AHAT-DRVO-Ogrlica s plosnatim privjeskom

AHAT-DRVO-Ogrlica s plosnatim privjeskom

PRAZEM-Ogrlica s plosnatim privjeskom

PRAZEM-Ogrlica s plosnatim privjeskom

HELIOTROP-KRVAVI KAMEN-Ogrlica s plosnatim privjeskom

Veličina: 2,5-4 cm
Masa: 14-16 g
Država porijekla: Južna Afrika
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Astrološki znak: Ovan, djevica, škorpion, ribe
Boja: Tamnozelena, prošarana s crvenim ili žutim sjajnim mrljama ili prugama
Čakra: Korijenska, solarni pleksus, srčana
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Direktno i neograničeno na suncu
14,60 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Ovaj prekrasni zeleni kamen koji ima crvene ili smeđe mrlje stvara hematit, oblik željeznog oksida koji je "zaslužan" za pretvaranje hrđe u crveno.
Zbog svog raznolikog sastava, zelena boja u krvavom kamenu nije uvijek ravnomjerno raspoređena i osim zelene može imati plave ili žute pruge.
Izgleda kao da se umrljao krvlju što kamenu daje engleski naziv "Blood Stone". Kamen se također naziva i heliotrop, a ovo ime dobiva od grčkih
riječi "helio" , što znači ’sunce’, i "tropos" , što znači ’"prema suncu". Poznata legenda o ovom dragom kamenu tvrdi da je nastao kada je Isus Krist bio razapet.
Legenda kaže da je njegova krv pala na zemlju i pretvorila se u kamen, dok druga legenda sugerira da je krv pala na kamen zelenog jaspisa dok je Isus bio uboden kopljem.
Ne znamo istinu, ali sljedeći legende, kamen je postao simbol žrtve i hrabrosti. Kaže se da ističe najplemenitije karakteristike osobe koja ga nosi.
Babilonci su ga koristili za proricanje budućnosti, a Egipćani za liječenje tumora i putem magije da pobijede svoje neprijatelje. Kao majka boginja u kamenju,
povezivan je sa slikama majke i djeteta kao što su boginja Izida i božanstvo Horus. Asteci su koristili kamen kako bi pokušali regulirati protok krvi u tijelu.
U Indiji se vjeruje da je krvavi kamen u prahu, afrodizijak. Izrađivali su i talisman od njega jer su vjerovali da štiti od bolesti i od skrivenog neprijatelja.
U drevnoj Mezopotamiji i srednjovjekovnoj Europi korišten je kao prah, koji se s medom i bjelanjkom koristio za izvlačenje zmijskog otrova,
ublažavao je tumore i zacjeljivao rane. Povjesničar Mondares u 16 stoljeću (kod Indijanaca u Novoj Španjolskoj) opisao ga je kao lijek za rane i zaustavljanje krvarenja.
Način liječenja svodio se da se kamen prvo umočio u vodu a potom bolesniku stavljao u desnu ruku. Franjevački redovnik Bernardino de Sahagun opisao ga je kao spas protiv kuge,
dok je liječio meksičke Indijance. Držao ga je u desnoj ruci dok je liječio umiruće domorodce. Iz mistične i magične perspektive, vjeruje se da kamen koristi moć vremena.
Vjeruje se da donosi vjetrove promjene ili kiše kako bi isprali vašu tugu. Stavljanjem kamena ispod jastuka će revitalizirati i stimulirati snažne snove.
Koristi se za uklanjanje negativnih sila pružajući vam zaštitu dok ste najranjiviji noseći ga sa sobom. Koristi se za povećanje imuniteta i zaštitu od bolesti,
kamen se koristi zai borbu protiv infekcija te prehlade i gripe. Također se tvrdi da pojačava intuiciju, potiče jače snove i kreativnost.
Čisti krv i preporučuje se u fizičkoj detoksikaciji tijela. Kod problema s crijevima, jetrom, menstrualnim problemima, menopauzi i očuvanju trudnoće.
U novije doba, osobama rođenima u ožujku preporuka je da nose akvamarin, ali gledano tradicionalno i kroz povijest, heliotrop je kamen za rođene u ožujku.
Ovaj zeleni kamen donosi uspjeh, revitalizaciju i dobro zdravlje rođenima u trećem mjesecu.

 
Nedavno gledani proizvodi: