APATIT (4-5 cm)

APATIT (4-5 cm)

SUNČEV KAMEN (4-5 cm)

SUNČEV KAMEN (4-5 cm)

SEPTARIAN (5-6 cm)

Veličina: 5-6 cm
Masa: 80-100 g
Država porijekla: Madagaskar
Kemijska formula: Ca (A12Si7O18 y H2O NaCa4) (Al9Si27) O72 3O-H2O
Mohsova tvrdoća: 3,5-4
Astrološki znak: Bik, djevica
Boja: Žuta i smeđa
Čakra: Korijenska
Čišćenje: 2-3 minute pod mlazom vode. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: 2-3 h na suncu. Preko noći uz selenit ili gorski kristal
11,00 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Naziv Septarian dolazi od latinske riječi "septem" što znači, "sedam" i od "saeptum" što znači "kučište" ili ograđeni prostor. Poznat je i pod imenom, "zmajev kamen".
Ispolirani rezovi čak izgledaju poput jaja neke mitske životinje.
Ovaj trobojni kamen nije pojedinačni mineral. To je u stvari stvrdnuta masa od tri minerala; od aragonita (smeđa), kalcita (žuta) i vapnenca (siva). Mogu se pojaviti i neki drugi minerali poput barita ili kalcedona. Ovaj jedinstveni mineral nastao je prije otprilike 50-70 milijuna godina. Tijekom vremena kako je život u moru počeo umirati, njihov kemijski sastav postao je obogaćen sedimentnim stijenama, stvarajući kvržice kakve danas vidimo. Kako su se oceani širom svijeta počeli povlačiti, a septarianski minerali (noduli) su se osušili, onda su unutar njih nastale ogromne pukotine. Kemikalije unutar morskog života u mrtvom moru na kraju su se kristalizirale i formirale su aragonitnu "koru" i kristale kalcita u obliku raznih geoda. To je stvorilo jasne pukotine u 7 točaka na mineralnim formacijama u obliku zvijezde koje se nalaze u ovom kamenu. Tako je nastao jedinstveni naziv ovog kamena. Za septarIan se kaže da je kamen majke Zemlje i povezuje nas s elemontom zemlje, prirodom i eko-sustavom, a često se koristi i u ceremonijama za iscjeljivanje. Kroz povijest gledano, koristio se zbog svojih iscjeljućih svojstava. Stari Egipćani koristili su ga kao pomoć u liječenju i zaštiti. Američki domoroci koristili su ga zbog njegovih metafizičkih svojstava. Ovaj kamen ima različiti učinak na osobe. Međutim, glavno značenje mu je uzemljenje i stabilnost. Korjenska čakra će se aktivirati u radu s ovim kamenom kao i vitalna životna energija koja će se kanalizirati kroz tijelo sve do tjemene čakre - materijalne razine se povezuju s duhovnim. Duhovno značenje odnosi se na cjelovitost i jedinstvo. Septarian potiče ravnotežu unutar sebe i u povezivanju s drugima, potičući suradnju i razumijevanje. Ovo je odličan kamen za meditaciju i može pomoći i u povezivanju sa svojim višim Ja. Daje mogućnost sagledavanja svoje unutrašnjosti i pronalasku vlastite istine. Također pomaže u oslobađanju negativnih energija i emocija, što ga čini izvrsnim kamenom za emocionalno iscjeljenje. Njegova prisutnost pomaže prilikom javnih govora i privlači pozornost publike. Pomaže osobi da pronađe u sebi veću toleranciju u odnosu prema drugima, strpljenje kao i emocionalnu fleksibilnost. Kada je riječ o emocionalnom iscjeljivanju, kamen ima sposobnost očistiti negativne energije iz okoline i sve dugotrajne osjećaje tuge, povrijeđenosti ili mržnje. Ako se postavi poed noćnog ormarića ili ispod jastuka, može pomoći u zaustavljanju loših snova, noćnih trzaja i grčenja mišića. Poboljšava rad metabolizma, pomaže kod bolesti bubrega, krvi i kože.
Blagotvorno djeluje na žučni mjehur, krvožilni sustav, kosti i zglobove. Takođe može pružiti olakšanje otvorenim ranama i pomoći kod slučajeva histerije, demencije i senilnosti.

Septarian se može kombinirati s drugim kristalima za razne namjene:
Septarian + crni turmalin ili opsidijan = Za zaštitu od negativnih energija
Septarian + gorski kristal ili ametist = Za iscjeljivanje tijela i uma
Septarian + rozenkvarc ili rodonit ili granat ili rodokrozit = Za ljubav i veze
Septarian + sodali ili tirkiz ili plavi čipkasti ahat = Za emocionalnu ravnotežu.


 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: