LAPIS LAZULI-Narukvica s privjeskom “Pero”

LAPIS LAZULI-Narukvica s privjeskom “Pero”

AVENTURIN-Narukvica s privjeskom “Drvo života”

AVENTURIN-Narukvica s privjeskom “Drvo života”

GRANAT-Narukvica s privjeskom “Sjeme života”

Promjer: 5 cm
Veličina: Perle 4 mm
Masa: 8 g
Sastav materijala: Mesing bez nikla
Država porijekla: Indija
Mohsova tvrdoća: 6,5-7,5
Astrološki znak: Ovan, škorpion
Boja: Tamno crvena, sjajna, pozlaćena
Čakra: Korijenska, srčana
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Na suncu 2-3 h
15,93 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Granat je skupni naziv za grupu minerala. Ova raznolika mineralna skupina čini kamen raznolikim i doprinosi širokom rasponu crvenih i narančastih boja. Ovo kamenje postoji već više od 5000 godina, tako da je izdržalo test vremena. Obično se koriste u nakitu i često se miješaju s rubinima ali i teško razlikuju. Postoji 12 najčešćih vrsta. Naziv potječe iz latinskog "granum" što znači, zrno šipka. Riječ granat, potječe od riječi "gernet" što znači "tamno-crveno" i riječi "granatus" što znači zrno ili sjeme, a misli se na na njegovu sličnost sa šipkom, narom.

Granat su nosili kroz povijest križarski ratnici vjerujući da će im on osvjetljavati put do kuće. U srednjem vijeku almadinski granat je korišten u nakitu, kao i u crkvama i prozorima hramova. U Italiji ga nazivaju "udovičin kamen" jer su ogrlice i ukosnice od granata nosile udovice. Na Istoku je korišten za izradu talismana. U židovskom Talmudu stoji da je Noinu Arku osvjetljavao jedan granat danju i noću, za vrijeme poplava i crnih oblaka. U indijskoj mitologiji ovaj se kamen poistovjećuje s kundalini energijom - unutarnjom vatrom vječnih promjena. Budisti ga smatraju svetim kamenom koji daje znanje i osnažuje dušu. Srednjovjekovni magovi su izrađivali zaštitne talismane od njega protiv uroka i negativnih energija. U nekim zemljama, prijatelji kada su se opraštali poklanjali su si ovaj kamen kao magično osiguranje da će se ponovno sresti u budućnosti. Smatran je učinkovitim sredstvom protiv najezda insekata, zaraznih bolesti, a i kao zaštita od udara groma. S njim su neutralizirali štetnost trovanja otrovom ii pomagali u smanjenju povišene tjelesne temperature.

Granat je utjelovljenje energija vatre, strasti, kreativnosti i snage. Ako se nosi granat, onda se pročišćavaju blokirane energije u tijelu, tijelo se oslobađa od toksina i revitalizira se. Granat harmonizira sve čakre. Regulira seksualni nagon i harmonizira emocionalnu neravnotežu. Dobro ga je imati pored sebe u kriznim životnim periodima. Pojačava unutarnji instinkt za preživljavanjem i nadilaženjem životnih prepreka. Donosi intuitivnu sposobnost nosiocu kamena da zna kad je u opasnosti. Povezan je s pituitarnom žlijezdom i budi sjećanja iz prošlih života. Jača samopouzdanje i rastvara stare mentalne programe i bijes, najviše prema sebi. Smanjuje depresiju. Regulira cirkulaciju krvi i krvni pritisak. Granat pruža sreću u svim aspektima života i potiče ljubav prema sebi i potiče sretan, dobro uravnotežen život.

Često se lako zamijeni izgledom za rubin. Postoje jednostavni način da ih se razlikuje. Granat je tamnije, gušće crvene boje s nijansama zemljanih tonova. Ako se granat drži na izvoru svjetlosti i vide se zelene i žute trake, to je granat. Rubin upija te boje i neće biti vidljive trake na svjetlu. Tradicionalno je povezan s mjesecom, siječnjem u kalendarskoj godini.

Ako se granat upari s drugim kristalima:

Rozenkvarc = Romantična ljubav

Smaragd = Univerzalna ljubav

Crveni aventurin ili crveni jaspis = Strastvena ljubav

Citrin ili zeleni aventurin = Privlačenje obilja i novca


 
Nedavno gledani proizvodi: