GRIJAČ ZA ČAJNIK-Japanski

GRIJAČ ZA ČAJNIK-Japanski

ŠALICE ZA ČAJ-Japanske (2 kom.)

ŠALICE ZA ČAJ-Japanske (2 kom.)

ČAJNIK-Japanski 0,6 L

Promjer: 13 cm
Količina: 1
Pakiranje: 3 dijela
Veličina: 16x8 cm
Masa: 1190 g
Sastav materijala: Lijevani čelik
Boja: Crna
26,50 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
ZA OPUŠTENO ISPIJANJE ČAJA I UGODNO DRUŽENJE. Ceremonija čaja je trenutak spokoja i opuštanja tijekom našeg užurbanog života. Japanci i Kinezi stoljećima su koristili čajnike od lijevanog željeza kako bi skuhali svoje najfinije čajeve i dodali umjetničku eleganciju u svom domu. Željezni čajnik ima dugu povijest u Kini, koja se može pratiti sve do dinastija Qin i Han. Posebno u dinastijama Tang i Song, nakon uvođenja sveca čaja Lu Yua, pripremanje čaja postalo je vrlo popularno.
U sve češćim kulturnim razmjenama između Kine i Japana tijekom dinastija Tang i Song, zanat izrade lonaca uslijedio je nakon uvođenja vrsta zelenog čaja i metoda pripreme čaja i vraćen je u Japan za japanske redovnike. Japanci dugo vremena nisu mijenjali proces proizvodnje željeznog čajnika, već su samo slijedili metode koje su naučili u Kini.


RUČNA IZRADA:


Izrada željeznog lonca obično traje gotovo 2 mjeseca od početnog dizajna do završetka gotovog proizvoda. Osjetljivi željezni lonac zahtijeva majstore koji izrađuju tijelo i dršku. Svaki je izrađen ručno jedan po jedan. Budući da su majstori koji prave željezne posude za čaj različiti, ne postoje dvije potpuno iste posude. Ako je željezni lonac koji ste kupili malo ’drugačiji’, to je normalna stvar.KAKO KORISTITI:


Prije prve uporabe željezne posude za čaj, stavite malu šalicu listova zelenog čaja u željeznu posudu i napunite posudu 2/3 vodom. Kuhajte 20 minuta, ugasite vatru i ostavite 5-6 minuta. Zatim izlijte tamnu vodu. Opet napunite kuhalo vodom i kuhajte 6-8 puta dok voda ne postane bistra i kuhalo je spremno za upotrebu. Ovaj postupak je koristan jer otopljeni tanin u čaju ima kemijsku reakciju sa željezom u kuhalu. Na površini željeznog kotla stvorit će se sloj taninskog željeznog filma, koji sprječava hrđanje željeznog kotla.
Otprilike 5 dana nakon prve uporabe, iznutra će se pojaviti nešto poput crvenih mrlja i hrđe, a bijeli kamenac pojavit će se unutar otprilike 10 dana. Nakon dugotrajnog korištenja unutrašnjost će potpuno pocrvenjeti. Ako se voda ne zamuti, nema veze, nemojte je vaditi niti prati. Samo ostavi kako jest.
Nakon upotrebe ispraznite posudu, ostavite da se ohladi i osuši iznutra. Nakon što se osuši, stavite poklopac. Nemojte dopustiti da voda stoji u željeznom loncu kada nije u upotrebi. Nemojte pokrivati ??poklopcem prije nego što se lonac ohladi. Obrišite poklopac suhom krpom kako se unutrašnjost lonca ne bi smočila zbog kondenzacije.
Prikladni izvori topline za željezne kotlove su ugljična vatra, plinski štednjak, indukcijsko kuhalo i grijanje na električni keramički štednjak budući da je željezni kotlić pogodan za postupno zagrijavanje. Zbog postupnog zagrijavanja malo željeza polako se oslobađa iznutra, čime se pojačava okus vode za piće, a pomaže tijelu da apsorbira dvovalentno željezo, što ima isti učinak kao dodatak željeza.MJERE OPREZA:


1. Izbjegavajte izravno dodirivanje unutrašnjosti željeznog lonca rukama; pokušajte ne čistiti unutrašnjost krpom ili četkom; nemojte koristiti deterdžent, nemojte brisati.


2. Ne perite vrući lonac hladnom vodom. Nemojte kuhati lonac na suho bez vode, to će skratiti vijek trajanja željeznog lonca i može uzrokovati pucanje željeznog lonca. Ne ispuštajte lonac jer se glačalo može slomiti.


3. Željezni lonac je vrlo težak, a težina se udvostruči nakon što se napuni vodom. Preporuča se napuniti samo do 2/3 vodom kako bi se izbjeglo prelijevanje prilikom vrenja.


4. Ako kuhalo za vodu ne koristite dulje vrijeme, namažite unutrašnjost uljem za hranu, a zatim ga pohranite na hladno i suho mjesto. Kada ponovno počnete koristiti lonac, napunite ga vodom, prokuhajte, zatim izlijte vodu i možete ga ponovno koristiti.


5. Ne može se koristiti u mikrovalnoj pećnici.


Osušite nakon upotrebe kako biste spriječili hrđu.


 

Kupite i povezane proizvode:


 
Nedavno gledani proizvodi: