PITERSIT (4-5 cm)

PITERSIT (4-5 cm)

PRAZEM (4-5 cm) (Namibija)

PRAZEM (4-5 cm) (Namibija)

PRAZEM (2-3 cm) (Namibija)

Veličina: 3-4 cm
Masa: 12-20 g
Država porijekla: Namibija
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 7
Astrološki znak: Djevica, škorpion, jarac
Boja: Zelena s crnim šarama ili bijelim točkama
Čakra: Solarni pleksus, srčana, čeona
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Prijepodne ili poslijepodne na slabom suncu 2-3h
4,00 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Prazem (Engl. Prasiolite) je mineral iz obitelji kvarcnih skupina minerala. Iako se nalazi u prirodi, izuzetno je rijedak. Prazem se obično proizvodi toplinskom obradom ametista i vadi se svugdje gdje se nalazi prirodni ametist. Postaje zelen kad se zagrijava kako bi se uklonile sve nečistoće, čime se mijenja boja čestica željeza unutar samog minerala (isti se proces prirodno odvija kroz Zemljinu vulkansku i toplinsku aktivnost koja datira od prije 50-100 milijuna godina). Kristalizira se u masi, u vlaknastim formacijama i zelene je boje koja dolazi od vanadija i od kombinacije željeza i elemenata u tragovima. Drugi nazivi pod kojima je poznat su: "prazolit", "zeleni ametist", "zeleni kvarc", "smaragdni kamen", "vermarin" ili "kvarc poriluk". Može biti svijetle ili tamno zelene boje. Kao druga vrsta prazema, postoji još rijedak žuti, ružičasti ili bijeli prazem. Njegovo ime zbog zelene boje potječe od grčkih riječi "prason" što znači, poriluk i "lithos" što znači, kamen. Navodno je dio Apolonovog hrama u Delfima izgrađen od prazema i to dio koji nosi natpis " Spoznaj samog sebe". Taj je dio do dan-danas očuvan i uklopljen s prirodom što govori samo za sebe o trajnosti ovog kamena. Iako ima identičan kemijski sastav (SiO2) i molekularnu strukturu kao obični ametist, većina geologa smatra da se ne bi trebao zvati "zeleni ametist". U novije doba, otkriven je u Europi početkom 1800-ih u Šleziji u Poljskoj. Današnja veća količina ovog minerala dolazi iz Brazila, a manja iz Urugvaja, Kanade, Zambije, Grčke, Južne Afrike, Tajlanda, Namibije, Engleske, SAD-a itd.
Ovo je popularan i tražen komercijalni mineral zbog svoje prekrasne zelene boje i snažnog energetskog učinka. Prazem je pojačivač energije koji pritom pomaže pretvoriti negativnu energiju u pozitivnu te pomaže osobi vratiti izgubljenu ravnotežu.
Ovaj zeleni kvarc je povezan sa srčanom čakrom i smatra se da budi unutar osobe ljubav, empatiju, suosjećanje i povećava emocionalnu povezanost s drugima. Unosi harmoniju i razumijevanje u odnose i omogućuje osobi da pristupi stresnim situacijama sa strpljenjem i blagošću. Pomaže osobi da stvari gleda pozitivno i s vedrije strane pretvarajući negativne okolnosti u optimizam i pozitivu. Naročito može pomoći u životnoj situaciji kad se osoba osjeća zaglavljeno i bez ideje kamo i kako dalje. Ovo je kamen ljubavi koji može pomoći ponovno zapaliti ugašene iskre u ljubavnom odnosu. Također pomaže u strpljenju u odnosima prema drugima, ali i prema sebi.

Povezan je sa solarnim pleksusom, srčanom i čeonom čakrom:
SOLARNI PLEKSUS: Osobi pomaže vratiti izgubljeno samopouzdanje, hrabrost, unutarnju snagu i potiče jasnoću izražavanja svojih potisnutih briga i strahova.
SRČANA ČAKRA: Osobi vraća mir, radost i ljubav u život. Pomaže u oslobađanju i suočavanju duboko potisnutih traumi. Harmonizira osjećaj za davanje i primanje te jača osjećaj zajedništva. Smanjuje depresiju i osjećaj samoće. Samcima, budi ponovnu davno zaboravljenu radosnu želju prema partnerskim odnosima.
ČEONA ČAKRA: Osobi vraća jasnu viziju tko je ona i u kakvom je odnosu s drugima i sa svijetom. Potiče praktičnu intuiciju i vidovitost. Otvara unutarnji vid prema ljepoti koja je okružuje i proširuje duhovnu svijest. Povezuje osobu s visokom svjesnošću univerzuma. Umiruje negativne misli i jača optimističan stav, "da je sve u redu".

Ovaj je kamen vjerni pratilac u energetskim tehnikama i može se postaviti na srce osobe prilikom energetskog rada kao što su kristaloterapija, konstelacije, kidanje veza, Reiki, regresoterapija, razne tehnike opraštanja, šamanizam i sl. Prazem se nosi uz sebe kada je osoba prošla kroz tešku emocionalnu traumu, kao što je gubitak bliske osobe ili traumatični prekid ljubavne veze. Pomaže protiv uroka i štiti od duhova i negativnih energija. Prazem je dobar u radu s biljnim i životinjskim svijetom i općenito jača povezanost osobe s prirodom.
Primjenom raznih tehnika samopomoći, osoba može imati problema sa stabilizacijom emocija, zbog količine traumi u srcu koje se oslobađaju. Prazem djeluje kao katalizator i harmonizator emocionalnog tijela osobe. Na fizičkoj razini, može smanjiti srčane aritmije i regulirati krvni tlak. Pomaže u čišćenju tijela od svih vrsta toksina. Vrlo je koristan u liječenju tumora, čireva i slabog vida. Pomaže u bržem zacjeljivanju kože od rana i opeklina i potiče brži oporavak nakon bolesti ili operacije. Može pomoći u neutralizaciji želučane kiseline i apsorpciji hranjivih tvari. Prazem je kamen općeg prosperiteta jer pruža prošireni uvid u vlastiti život, potiče osobni rast, financijski uspjeh te pomaže privući sreću i obilje u život osobe.

Može se upariti s mnogim kristalima no da bi se njegovo djelovanje još pojačalo, najbolje je da se upari sa kunzitom, rozenkvarcom ili zelenim turmalinom.

Osjetljiv je na jako direktno sunce pa ga je potrebno sklanjati od jake sunčeve svjetlosti da ne izgubi svoju jarku zelenu boju. Poželjno ga je ostaviti preko noći na zemlji ili ga ukopati. Najbolje je u noći punog mjeseca.
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: