POSUDA ZA KAĐENJE-Za kadulju ili Palo Santo

POSUDA ZA KAĐENJE-Za kadulju ili Palo Santo

PALO SANTO (mljeveni)

PALO SANTO (mljeveni)

DRAGON’S BLOOD-Zmajeva krv (1 kom.)

Promjer: 3 cm
Pakiranje: 1 kom
Veličina: 15 cm
Masa: 45-60 g
Boja: Crvena
Miris: Zmajeva krv
15,00 € 113,02 kn
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Miris "Zmajeva krv" dolazi porijeklom iz drva "Dracaena draco" koji sadrži u sebi krvavo crvenu smolu i popularno se naziva, Zmajeva krv sa zmajevog drveća (engl. Dragon’s Blood).
Iako naziv može asocirati na pregršt mitskih bića s crvenim trbuhom koja bljuju vatru, ovaj miris dolazi s više vrsta stabala.
Smola boje rubina u obliku gustog soka može se sakupiti iz različitih vrsta zmajevog drveća. Ova stabla čine dio tropskih biljnih skupina Croton, Daemonorops, Pterocarpus i Dracaena uključujući Dracaena cinnabari iz područja Kanarskih otoka i Maroka. Jedna vrsta drveta raste i na otoku Sumatri.
Ova snažna biljna smola iz drva se stoljećima koristi u industriji boje, u obliku iscjeljujućeg sredstva, industrijskog laka, eteričnog ulja, mirisa u tamjanu, mirisnom štapiću, čunjiću, cigli, spreju itd. Vjeruje se da Dragons Blood ima mnogo duhovnih i iscjeljujućih dobrobiti. Kroz narodno pismeno predanje kažu da se koristio i kao lijek za vanjske čireve i prišteve i da pomaže kod upala unutrašnjih tjelesnih organa.
U povijesnim zapisima se spominje od Antičke Grčke i Rima, stare Kine, Indije i Bliskog Istoka. Hinduistički svećenici prinosili su ga kao milodar božanstvima, dok bi ga Indijanci spaljivali kako bi stvorili dim koji bi mogao prizvati duhove njihovih predaka. U Wicci se koristio za magijske aktivnosti, zaštitu, kađenje i iscjeljivanje. Zmajeva krv izvrsna je u uklanjanju negativne energije iz prostora i kao pomoć u tehnikama iscjeljivanja, a snažno je povezana i s elementom vatre - aktivnom energijom koja može donijeti toplinu i život ili spaliti ono što više nije potrebno i treba otpustiti.

Ovaj smotuljak Zmajeve krvi uklanja negativne energije i harmonično pročišćava prostor. Vrlo često se koristi kao neophodni alat za energetsku pripremu prostora za meditaciju ili šamansku ceremoniju. Paljenjem i kađenjem se pročišćava zrak, a osobu oslobađa od mentalnih napetosti. Ako se kadi prije spavanja, potiču se vizije i lucidni snovi. Nakon paljenja i pročišćavanja poželjno je otvoriti prozor kako bi energija mogla otići. Jedan smotuljak povremenim kratkim paljenjem može trajati duže vremensko razdoblje. Može se čuvati dosta dugo u vrećici, a potrebno ju je držati na suhom i tamnom mjestu.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: