SET ZA PUNJENJE / PRAŽNJENJE-GORSKI KRISTAL I HEMATIT

SET ZA PUNJENJE / PRAŽNJENJE-GORSKI KRISTAL I HEMATIT

AHAT-MAHOVINASTI (5-8 mm) 100 g

AHAT-MAHOVINASTI (5-8 mm) 100 g

AMETIST (2-3 mm) 100 g

Veličina: 2-3 mm
Masa: 100 g
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 7
Boja: Svijetlo ljubičasta
Čakra: Čeona
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Prijepodne ili poslijepodne na slabom suncu 2-3h
3,32 € 25,00 kn
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Koristi se za izradu orgonskih predmeta, energetsko punjenje i čišćenje, punjenje malih ukrasnih bočica i za dekoraciju prostora.

Ametist je zbog svoje ljubičaste boje jedan od najpopularnijih minerala. Ime mu potiče od grčke riječi; ’’a’’ (ne) ’’methustos’’ (opijenost) a znači, bez pijanstva ili neopijenost. U davna vremena, vino se pijuckalo iz pehara u kojima je bilo kamenje ametista kako bi se spriječilo opijanje. Aristotel ga je koristio kao sredstvo za liječenje od alkoholizma i običavali su ga nosili kao talisman. Što je tamnije ljubičast, tim je dragocjeniji.

Duhovno značenje ametista je uzemljenost, spokoj i smirenost. Donosi unutarnji sklad i harmoniju. Budi intuiciju i vidovitost i povezanost s božanskim. Pomaže kod bolje koncentracije, učenja i povećava mentalne sposobnosti. Često se koristi u meditaciji. Pomaže u uklanjanju migrena. Koristio se stoljećima protiv uroka i negativnih sila. Loše misli pretvara u optimistične, smanjuje tugu i bol. Potiče lučenje hormona, čisti krv i regulira krvni pritisak. Smiruje živce i liječi poremećaj sluha. Potiče rast kose i čisti kožu. Pomaže u izvantjelesnim iskustvima i lucidnim snovima. U kombinaciji s gorskim kristalom i rozenkvarcom (srce, um, duša) pojačava psihičke i mistične sposobnosti. Blokira patogena zračenja i negativne energije iz okruženja. Budi snažne iscjeliteljske sposobnosti. Ako se stavi ispod jastuka, rastjeruje loše snove i potiče na dubok san. Umiruje um i privlači duboke vizionarske snove. Povezan je s beta valovima koje širi u okolinu.

Izvrstan je pratilac na putovanju jer njegova energija stvara zaštitno polje i sigurnost. Ametist je tradicionalni kamen za veljaču. Još od srednjeg vijeka štuje se običaj darivanja poklanjanja kamenja za godišnjicu braka ili ljubavne veze. Postoji pravilo darivanja po godinama i vrstama kamenja za svaku godinu. Brak jednog ljubavnog para jača kako vrijeme prolazi tako i dar za godišnjicu braka svake godine bi trebao rasti u vrijednosti. Svaka od važnijih godišnjica povezana je sa simboličkim predmetima koji nose dublje značenje. Kristal ametista je povezan sa šestom i trideset trećom godišnjicom braka (6. i 33.) jer širi umirujuću, harmoničnu i zaštitničku energiju u odnosu.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: