SELENIT (u ukrasnom kartonu)

SELENIT (u ukrasnom kartonu)

KALCIT-NARANČASTI (u ukrasnom kartonu)

KALCIT-NARANČASTI (u ukrasnom kartonu)

SODALIT (u ukrasnom kartonu)

Količina: 1 kom
Pakiranje: Ukrasni karton
Veličina: 3x4 cm
Masa: 25-45 g
Država porijekla: Brazil, Namibija
Kemijska formula: Na8(Cl2(AlSio4)6) silikat
Mohsova tvrdoća: 5,5-6
Astrološki znak: Škorpion, strijelac
Boja: Plava, s mrljama ili žilama bijele i sive boje kalcita po sebi
Čakra: Grlena, čeona
Čišćenje: Čisti se pod mlazom mlake vode. Sodalit koji je u kontaktu s kožom treba čistiti svaki tjedan
Punjenje: Vrlo kratko se puni na suncu jer ga samo zagrije, a kristal ne zadržava njegovu energiju. Zakopati ga u zemlju na 48h
6,64 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Sodalit je dobio ime po sadržaju natrija, u mineralogiji se može klasificirati kao feldspatoid. Poznat je po svojoj plavoj boji, a može biti i sivi, crveni, bijeli, žuti, zeleni ili ružičasti. Često je išaran s kalcitom i to s bijelim žilama ili mrljama. Rijetko se može pronaći u obliku čistog kristala. Današnja nalazišta su mu u Australiji, Brazilu, Boliviji, Italiji, Kini, Kanadi, Namibiji, Portugalu, Rusiji i Tanzaniji.

Povijesni zapisi govore da je prastari narod Caral koji je živio u blizini Lime izrađivao nakit i trgovao s njim još 2600.-2000. pr. Kr. Prvi put su ga 1811. g. otkrili Europljani na Grenlandu. Naziv dolazi od latinske riječi "sodalitas" što znači, "drug", jer osobe koje ga nose, osjećat će se kao da imaju druga koji im pomaže da se osjećaju mirno, a iscjeljuje njihova bolna ili usamljena srca. U antičkoj Grčkoj, sodalit se povezuje s velikim misliocima. Zvali su ga "kamen pjesnika" i "kamen mislioca" zbog svoje sposobnosti da aktivira dubinu misli svakome tko ga pogleda.

Ovaj mineral aktivira grlenu čakru i sporedno čeonu, tj. čakru trećeg oka. Sodalit je kamen koji u svojim česticama sadrži svu ljepotu neba. Ovo je kamen prijateljstva, zajedništva, mudrosti, jasnoće misli, kreativnosti i kozmičke ljepote. Ovo je također kamen harmonije i mira koji uravnotežuje um, tijelo i duh. Potiče fizički na van potisnute emocije. Ovo je kamen logike, racionalnosti i učinkovitosti. Potiče samoprihvaćanje, samopoštovanje i samopouzdanje. Sodalit osnažuje koncentraciju, a inspiraciju pretvara u realnost i materijalizaciju ideja. Osim što produbljuje koncentraciju i logično razmišljanje, sodalit učvršćuje unutarnju čvrstoću, umiruje unutarnje previranje, jača dosljednost i povjerenje u svoje sposobnosti. Koristan je za osobe koje su sklone biti pretjerano emocionalne ili za one koje imaju poteškoća u izražavanju svojih emocija na racionalni način. Za sodalit se kaže da poboljšava komunikaciju, intuiciju i psihičke sposobnosti.

Na fizičkoj razini, pozitivno utječe na snižavanje visokog krvnog tlaka, sprječava upale, aktivira metabolizam, harmonizira rad žlijezda, pogotovo štitnjače, regulira obnovu tkiva. Pomaže kod upala grla i olakšava rad dišnih puteva. Potiče detoksikaciju jetre i pomaže kod nakupljene vode u organizmu. Eliksir od sodalita pojačava rad želuca i stvaranje inzulina. Ako se upari s gorskim kristalom, pojačava imunitet protiv infekcijskih oboljenja i upala.

Sodalit je vrlo dobar kamen za korištenje u poslovanju jer potiče financijsko obilje, stjecanje prijateljskih poslovnih suradnika i potencira timski rad.

Ako se postavi komad sodalita u dom, mineral širi vibracije harmonije i lakše komunikacije među ukućanima.

Ovo je idealan mineral kao pripomoć u raznim tehnikama samopomoći. Vjeruje se da pomaže u povezivanju s višim sferama i kontaktiranju nevidljivih duhovnih vodiča. Prilikom meditacije osobi pomaže razdvojiti bitne stvari od nebitnih. Sodalit učvršćuje vjeru osobe u višu silu koja je čuva ako živi po darmičnim pravilima. Ovaj mineral razvija osjećaj istine, oslobađa od dogmi i predrasuda, štiti one vrijednosti koje poštuju ljudsku prirodnost. Pojačava meditaciju, mantičke vještine poput čitanja tarota, runi, proricanja, astralnog ili šamanskog putovanja. Nije rijetko da se sodalit nađe na meditacijskom oltaru jer pojačava jasnoću vizija i produbljuje duhovna iskustva.

Ako se upari s lapis lazulijem onda pojačava mentalne sposobnosti i mudrije donošenje važnih odluka. Ako se upari s moldavitom, donosi jaču duhovnu transformaciju. Ako se upari s rozenkvarcom, oslobađa duboko ukorijenjene traume iz srčane čakre.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: