MIRISNA SMOLA TAMJANA-Benzoin

MIRISNA SMOLA TAMJANA-Benzoin

MIRISNI PRAH-(Patchouli & Amber)-Pačuli i jantar

MIRISNI PRAH-(Patchouli & Amber)-Pačuli i jantar

MIRISNA SMOLA TAMJANA-(Dragon’s Blood)-Zmajeva krv (krupnija)

Promjer: 7 cm
Pakiranje: 1
Masa: 60 g
Sastav materijala: Limena kutija, eterično ulje zmajeve krvi
Boja: Crvena
7,50 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
MIRISNA SMOLA TAMJANA-Zmajeva krv (krupnija).
Mirisna smola tamjana se koristi za razne namjene. U svrhu mirisnog obogaćivanja prostora i uživanje u njegovom specifičnom mirisu, meditacije, izvođenja različitih duhovnih ponuda kao što su puđe (pooje) do šamanskih putovanja. Koristan je i u energetskom području kao odličan i dubok pročišćivač prostora od nevidljivih sila, nakupljenih misli, stresa u prostoru, negativnih energija itd. Koristi se u plamenicima na tableti drvenog ugljena ili na posudama za tamjan. U tim posudama proces gorenja će biti sporiji nego na tableti drvenog ugljena. Ovaj tamjan možete lako pomiješati s drugim vrstama, pod uvjetom da koristite malo veći plamenik. Dostupni su i prikladni par hvataljki za sigurno paljenje ugljena, druga štipaljka za podizanje sita i žičana četka za čišćenje sita.

Miris "Zmajeva krv" dolazi porijeklom iz drva "Dracaena draco" koji sadrži u sebi krvavo crvenu smolu i popularno se naziva, Zmajeva krv sa zmajevog drveća (engl. Dragon’s Blood).
Iako naziv može asocirati na pregršt mitskih bića s crvenim trbuhom koja bljuju vatru, ovaj miris dolazi s više vrsta stabala.

Smola boje rubina u obliku gustog soka može se sakupiti iz različitih vrsta zmajevog drveća. Ova stabla čine dio tropskih biljnih skupina Croton, Daemonorops, Pterocarpus i Dracaena uključujući Dracaena cinnabari iz područja Kanarskih otoka i Maroka. Jedna vrsta drveta raste i na otoku Sumatri.


Ova snažna biljna smola iz drva se stoljećima koristi u industriji boje, u obliku iscjeljujućeg sredstva, industrijskog laka, eteričnog ulja, mirisa u tamjanu, mirisnom štapiću, čunjiću, cigli, spreju itd. Vjeruje se da Dragons Blood ima mnogo duhovnih i iscjeljujućih dobrobiti. Kroz narodno pismeno predanje kažu da se koristio i kao lijek za vanjske čireve i prišteve i da pomaže kod upala unutrašnjih tjelesnih organa.

U povijesnim zapisima se spominje od Antičke Grčke i Rima, stare Kine, Indije i Bliskog Istoka. Hinduistički svećenici prinosili su ga kao milodar božanstvima, dok bi ga Indijanci spaljivali kako bi stvorili dim koji bi mogao prizvati duhove njihovih predaka. U Wicci se koristio za magijske aktivnosti, zaštitu, kađenje i iscjeljivanje.

Zmajeva krv izvrsna je u tjeranju negativne energije iz prostora i pomoć u tehnikama iscjeljivanja, a snažno je povezana i s elementom vatre - aktivnom energijom koja može donijeti toplinu i život ili spaliti ono što više nije potrebno i treba otpustiti.


 
Nedavno gledani proizvodi: