JASPIS-ŽUTI (2-3 cm)

JASPIS-ŽUTI (2-3 cm)

TIGROVO OKO-PLAVI (2-3 cm)

TIGROVO OKO-PLAVI (2-3 cm)

AHAT-SIVI (2-3 cm)

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 2-3 cm
Masa: 15-30 g
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 7
Astrološki znak: Bik, blizanci, rak, djevica
Boja: Sivo plavkasta ili sivo zelenskasta
Čakra: Korijenska, pupčana, grlena, čeona, tjemena
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Na suncu 2-3 h
3,32 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Ahat je jedan od najrasprostranjenijih kristala na planeti. Nalazi se na svim kontinentima i poznat je u mnogim podvrstama i bojama. Ime je dobio po rijeci Achates u Siciliji. Ahat je u Islamu vrlo dragocjen kamen. Prema muslimanskoj tradiciji osoba koja nosi prsten s ahatom je zaštićena od raznih nezgoda i ima dug život. U Hrvatskoj je poznati Lepoglavski Ahat s brda Gaveznica (Kameni Vrh). Ime je dobio po starom nazivu rijeke Achates (današnja Drilo) na Siciliji.

Ahat spada u grupu kalcedona (kriptokristalasti varijetet kvarca). Ahatova vibracija najjača je na prvoj čakri. Zbog toga ima pozitivno djelovanje na spolne organe kod oba spola, a kod žena olakšava i porod. Prugasti ahat na sporednim čakrama, na nogama, ljekovito djeluje protiv reumatskih oboljenja koljena, bedra, skočnih zglobova, prstiju na nogama i stopalima te kralježnice. Na grlenoj čakri pomaže kod bolesti grla i dišnih puteva. Na čeonoj čakri kamen prugasti Ahat vrlo dobro djeluje na pojačavanje i oštrenje vida.

S eliksirom od prugastog ahata umivaju se i iscjeljuju oči, kosa i koža. U osobnoj upotrebi služi kao zaštitna ploča za prostor, kao nakit u obliku naušnica, ogrlice, privjeska ili neoblikovani kamen za nošenje u džepu. Od njega se izrađuju i ukrasni predmeti kao što su satovi, ukrasne vaze i sl. Za nakit se brusi u formu kabašona, kuglica i gema.

Ovaj kamen je poznat kao spremnik za negativnu energiju, toksičnost i negativnosti pa je vrlo korisno veće primjerke položiti oko kuće. Kaže se da sprječava izvantjelesne posjete negativnih entiteta i odbija nepoželjne posjetitelje od vaših vrata.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: