SEPTARIAN (4 cm)

SEPTARIAN (4 cm)

GORSKI KRISTAL-Čarobno kamenje (100 g)

GORSKI KRISTAL-Čarobno kamenje (100 g)

SMARAGD (2-3 cm)

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 2-3 cm
Masa: 12-20 g
Država porijekla: Carnaiba, Bahia, Brazil
Kemijska formula: Be3Al2(SiO3)6
Mohsova tvrdoća: 7,5-8
Astrološki znak: Bik, blizanci, djevica
Boja: Svijetlo zelena s crnim ili sivim mrljama
Čakra: Srčana
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Osjetljiv na sunce, kratko na slabom suncu. Najbolje preko noći u suhoj posudi s rubinom ili gorskim kristalom
5,00 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Smaragd (Emerald) je mineralni zeleni oblik iz skupine berila koji se kristalizira u obliku mase i prizmatičnih kristala. Svoju smaragdnozelenu boju dobio je od primjesa pigmenata kroma i vanadija. Beril je mješavina korunda i kvarca s dodatkom berilija. Na latinskom jeziku, riječ "smaragdus" znači, "smaragd". Smaragd ima staklasti sjaj i vrlo je tvrd mineral. Lijepi i čisti smaragdi ubrajaju se u najskupocjenije drago kamenje i bruse se u različitim oblicima za nakit ili ukrasne predmete. Smaragd je povezan s planetom Merkur. Povijesno gledano, najpoznatije nalazište smaragda bilo je u drevnom Egiptu. Kraljevi i kraljice ponosno su nosili ovaj veličanstveni dragi kamen umetnut u njihove krune ili nakit. Egipatski faraoni su ga nazivali "Kleopatrin kamen". Poznata je i Smaragdna ploča Tota Atlantiđanina. To je jedna vrsta alkemijskih zapisa koji sadrže tajne o najstarijim znanjima na Zemlji i potječu iz 2. ili 3. stoljeća prije Krista isklesana iz smaragda. Drevni starosjedioci iz Nove Granade (sjeverna Južna Amerika) ritualno su palili smaragde i prinosili ih svojim božanstvima sunca i mjeseca. U plemenu Inka smatran je "svetim kamenom". U indijskim svetim pismima zapisano je da donosi sreću i blagostanje, a naročito zaštitu od demonskih entiteta. Kralju Salomonu, Bog je dao četiri prstena moći od kojih je jedan bio zeleni smaragd. U kršćanskom svijetu to je apostolski kamen koji se spominje u Bibliji i može se pronaći na mnogim crkvenim relikvijama. U rudniku Coscuez u Kolumbiji pronađen je jedan od najvećih kristala smaragda na svijetu. Teži 1759 karata i upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda. Glavna su mu nalazišta: Afganistan, Austrija, Australija, Brazil, Egipat, Gana, Indija, Južna Afrika, Kolumbija, Madagaskar, Namibija, Nigerija, Norveška, Pakistan, Rusija, SAD, Šri Lanka, Tanzanija i Zimbabve.

Smaragd je kamen srca, ljubavi i suosjećanja. Simbolizira univerzalnu ljubav i suosjećanje prema svim živim bićima više nego prema sebi. Simbolizira fizičku, emocionalnu, mentalnu i duhovnu ravnotežu. Smaragd će općenito povećati razinu energije fizičkog tijela i poboljšati protok energije u donjim i gornjim čakrama. Energije ovog dragog kamena inspiriraju osobu da živi na harmoničniji, velikodušniji, osjećajniji način ispunjen ljubavlju. Ovo je kamen obilja i ravnoteže između materijalne i duhovne dimenzije. Odaje poštovanje prema cjelokupnom životu, kreaciji i prema svim senzualnim stvarima na ovom svijetu međusobno povezanih s ljubavlju. Smaragd je kamen ljubavi i prijateljstva, a održava partnerske odnose u miru i harmoniji. Također pomaže u postizanju emocionalne ravnoteže, jasnoće misli, olakšane komunikacije, donošenju odluka i rješavanju problema. Ovaj dragi kamen budi intuiciju, usklađuje srčanu s čakrom trećeg oka kako bi osobi podario lakši pristup unutarnjoj mudrosti i vlastitom osjećaju vodstva. Smaragd je kamen manifestacije, novca, bogatstva i obilja pritom zadržavajući plemenite i nesebične namjere. Također simbolizira povezanost s elementom zemlje što donosi uzemljenje i centriranje. Pomaže u liječenju bolesti šizofrenije, paranoje, anksioznosti i depresije. Jača srce, poboljšava vid, pomaže kod infekcija, smanjuje upale i regulira krvni pritisak. Regenerira fizičko tijelo i pomlađuje. Ako se postavi u dnevni boravak doma, uklanja sve negativne energije i emitira vibracije bezuvjetne ljubavi, obilja i harmonije. Ovo je posebno pogodan kamen za sve rođene u svibnju. Dodatno čišćenje smaragda može biti da se ostavi preko noći u posudi s morskom soli ili da se zakopa u zemlji preko noći.
Ako se upari s drugim kristalima:
Ahat plavi čipkasti = Smirenje živčanog sustava


Rozenkvarc = Otvaranje srčane čakre


Citrin = Financijsko obilje


Ametist = Povezanost s duhovnim dimenzijama

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: