GORSKI KRISTAL-Vogel (s 12 lica)

GORSKI KRISTAL-Vogel (s 12 lica)

GORSKI KRISTAL (5-6 cm) deblji

GORSKI KRISTAL (5-6 cm) deblji

HELIOTROP-Obelisk (masažni štapić)

Pakiranje: U ukrasnoj kutiji
Veličina: 9 cm i širina 1-1,5 cm
Masa: 32-36 g
Država porijekla: Južna Afrika
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Boja: Tamnozelena, prošarana s crvenim sjajnim mrljama ili prugama
Čakra: Korijenska, solarni pleksus, srčana
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Direktno i neograničeno na suncu
13,00 € 97,95 kn
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Ovaj masažni štapić može se koristiti u kristaloterapiji, za masažu kože, polaganju na čakre ili po potrebi na mjesta na tijelu za brže dovođenje iscjeljujuće energije.

Ovaj prekrasni zeleni kamen koji ima crvene ili smeđe mrlje stvara hematit, oblik željeznog oksida koji je "zaslužan" za pretvaranje hrđe u crveno. Zbog svog raznolikog sastava, zelena boja u krvavom kamenu nije uvijek ravnomjerno raspoređena i osim zelene može imati plave ili žute pruge.Izgleda kao da se umrljao krvlju što kamenu daje engleski naziv "Blood Stone". Kamen se također naziva i heliotrop, a ovo ime dobiva od grčkih riječi "helio" , što znači ’sunce’, i "tropos" , što znači ’"prema suncu". Poznata legenda o ovom dragom kamenu tvrdi da je nastao kada je Isus Krist bio razapet. Legenda kaže da je njegova krv pala na zemlju i pretvorila se u kamen, dok druga legenda sugerira da je krv pala na kamen zelenog jaspisa dok je Isus bio uboden kopljem. Ne znamo istinu, ali sljedeći legende, kamen je postao simbol žrtve i hrabrosti. Kaže se da ističe najplemenitije karakteristike osobe koja ga nosi. Babilonci su ga koristili za proricanje budućnosti, a Egipćani za liječenje tumora i putem magije da pobijede svoje neprijatelje. Kao majka boginja u kamenju, povezivan je sa slikama majke i djeteta kao što su boginja Izida i božanstvo Horus. Asteci su koristili kamen kako bi pokušali regulirati protok krvi u tijelu. U Indiji se vjeruje da je krvavi kamen u prahu, afrodizijak. Izrađivali su i talisman od njega jer su vjerovali da štiti od bolesti i od skrivenog neprijatelja. U drevnoj Mezopotamiji i srednjovjekovnoj Europi korišten je kao prah, koji se s medom i bjelanjkom koristio za izvlačenje zmijskog otrova, ublažavao je tumore i zacjeljivao rane. Povjesničar Mondares u 16 stoljeću (kod Indijanaca u Novoj Španjolskoj) opisao ga je kao lijek za rane i zaustavljanje krvarenja. Način liječenja svodio se da se kamen prvo umočio u vodu a potom bolesniku stavljao u desnu ruku. Franjevački redovnik Bernardino de Sahagun opisao ga je kao spas protiv kuge, dok je liječio meksičke Indijance. Držao ga je u desnoj ruci dok je liječio umiruće domorodce. Iz mistične i magične perspektive, vjeruje se da kamen koristi moć vremena. Vjeruje se da donosi vjetrove promjene ili kiše kako bi isprali vašu tugu. Stavljanjem kamena ispod jastuka će revitalizirati i stimulirati snažne snove. Koristi se za uklanjanje negativnih sila pružajući vam zaštitu dok ste najranjiviji noseći ga sa sobom. Koristi se za povećanje imuniteta i zaštitu od bolesti, kamen se koristi zai borbu protiv infekcija te prehlade i gripe. Također se tvrdi da pojačava intuiciju, potiče jače snove i kreativnost. Čisti krv i preporučuje se u fizičkoj detoksikaciji tijela. Kod problema s crijevima, jetrom, menstrualnim problemima, menopauzi i očuvanju trudnoće.
U novije doba, osobama rođenima u ožujku preporuka je da nose akvamarin, ali gledano tradicionalno i kroz povijest, heliotrop je kamen za rođene u ožujku. Ovaj zeleni kamen donosi uspjeh, revitalizaciju i dobro zdravlje rođenima u trećem mjesecu.
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: