MIRISNI ŠTAPIĆI-SATYA-Bliss

MIRISNI ŠTAPIĆI-SATYA-Bliss

MIRISNI ŠTAPIĆI-SATYA-Rose

MIRISNI ŠTAPIĆI-SATYA-Rose

MIRISNI ŠTAPIĆI-SATYA-Frankincense

Pakiranje: 15 kom
Veličina: 20 cm
Masa: 15 g
Boja: Smeđa
Miris: Tamjan
1,99 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Mirisni štapići: Satya-Frankincense (tamjan).
Ova ručno izrađena vrsta štapića mješavina je začina i smola, ispuštajući prirodni miris tamjana, a svaki štapić gori oko 45 minuta.
Prirodni sastojci pomiješani su do savršenstva, kako bi se stvorili umirujući mirisi.
Ovaj aromatična vrsta sa svojim slatkim, ali zemljanim mirisom poboljšat će svako raspoloženje, ukrasiti ambijent, ili pospješiti meditaciju.

Tamjan (Frankincense) također je zvan pod nazivom "olibanum". Ova aromatična gumena smola sadrži hlapljivo ulje koje se koristi općenito u mirisnim štapićima, čunjičima, tamjanu i parfemima.
Tamjan je od davnih vremena pa sve do danas bio cijenjen u ritualnom bogoslužju, osobito u rimokatoličkim i pravoslavnim crkvama.
Tamjan su koristili i stari Egipćani u svojim vjerskim ceremonijama. Koriste ga i Židovi u svetištu, a u kršćanskoj tradiciji, tamjan je bio jedan od tri dara koje su darovala tri mudraca novorođenog Isusa.
Plinije Stariji opisao je karakteristike kvalitetnog tamjana i spomenuo ga kao protuotrov kod trovanja kukutom.
Iranski liječnik Avicenna preporučio ga je za širok raspon fizičkih bolesti. U Kini i Indiji se koristi i u medicini, npr. indijsko drvo Boswellia serrata proizvodi posebne spojeve za koje je utvrđeno da preventivno štite zdrave stanice u tijelu, a ima i jake protuupalne i antikancerogene učinke.
Smola tamjana se također koristi u kozmetičkim proizvodima i aromaterapiji. Engleska riječ, "Frankincense" potječe od starofrancuskog izraza "franc encens", što znači, "tamjan visoke kvalitete". Riječ "franc" na starofrancuskom je značila "plemenit, čist".
Tamjan se dobiva iz stabala vrste Boswellia (porodica Burseraceae ), posebno iz vrste B. Frereana, B. Sacra, B. Papirifera i B. Serrata, koji se nalaze u Somaliji, regiji Hadhramaut u Jemenu, Omanu i dijelovima Indije i Pakistana.
Na stablima samog drveća se prave duboki urezi, a tamjan ispušta sok sličan mlijeku koji se odmah ukrućuje tj. stvrdnjava na zraku. Smola se općenito skuplja s uzgojenih stabala u istočnoj Africi i dijelovima Arapskog poluotoka, iako se ponekad uzimaju i divlja stabla.
Nekoliko vrsta Boswellia, uključujući B. papyrifera, ugroženo je gubitkom staništa zbog prekomjerne ispaše stoke i povremenih požara. Ova se stabla razlikuju od mnogih drugih po tome što mogu rasti s vrlo malo oskudne zemlje u tlu u suhim i pustinjskim uvjetima.
Eksperimentalna istraživanja pokazuju da upotreba tamjana može pružiti umirujuće psiho-fizičke učinke na tijelo.
Kako miriše tamjan? Miriše kao kombinacija mirisa bora, limuna i drvenastih mirisa.

 
Nedavno gledani proizvodi: