SELENIT (4-6 cm)

SELENIT (4-6 cm)

ANTIMONIT (u kolekcionarskoj kutiji)

ANTIMONIT (u kolekcionarskoj kutiji)

TULIT (u kolekcionarskoj kutiji)

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 3x4 cm
Masa: 50 g
Država porijekla: Norveška
Kemijska formula: (Ca,Mn)2Al3[O/OH/SiO4/Si2O7]
Mohsova tvrdoća: 6-6,5
Astrološki znak: Blizanci, djevica
Boja: Roza sa sivkastim mrljama i kvarcnim sjajem
Čakra: Pupčana, srčana, tjemena
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi ga Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Puni se na suncu 2-3 h
10,62 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Tulit je prvi put pronađen i znanstveno opisan 1823.g. Engleski mineralog Henry James Brooke (1771. – 1857.) nazvao ga je po legendarnom otoku Thule, koji prema germanskoj tradiciji čini sjeverni rub (kraj) svijeta. Pronašao ga je u Telemarku (Telemark je udaljen oko 300 km od norveškog glavnog grada Osla). Mnogo godina je to bilo najpoznatije i jedino nalazište tulita tamnije boje. Kasnije, male količine tulita su pronađene u Tirolu (Austrija), u okrugu Mitchell (Sjeverna Karolina, SAD) i u području Riverside (okrug Okanogan, Washington, SAD). Postoje i manja nalazišta u Australiji, Južnoj Africi, Japanu, Švedskoj i Rusiji. Danas je tulit nacionalni kamen Norveške, a dolazi uglavnom iz Leksvika. Nakit od tulita je mnogo godina bio rijetko dostupan zbog malenih količina koje su pronađene. Tek 2014. g. tijekom građevinskih radova na tunelu u Leksviku (regija Trondheim, Norveška) slučajno je pronađen ružičasti tulit koji je danas u ponudi širom svijeta. Tijekom izgradnje tunela izvađeno je oko 60 tona tulita. Pošto su radovi završeni u tunelu, ova količina ružičastog tulita koja je preostala kada se rasproda, više se neće moći nabaviti i njegova vrijednost na tržištu će sigurno porasti.

Tulit je ružičasta varijanta mineralne grupe zoisita. Postoji zeleni zoisit, rubin u zoisitu, tanzanit je plava varijanta, a tulit je ružičasta varijanta zoisita. Tulitova boja ovisi o koncentraciji mangana u njemu. Ako je ružičastiji, tim je vrjedniji. Također može postojati crni, sivi i bijeli sastav u njemu. Tulit je također poznat pod imenom "rozalit" ili "ružičasti zoisit". Ako je tulit ružičastije boje, onda se njegove energije povezuju sa srčanom i čeonom čakrom, a ako je tamnije boje onda s pupčanom. Kamen odašilje vibraciju ljubavi, suosjećanja, sreće, radosti i harmonije. Snažne vibracije ovog kamena mogu se osjetiti kada se stoji u blizini većeg primjerka ili ako se drži u ruci. Suptilna, nježna, ali snažna energija počinje prožimati auru osobe, rezonirajući izravno s njenim srcem. Energija ljubavi prožima emocionalno tijelo osobe pomažući u uklanjanju postojećih negativnih misli i emocija. Staru emocionalnu bol podiže na površinu kako bi se osoba suočila s tim negativnim iskustvima iz prošlosti i trajno ih se oslobodila.

Ovo je izvrstan kamen za sve osobe sa slomljenim srcem. Tulit će pomoći u odbacivanju boli i slanju iscjeljujućih vibracija osobi. Kamen pruža zaštitu i "grli" osobu po cijeloj njenoj auri i štiti od nepotrebnih povreda i traumi. Ovo je kamen iscjeljenja i prihvaćanja svog unutarnjeg psihičkog stanja. Poznato je da pomaže u suočavanju osobe sa svojim "unutarnjim demonima" i oslobađanju od njih. Izvrstan je pomoćnik u vođenoj meditaciji, partnerskim odnosima, radu na sebi, naročito oko emocionalnih iscjeljivanja, opraštanju, kidanju veza i sl. U praktičnom radu može se postaviti komad minerala na srce ili ga objesiti oko vrata u obliku privjeska. Jača samopouzdanje u otvaranju prema drugima i izgradnju novih odnosa, budi suosjećanje i kreativno inspirira. Smanjuje osjećaj srama, straha i krivnje te prihvaćanja da su senzualnost i seksualnost normalni dijelovi života. Tulit ima snažnu sposobnost regeneracije i iscjeljenja tijela. Pomaže kod nedovoljnog postotka kalcija u organizmu, kod želučanih tegoba, cirkulacije krvi, jačanju srčanog mišića, jačanju plodnosti, potencije i seksualne izdržljivosti. Pozitivno utječe na jajnike i testise. Potiče svijest o zdravom načinu prehrane, niti premalom niti pretjeranom unosu hrane u organizam. Regulira krvni tlak i pomaže u otklanjanju depresije.
Ako se upari s drugim mineralima:
Moldavit = Osobi potiče entuzijazam i otvorenost prema zajednici
Larimar = Opraštanje. Prihvaćanje i pomirenje sa svim bolnim događajima iz prošlosti. Oslobađanje od svih štetnih navika.

Tulit pomaže osobi u pronalaženju ljubavi ili romantične veze, jačanju samopouzdanja i oslobađanju od prepreka koje stoje na putu do toga.
Potiče radost življenja života ispunjen ljubavlju u svim njenim oblicima.

 

Kupite i povezane proizvode:


 
Nedavno gledani proizvodi: