KALCIT-NARANČASTI-Ogrlica s plosnatim privjeskom

KALCIT-NARANČASTI-Ogrlica s plosnatim privjeskom

AHAT-MAHOVINASTI-Ogrlica s plosnatim privjeskom

AHAT-MAHOVINASTI-Ogrlica s plosnatim privjeskom

AHAT-Ogrlica s plosnatim privjeskom

Veličina: 2,5-4 cm
Masa: 12-14 g
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 7
Astrološki znak: Bik, blizanci, rak, djevica
Boja: Bijelo siva
Čakra: Korijenska, pupčana, grlena, čeona, tjemena
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Na suncu 2-3 h
13,27 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Ovaj plosnati privjesak zbog svog oblika, dobro prianja uz tijelo, a može se nositi i ispod odjeće. Ovo crno uže ima mogućnost regulacije veličine.
Ahat je jedan od najrasprostranjenijih kristala na planeti. Nalazi se na svim kontinentima i poznat je u mnogim podvrstama i bojama. Ime je dobio po rijeci Achates u Siciliji. Ahat je u Islamu vrlo dragocjen kamen. Prema muslimanskoj tradiciji osoba koja nosi prsten s ahatom je zaštićena od raznih nezgoda i ima dug život. U Hrvatskoj je poznati Lepoglavski Ahat s brda Gaveznica (Kameni Vrh). Ime je dobio po starom nazivu rijeke Achates (današnja Drilo) na Siciliji.
Ahat spada u grupu kalcedona (kriptokristalasti varijetet kvarca). Ahatova vibracija najjača je na prvoj čakri. Zbog toga ima pozitivno djelovanje na spolne organe kod oba spola, a kod žena olakšava i porod. Prugasti ahat na sporednim čakrama, na nogama, ljekovito djeluje protiv reumatskih oboljenja koljena, bedra, skočnih zglobova, prstiju na nogama i stopalima te kralježnice. Na grlenoj čakri pomaže kod bolesti grla i dišnih puteva. Na čeonoj čakri kamen prugasti Ahat vrlo dobro djeluje na pojačavanje i oštrenje vida.

S eliksirom od prugastog ahata umivaju se i iscjeljuju oči, kosa i koža. U osobnoj upotrebi služi kao zaštitna ploča za prostor, kao nakit u obliku naušnica, ogrlice, privjeska ili neoblikovani kamen za nošenje u džepu. Od njega se izrađuju i ukrasni predmeti kao što su satovi, ukrasne vaze i sl. Za nakit se brusi u formu kabašona, kuglica i gema.

Ovaj kamen je poznat kao spremnik za negativnu energiju, toksičnost i negativnosti pa je vrlo korisno veće primjerke položiti oko kuće. Kaže se da sprječava izvantjelesne posjete negativnih entiteta i odbija nepoželjne posjetitelje od vaših vrata.
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: