OPSIDIJAN-CRNI-Piramida (3 cm)

OPSIDIJAN-CRNI-Piramida (3 cm)

SELENIT-Piramida (7 cm)

SELENIT-Piramida (7 cm)

LABRADORIT-piramida (12 cm)

Veličina: 12x12 cm
Masa: 1170 g
Država porijekla: Madagaskar
Kemijska formula: (Na,Ca)(Al,Si)4O8
Mohsova tvrdoća: 6-6,5
Astrološki znak: Rak, jarac, vodenjak, ribe
Boja: Sjajna preljevajuća zelena, plava, zlatna i crna
Čakra: Solarni pleksus, čeona, sporedne čakre na rukama
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min
Punjenje: Staviti ga u posudu s vodom pa na sunce ali maksimalno 1 sat
86,27 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Labradorit - općenito:
Dobio je naziv po svom nalazištu na poluotoku Labrador u Kanadi, a otkriven je tek krajem 18. stoljeća. Kanadska vrsta labradorita naziva se "bytownit" po mjestu Bytown.
Labradorit je poznat po svojoj fatamorgani boja i prikazu labradorescencije (preljev boja).
Za razliku od većine minerala, boja labradorita ne dolazi od svjetlosti koja se reflektira s površine ovog minerala. Umjesto toga, spektar boja koji se vidi uzrokovan je svjetlošću koja se odbija od duple površine unutar samog minerala. Njegov odbljesak boja može sadržavati zlatnu, plavu, zelenu, žutu, sivu, narančastu, crvenu, pa čak i ljubičastu boju.
U Finskoj je otkrivena druga varijanta labradorita koja prikazuje cijeli spektar boja i zove se "spektrolit", a nalazišta su mu samo u Finskoj. Finski labradorit se nekada zakopavao u polja kao dar moćnim duhovima prirode elementa zemlje. U sjevernim nordijskim državama postoji usmena predaja da je labradorit pao s Aurore Borealis. Prvi ga je zapisao kao novi mineral češki misionar pater Adolf. Najljepšim se labradoritima smatraju oni s Madagaskarskih plaža. Nalazišta su mu još u SAD-u, Australiji, Ukrajini, Norveškoj, Meksiku, Grenlandu, Rusiji i Velikoj Britaniji.

Često je povezivan s mnogim drevnim magijskim i religijskim praksama. On je simbol intuicije, meditacije i snažne aure. Stabilizira auru i štiti od okolnih negativnih energije i misli drugih osoba. Odašilje signale i misli iz drugih svjetova i paralelnih univerzuma. Pomaže u regresoterapiji i šamanskim praksama. Kroz meditaciju u interakciji s ovim kamenom, osoba se lakše može vratiti u svoje djetinjstvo i vizualizirati prošle događaje i prisjetiti se davno zakopanih stvari u sebi. Pomaže otkloniti blokade u osobi iz tog vremena. Odlično razgrađuje iluzije sežući do srži problema i raznih traumatičnih zaboravljenih iskustava. Daje vjeru i pouzdanje u prepuštanje višem vodstvu. Vodi do realizacije svojih zacrtanih ideja.


Na grlenoj čakri razvija sposobnost jasnog izražavanja. Pogodan je da se nosi u svojoj auri dok se polaže usmeni ispit ili održava javni govor. Interesantan je i po tome što ne podnosi druge kristale u svojoj blizini osim svojih podvrsta. Njegovo snažno djelovanje je vrlo primjetno i zato je jedan labradorit prosječne veličine dovoljan da djeluje na cijelu prostoriju. Koristi se često u grupnim meditacijama, kristaloterapiji i javnim prostorima zbog snažnog svojstva uklanjanja negativnih energija.

Smanjuje bijes, ljutnju i nagomilani stres. Preventivno djeluje na bolesti mozga i očiju.
Osnažuje imunitet pa zato pomaže kod raznih bolesti:
upala zglobova, artritis, prehlada, povišena temperatura, reuma, menstrualni bolovi, povišeni krvni tlak, hormonalni poremećaji, osjetljivost na hladnoću, mišićni sustav, bolesti leđa i kostiju. Potiče normalizaciju sna, a naročito borbu s jesenskom i zimskom depresijom.


Ako se upari s drugim srodnim mineralima može pojačati svoje pozitivno psihičko djelovanje, a to su:
Šatukit, iolit, lapis lazuli i durmotierit.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: