PITERSIT (6-7 cm)

PITERSIT (6-7 cm)

SODALIT (4-5 cm)

SODALIT (4-5 cm)

STIKTIT U SERPENTINU (ATLANTISIT) (3-4 cm)

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 3-4 cm
Masa: 14-20 g
Država porijekla: Južna Afrika
Kemijska formula: Mg 6 Cr[(OH) 16 /CO 3 ] x 4 H 2 O
Mohsova tvrdoća: 2,5-4
Astrološki znak: Djevica
Boja: Zelena s tragovima ljubičastog stiktita i crnog mangana
Čakra: Srčana, čeona, tjemena
Čišćenje: Kratko pod vodom samo isprati i obrisati suhom krpom. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: 1-2 h na suncu, a može i uz gorski kristal
5,00 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
STIKTIT U SERPENTINU (ATLANTISIT) je naziv za mineral u kojem prevladava zelena boja serpentina (moguće i žuta boja) i obavezna primjesa ljubičastog stiktita, a vibracijski objedinjuje karakteristike od oba minerala.
Stiktit i zeleni serpentin u kombinaciji se vizualno i energetski skladno nadopunjuju. Nalazišta su mu na istom mjestu kao i za sami stiktit (pogledati širi opis na mineralu: STIKTIT).
Mjesto prvog otkrića danas je poznato kao brdo Stichtite. Osim u Tasmaniji, stiktit u serpentinu ima nalazišta i u Australiji, Južnoj Africi, Zambiji, Kanadi, Zimbabveu, Švedskoj, Rusiji, Maroku, Novom Zelandu, Meksiku, Brazilu i Indiji.
Ranije se vrlo rijetko koristio kao dragi kamen, a tek je od 2004. g. češće dostupan u trgovinama širom svijeta kao dragi kamen ili iscjeljujući mineral.
Atlantisit je kombinacija vibracija od moćnog elementa zemlje koju sadrži serpentin i nježnih empatičnih i suosjećajnih vibracija od stiktita. Ovaj mineral potiče buđenje uspavane kundalini energije povezujući srčanu, čeonu i tjemenu čakru.
Serpentin djeluje tako da emitira iscjeljujuće vibracije iz srca i budi uspavane energije koje su predugo mirovale. Stiktit potiče energije zaštite od svake negativnosti s kojom osoba može doći u kontakt. Dok se srčana, čeona i tjemena čakra povezuju s ovim kamenom, počinju se manifestirati razni procesi unutar osobe tj. razni oblici "čišćenja". Prije nego se vrate stvari u ravnotežu, osoba može imati nuspojave u obliku naglih naleta gnjeva, ljubomore, kritiziranja drugih ili nedostatka empatije za druge.
Atlantisit pomaže osobama koje pate od prevelikog stresa, anksioznosti ili depresije da pronađu unutarnji mir. Kamen pomaže kod bržeg emocionalnog iscjeljenja nakon proživljene traume.
Također, može pomoći u smirenju uma, da osoba strpljivo sagleda sve činjenice i tek onda svjesno izgovori ono što zaista misli. Kamen povećava radost, dobro raspoloženje i opušteni stav prema životu.
U ljubavnim vezama može omekšati tvrdoglave stavove, povećati ljubaznost i toleranciju između dvije osobe te suosjećajnost i empatiju. Jedna od vrlina ovog kamena je što uklanja ustajalu energiju.
To može pomoći u uklanjanju prepreka u životu, pokretanju novih projekata i ostvarenju zacrtanih ciljeva.
Na fizičkoj razini može pomoći u jačanju srca, pluća, probavnih i spolnih organa. Pomaže u smanjenju grčeva, menstrualnih bolova, a i u bržoj regeneraciji kože.
Na duhovnoj razini, mineral pomaže u umirenju uma, lakšem ulasku u meditaciju i širenju svijesti. Atlantisit budi intuitivnu komunikaciju osobe s nevidljivim fizičkim razinama; anđelima, duhovima prirode, biljkama, životinjama moći i sl.
Sam njegov naziv budi sjećanje na Atlantidu i davnu prošlost. Kamen sadrži moć prisjećanja i otpuštanja davno zadobivenih trauma iz prošlosti tako da je idealan pomoćnik u tehnikama regresoterapije, kristaloterapije, šamanskog putovanja i sl.
Preporuča se meditirati s jednim kamenom na glavi (tjemena čakra), dok je drugi istovremeno na srcu (srčana čakra). Ovakva meditacija s 2 primjerka atlantisita omogućit će umu da se približi razumijevanju srca i spoznaje što treba učiniti da se proces iscjeljenja uspješno odvije.
Ako se više primjeraka atlantisita upari i postavi na tlo, restrukturirat će energije tla naročito u područjima gdje su se desili traumatični i nesretni događaji. Preporučljivo je postaviti komad atlantisita na mjesto za koje osoba želi da ostane čisto, mirno i harmonično.
Atlantisit je moćan mineral za zaštitu kuće, stana, zemljišta, poslovnog prostora ili imovine. Ako se postavi u spavaću sobu, osobi pruža mirnu energiju u prostoru i zaštitu prilikom spavanja od negativnih energija.
Može se postaviti u bilo koji dio doma ili ureda koji treba vibrirati umirujućom i harmoničnom energijom.

Ako se upari s drugim kristallom:
Fenakit = Jačanje intuicije i povećanje osobne moći vizije
Citrin = Jačanje osjećaja da je sve u redu i da se iscjeljenje uspješno odvija
Crni turmalin = Psihička zaštita osobe i atlantisita
Serafinit = Povezanost s anđeoskim svjetovima
Rodonit = Pojačan osjećaj opraštanja i suosjećanja prema drugima
Unakit = Pojačana komunikacija s duhovima prirode i životinjama moći
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: