KOMBINIRANA NARUKVICA-Gorski kristal, crni turmalin, rozenkvarc

KOMBINIRANA NARUKVICA-Gorski kristal, crni turmalin, rozenkvarc

GORSKI KRISTAL-Narukvica (elastična)

GORSKI KRISTAL-Narukvica (elastična)

KOMBINIRANA NARUKVICA-Gorski kristal, ametist, ahat čipkasti

Veličina: 16 cm+4 cm produžni lanac sa kopčom
Masa: 34 g
Država porijekla: Brazil
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Prijepodne ili poslijepodne na slabom suncu 2-3h
11,95 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Kombinirana narukvica od 3 različite vrste kristala u 3 srodne boje. Kristalni grumenčići slobodnog oblika. Prirodni oblik podsjeća na lijepe zaobljene riječne oblutke. Pogledajte i odgovarajuću ogrlicu i naušnice za uši.

Ametist je zbog svoje ljubičaste boje jedan od najpopularnijih minerala. Ime mu potiče od grčke riječi; ’’a’’ (ne) ’’methustos’’ (opijenost) a znači, bez pijanstva ili neopijenost. U davna vremena, vino se pijuckalo iz pehara u kojima je bilo kamenje ametista kako bi se spriječilo opijanje. Aristotel ga je koristio kao sredstvo za liječenje od alkoholizma i običavali su ga nosili kao talisman. Što je tamnije ljubičast, tim je dragocjeniji.

Duhovno značenje ametista je uzemljenost, spokoj i smirenost. Donosi unutarnji sklad i harmoniju. Budi intuiciju i vidovitost i povezanost s božanskim. Pomaže kod bolje koncentracije, učenja i povećava mentalne sposobnosti. Često se koristi u meditaciji. Pomaže u uklanjanju migrena. Koristio se stoljećima protiv uroka i negativnih sila. Loše misli pretvara u optimistične, smanjuje tugu i bol. Potiče lučenje hormona, čisti krv i regulira krvni pritisak. Smiruje živce i liječi poremećaj sluha. Potiče rast kose i čisti kožu. Pomaže u izvantjelesnim iskustvima i lucidnim snovima. U kombinaciji s gorskim kristalom i rozenkvarcom (srce, um, duša) pojačava psihičke i mistične sposobnosti. Blokira patogena zračenja i negativne energije iz okruženja. Budi snažne iscjeliteljske sposobnosti. Ako se stavi ispod jastuka, rastjeruje loše snove i potiče na dubok san. Umiruje um i privlači duboke vizionarske snove. Povezan je s beta valovima koje širi u okolinu.

Izvrstan je pratilac na putovanju jer njegova energija stvara zaštitno polje i sigurnost. Ametist je tradicionalni kamen za veljaču. Još od srednjeg vijeka štuje se običaj darivanja poklanjanja kamenja za godišnjicu braka ili ljubavne veze. Postoji pravilo darivanja po godinama i vrstama kamenja za svaku godinu. Brak jednog ljubavnog para jača kako vrijeme prolazi tako i dar za godišnjicu braka svake godine bi trebao rasti u vrijednosti. Svaka od važnijih godišnjica povezana je sa simboličkim predmetima koji nose dublje značenje. Kristal ametista je povezan sa šestom i trideset trećom godišnjicom braka (6. i 33.) jer širi umirujuću, harmoničnu i zaštitničku energiju u odnosu.


 
Nedavno gledani proizvodi: