RODONIT-POWER-Narukvica (elastična)

RODONIT-POWER-Narukvica (elastična)

TURMALIN-CRNI-POWER-Narukvica (elastična)

TURMALIN-CRNI-POWER-Narukvica (elastična)

JASPIS-CRVENI-POWER-Narukvica (elastična)

Promjer: 8 mm zrno
Veličina: 17 cm
Masa: 20 g
Država porijekla: Južna Afrika
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Astrološki znak: Rak, djevica, škorpion, jarac
Boja: Tamno crvena do crveno smeđa s crnim crtama
Čakra: Korijenska
Čišćenje: Pod mlazom vode ili preko noći u posudi s vodom i gorskim kristalom
Punjenje: Neograničeno punjenje na suncu
13,27 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Elastične gumene Buda narukvice mogu se praktično brzo navući na ruku, a i skinuti. Također su vrlo popularne u kristaloterapiji pošto je ova narukvica bez čvorova i ne sadrži u sebi metale.Jaspis je vrsta kalcedona. Ime jaspis znači, pjegavi, a potječe od latinske riječi, "iaspidem" ili starofrancuskog "jaspre" što je u prijevodu, "jaspis". Postoji mnogo vrsta i boja jaspisa. Obično je smeđe boje, ali se također može naći u nijansama sive, plave, bijele, ljubičaste, ružičaste, crvene, narančaste i žute. Npr. ako je crvene boje , to je zbog procesa željeznog oksida u sastavu koji mu daje bogatu crvenu boju. Zbog svojih izvanrednih metafizičkih svojstava, vjeruje se da je crveni jaspis izvrstan za jačanje hrabrosti, snage i mudrosti.
Metafizička svojstva jaspisa kao kamena zaštite, mogu se pronaći u knjigama o praksi zaštitnih rituala kod starih Kelta, Druida itd. Bio je cijenjen i kao kamen zaštite za ratnike od fizičkih napada i povreda. U starim tekstovima američkih domorodaca spominje se njegova moć izazivanja kiše gdje se opisuju drevni rituali naroda Južne Amerike. U starom Egiptu, koristio se za izradu nakita, šminke, talismana, ukrasnih predmeta, a crveni jaspis je bio povezan s plodnošću majke Izide. Indijanci su vjerovali da je crveni jaspis krv majke Zemlje. Legende kažu da općenito jaspis tjera zle duhove, štiti od ugriza zmije i pauka. Između 4. i 5. stoljeća, jaspis se koristio za izradu brodskih pramčanih svrdla, a arheološka iskopavanja na drevnom nalazištu Knosos na Kreti dokazuju da je korišten i za izradu pečata još prije 1800. g. Nalazišta su mu u Australiji, Indiji, Brazilu, Argentini, Čileu, Francuskoj, Njemačkoj, Madagaskaru itd.

Ovo je jedan od najčešćih minerala koji se koristi u kristaloterapiji. Jaspis je iznimni kamen za uzemljenje i bolje komuniciranje sa svijetom oko sebe. Djeluje energetski na korijensku i pupčanu čakru. Nježno stimulira svojim energijama, uzemljuje, ispravlja neželjene događaje i neugodne situacije u životu osobe. Jaspis vibrira u okolinu energiju mira, smirenosti i spokoja. Od davnina se povezuje s prosperitetom i obiljem i mnogi vjeruju da je najbolji talisman za privlačenje više bogatstva u život. Jača samopouzdanje i pomaže u donošenju životnih izbora. Smanjuje psihičku napetost i ubrzava emocionalni oporavak nakon traume ili živčanog sloma. Pomaže u bržem opuštanju kod ulaska u meditaciju.

Jaspis pomaže fizičkom tijelu da apsorbira minerale poput željeza i mangana. Pomaže u detoksikaciji fizičkog organizma. Pomaže u zaustavljanju krvarenja i raznih infekcija. Ublažava bolove u trbuhu, pročišćava probavni trakt i regulira rad jetre, žuči, slezene i bubrega. Regulira rad srca i ublažava simptome gihta. Pomaže kod bolesti multipleks skleroze i Parkinsonove bolesti. Smanjuje grčeve mišića i umanjuje bolove od išijasa. Povećava libido i pomaže kod bolesti kože.Ako se upari s drugim kristalima:Crni turmalin ili šungit = Zaštita od negativnih energijaRozenkvarc = Ljubavna harmonijaAventurin = Sreća, prosperitet i igre na srećuCitrin = Obilje, bogatstvoFluorit ili ahat = Sigurnost na poslu, domu ili na putovanju


 
Nedavno gledani proizvodi: