje bolesti grla i želuca. Europske kraljevske obitelji imale su kolekcionarsku strast prema skupljanju zdjela od ahata koje se danas mogu vidjeti u europskim muzejima. Ahat je u Islamu vrlo dragocjen kamen i prema muslimanskoj tradiciji, osoba koja nosi prsten s ahatom je zaštićena od raznih nezgoda i ima dug život.

U osobnoj upotrebi služi kao zaštitna ploča za prostor, kao nakit u obliku naušnica, ogrlice, privjeska ili neoblikovani kamen za nošenje u džepu. Od njega se izrađuju i ukrasni predmeti kao što su piramide, kugle, satovi, ukrasne vaze i sl. Za nakit se brusi u formu kabašona, kuglica i gema.

Ahat najsnažnije djeluje na korijensku čakru osobe. Nositelju donosi zaštitu od negativnih energija, uzemljenost i fizičku vitalnost. Pomaže u povećanju koncentracije i mentalne jasnoće. Koristan je za duhovni rad jer podiže svijest i povezuje osobu s kolektivnom sviješću čovječanstva. Na emocionalnoj razini pomaže u otpuštanju ljutnje, bijesa i gorčine prema drugima, a potiče ljubav i hrabrost za novi početak nakon traumatičnog emocionalnog iskustva. Inspirira osobu kako da lijepe i pozitivne stvari privuče u svoj život. Na fizičkoj razini, jača srce, rad pluća, osjetilo vida i pojačava libido. Pomaže kod bolesti grla i dišnih puteva. Potiče cirkulaciju krvi, rast kože, noktiju i kose. Pomaže kod bolesti kralježnice, reumatskih oboljenja koljena, bedra, skočnih zglobova, prstiju na nogama i stopalima. Ovaj kamen je poznat kao spremnik za negativnu energiju, toksičnost i razne negativnosti pa je vrlo korisno veće primjerke položiti u i oko kuće. Kažu da sprječava izvantjelesne posjete negativnih entiteta i odbija nepoželjne fizičke posjetitelje od ulaska u kuću.


 
Nedavno gledani proizvodi: