AMETIST/AVENTURIN/GORSKI KRISTAL-Narukvica s privjeskom “Om”

AMETIST/AVENTURIN/GORSKI KRISTAL-Narukvica s privjeskom “Om”

AMAZONIT-Narukvica s privjeskom “Lotos” (elastična)

AMAZONIT-Narukvica s privjeskom “Lotos” (elastična)

AVENTURIN/LAVA KAMEN-Narukvica (elastična)

Promjer: 6 cm
Veličina: Perle 6 mm
Masa: 10 g
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 5-7
Astrološki znak: Bik, rak, strijelac, vodenjak, jarac
Boja: Crna, svijetlo zelena
Čakra: Korijenska, srčana
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Na suncu 2-3 h
10,62 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Zeleni aventurin je mineral silicijevog dioksida iz mineralne skupine kvarca.To je jedinstveni kvarcni oblik, boja mu se mijenja ovisno o nečistoćama, a njegove čestice kroma daju mu zelenu boju. Postoji u više boja; u crvenoj, plavoj, ružičastoj i žutoj boji. Crvena boja aventurina npr. dolazi od sitnih čestica hematita u njemu. Aventurin je poznat od davnina i koristi se širom svijeta. Znanstveno je priznat i uveden u geološke spise tek od 1837. od strane mineraloga J. D. Dana. Najveća nalazišta su mu u Indiji, Tibetu, Brazilu, Čileu, Kini, Španjolskoj i Rusiji.

Porijeklo samog naziva dolazi iz talijanske riječi "A Ventura" i znači, "bogatstvo". Ovo se smatra blagim nagovještajem da će ovaj kristal blagosloviti osobu obiljem i prosperitetom. Zovu ga i "kamenom sreće", "kamenom strpljenja" ili "kamenom kockara" jer često ga nose uz sebe osobe koje igraju igre na sreću. Kockari ga nose u vrećici da im donese sreću i novac u igri, jer njegova zelena boja je usko povezana s novcem i srećom. Zato se općenito stavlja u vrećice ili u torbice kako bi se prizvala sreća ili novac.

Kroz povijest, koristio se u drevnom Tibetu za ukrašavanje kipova. U Kini je bio sveti kamen Kuan-Yin, božice milosrđa i suosjećanja. U Antičkoj Grčkoj bio je povezan s božicama plodnosti, prirode i poljoprivrede. U Aziji su ga koristili za liječenje kratkovidnosti.

Pogodan je za izradu nakita, talismana, kipova i ukrasnih predmeta. Vjeruje se da povećava blagostanje, donosi uspjeh u karijeri, povećava mir, budi unutarnju snagu i radost. Aventurin potiče jačanje mašte, kreativnosti i mentalne jasnoće. Poboljšava opću komunikaciju i smanjuje emocionalnu napetost.

Harmonizira unutar osobe mušku i žensku energiju. Jača zahvalnost, otvara srčanu čakru i jača ljubavne veze. Spaja intelektualno s emocionalnim. Također pomaže djeci da se ozbiljnije posvete školskim obavezama i pisanju. Jača intuiciju i vidovitost. Štiti srčanu čakru od energetskog vampirizma. Aventurin djeluje kao podsjetnik na vječnu harmoniju između niže tri čakre povezane s majkom Zemljom i više tri čakre povezane s duhovnim svijetom. Srčana čakra, zelena izvana i ružičasta iznutra, savršena je metafora za razumijevanje energije aventurina. Izvana djeluje zeleno kao vanjski štit koji štiti meko unutarnje ružičasto srce osobe.

Na fizičkoj razini, poznato je da aventurin potiče zdrav rad timusne žlijezde, pomaže u reguliranju krvnog tlaka i snižavanje kolesterola. Pomaže i u stimuliranju metabolizma kako bi se zaustavilo debljanje i potaknulo mršavljenje tijela. Čisti krv, jača vid i pomaže kod glavobolje. Smanjuje akne, prištiće, svrbež i čisti kožu. Smanjuje bolove u zglobovima. Pomaže kod prehlade, kašlja i bolova u trbuhu. Ako se postavi pod jastuk prije spavanja, pomaže kod nesanice i potiče dobre snove.

Aventurin povećava poslovne prilike, daje poslovni uspjeh u poslu i jača obilje i prosperitet. Štiti kod putovanja i dobro ga je ponijeti u vozilo sa sobom jer pomaže spriječiti nesreće nastale u brzini i prilikom nepažnje. Zbog zelene boje simbol je vječne povezanosti čovjeka s prirodom i s eko sistemom. Koristi se u vrtu za obilje, a u stanu za zaštitu od geopatogenih zračenja i privlačenju sreće i obilja. Za pojačanje svog djelovanja i privlačenja sreće, obično se uparuje s lapis lazulijem.


 
Nedavno gledani proizvodi: