TURMALIN-CRNI-SIROVI (XXL) 200-300 g

TURMALIN-CRNI-SIROVI (XXL) 200-300 g

APOFILIT (6-8 cm)

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 6-8 cm i širina 3-4 cm
Masa: 60-130 g
Država porijekla: Poona, Indija
Kemijska formula: KCa4Si8O20(F,OH)·8(H2O)
Mohsova tvrdoća: 4,5-5
Astrološki znak: Blizanci, vaga
Boja: Staklasto prozirna s zelenim sjajem
Čakra: Srčana, čeona, tjemena
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Ostaviti preko noći u posudi s vodom s zelenim aventurinom
60,00 € 452,07 kn
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Apofilit potječe iz skupine filoslikatnih hidratiziranih minerala kalcija i kalija s fluorom. Nastaje u planinskim masivima vulkanskog porijekla. Često se nalazi u pukotinama, prolazima ili šupljinama u magmatskim stijenama. Ovaj mineral prvi je otkrio 1806. g. R.J. Hauy. Apofilit je do 1978. g. pripadao u mineralnu skupinu zeolita (mineralima koji sadrže vodu unutar sebe), a zatim ga je Međunarodna organizacija (International Mineralogical Association) proglasila samostalnim mineralom. Apofilit se dijeli u 3 osnovne grupe:

-Fluorapofilit KCa4Si8O20(F,OH)·8H2O (bezbojni, bijeli, zeleni, žuti , ljubičasti. Ovo je najraširenija vrsta koja je poznata još pod nazivom "Albino" Često zna biti pomiješan s prozirnim kristalima stilbita koji mu daju posebnu ljepotu.)

-Hidroapofilit KCa4Si8O20(OH,F)·8H2O (bezbojni ili bijeli. Najčešća nalazišta su mu u SAD-u.)

-Natroapofilit Na4Si8O20F·8H2O (bezbojni, boje breskve, žuti ili smeđi. Vrlo je rijedak u prirodi, najveća nalazišta su u Japanu i Indiji.)

Ova tri blisko povezana minerala mogu se razlikovati tek kad se analiziraju pod mikroskopom. U prirodi često ga se može pronaći u stijeni samog ili spojenog zajedno u skupini s prehnitom, kvarcom ili stilbitom. Budući da je mineral apofilita vrlo mekan i krhak, ne koristi se često u izradi nakita. Oblik, boja i veličina apofilita variraju, ovisno o lokaciji nalazišta. Može biti u piramidalnom, kockastom ili igličastom obliku, od sitnih komada do velikih grozdova. Naziv je dobio od grčke riječi "apo" (od) i "phyllon" (list) što bi u prijevodu bilo, "lista se". To znači da se kod izlaganja vatri ili zagrijavanju na visokoj temperaturi lista, tj. mrvi, a jedan od razloga je da prilikom zagrijavanja gubi molekule vode i mineral dehidrira.

Poznat je i pod dodatnim nazivom, "riblje oko" zbog sedefastog sjaja i posebne igre svjetlosti, ako se promatra na sunčevoj svjetlosti. Najčešće je bezbojan ili zeleni, a može biti i plavo-zeleni, ružičasti, crveni, žuti, sivi, smeđi ili ljubičasti. Može biti mat ili sjajni. Zeleni je rjeđi i prilično skupocjen, a otkrio ga je jedan farmer u rudnicima zeolita u Pooni u Indiji. Paralelno kad se proširila vijest o otkriću zelenog apofilita, pronašli su nalazište zelenog apofilita i u Quebecu u Kanadi, ali i u Brazilu. Ostala nalazišta raznobojnih apofilita su u Australiji, Češkoj, Grenlandu, Indiji, Irskoj, Islandu, Italiji, Japanu, Južnoj Africi, Meksiku, Norveškoj, Njemačkoj, Rusiji, SAD-u i Škotskoj.

Apofilit je kamen vrlo visoke vibracije koji pomaže osobi uskladiti svoje muško-ženske energije i tako usklađenu, povezati ju s energijama iz viših dimenzija. Apofilit djeluje na srčanu, čeonu, tjemenu čakru, ali i na osmu čakru koja nije fizički u tijelu već vibrira iznad sedme. Ovaj mineral harmonično povezuje fizički i duhovni aspekt osobe.

Na emocionalnoj razini osobi pomaže u regeneraciji blokirane srčane čakre i ponovnom poticanju unutarnje radosti. Pomaže u iscjeljivanju unutarnjih traumi i otpuštanju potisnutih emocija. Apofilit pomaže osobi u suočavanju sa zakopanim starim ranama i u shvaćanju da one ne zaslužuju toliku moć nad njenim životom. Osobi može pomoći da bude iskrena prema sebi i drugima te da se lakše nosi s tugom, boli, opraštanjem ili gubitkom voljene osobe. Apofilit energetski djeluje da patnja i bol od slomljenog srca bude manje bolna i lakše podnošljiva. Vibracije ovog minerala mogu pomoći u donošenju važnih odluka i u rješavanju problema u partnerskim odnosima. Pošto stimulira srčanu čakru osobe, može joj svojom energijom pobuditi nadu za ponovnu radost i ljubav u životu jer potiče u osobi radost i bezbrižnost.

Na mentalnoj razini može pomoći u oslobađanju od stresa, smanjenju umora i potaknuti duboko opuštanje. Može pomoći oko rastvaranja mentalnih blokada i negativnih obrazaca razmišljanja. Pomaže u suočavanju s iracionalnim strahovima, brigama i njihovim otpuštanjem. Jača pamćenje, koncentraciju i mentalnu jasnoću.

Na fizičkoj razini pomaže u regeneraciji kože i sluznice. Jača vid, ublažava simptome teškog disanja i napadaja panike. Pomaže kod alergija, a može se postaviti na grudi kako bi umanjio napad astme. Jača pluća i pomaže kod bolova u stopalima.

Na duhovnoj razini apofilit jača introspekciju osobe kako bi dobila jasniju viziju o svojim negativnim obrascima koji ometaju njen duhovni rast. Ovaj mineral je idealan pomoćnik u kristaloterapiji, ulasku u meditaciju, stanju transa, hipnoze ili pojačane koncentraciju svjesnosti. Apofilit usklađuje osobu sa suptilnim svjetovima te omogućuje lakšu komunikaciju između fizičkog i onostranog. Povećava intuiciju, vidovitost, komunikaciju s duhovnim vodičima, anđelima čuvarima ili stanovnicima izvan našeg planeta. Jača psihičke vizije, potiče lucidno sanjanje, a i idealan je pomoćnik kod regresoterapije, astralnog ili šamanskog putovanja. Ovaj mineral će olakšati osobi da od svojih vodiča dobije jasniji uvid o određenoj, situaciji za druge ili za sebe. Idealan je i pomoćnik osobi kod iscjeliteljskog rada s dijelovima duše ili ponovnog povezivanja sa svojim unutarnjim djetetom.

Apofilit je kristal koji omogućava osobi lakše povezivanje s Akaša zapisima i može pomoći u boljem razumijevanju i iscjeljivanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. On je uz mineral uleksit jedan od snažnijih minerala za lakši pristup čitanju Akaša zapisa ili gledanja na daljinu (Remote viewing).

Kao što je Maureen St. Germain napisala u svojoj knjizi "Otvaranje Akaša zapisa: "Apofilit je nevjerojatni višedimenzionalni kristal koji će vam pomoći pri povezanosti s višim carstvima. On se koristi za razne namjene i nevjerojatno pomaže pri postizanju više svjesnosti."
Izdavač Harša, hrvatsko izdanje, 82. str.

Ako se postavi u prostor veći komad apofilita, jača zdravlje, obilje i prosperitet u životu prisutnima. Može rastvoriti negativne energije u prostoru i odašiljati prema svima svoje vibracije ljubavi, sreće i mira. Zato mnogi duhovni radnici, iscjelitelji i terapeuti drže komad apofilita u svom prostoru.
Zelena vrsta apofilita ima posebnu vezu s majkom prirodom i može pomoći osobi da uskladi svoje vibracije s njenom moćnom energijom. Ovo je naročito prikladno ako osoba trenutno previše boravi u zatvorenom prostoru. Ako se postavi zeleni apofilit u vrt ili dvorište snažnija je meditativna povezanost osobe s duhovima prirode.

Ako se apofilit upari s ostalim kristalima:
-Gorski kristal = jača svoju vibraciju i radijus djelovanja
-Serafinit = jača povezanost s anđelima i arkanđelima
-Zeleni kalcit = jača povezanost s prirodom
-Stilbit = harmonizira srce i um, donosi jasno razumijevanje i unutarnji mir
-Uleksit = lakše povezivanje s Akaša zapisima

Za početnike koji su tek počeli raditi s kristalima, apofilit može biti energetski presnažan kamen pa se može dogoditi da "odlete". Zato se preporučuje da upare apofilit s mineralima za uzemljenje kao što su crni turmalin, oniks, šungit, ili hematit.
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: