TURMALIN-CRNI-SIROVI (L) 45-85 g

TURMALIN-CRNI-SIROVI (L) 45-85 g

APOFILIT (6-8 cm)

APOFILIT (6-8 cm)

TURMALIN-CRNI-SIROVI (XL) 40-100 g

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 5-6 cm
Masa: 40-100 g
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: NaFe2+3Al6Si6O18(BO3)3(OH)4
Mohsova tvrdoća: 7-7,5
Astrološki znak: Vaga, škorpion, jarac
Boja: Crna
Čakra: Korijenska
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. U posudi s vodom i s gorskim kristalom
Punjenje: Na suncu 2-3h. Preko noći u suhoj posudi s hematitom i gorskim kristalom
9,29 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Turmalin- kamen zaštite i mudrosti.
Turmalin je općenito zbog svog bogatog kemijskog sastava u grupi najdjelotvornijh minerala koji se mogu pronaći danas.
Ime potiče sa Šri Lanke od naziva "turmali" što u prijevodu znači, "kamen koji privlači pepeo".
Crni turmalin je prepoznatljiv jer ima u svom prirodnom obliku mnogo okomitih pruga, brazdi i izbočina. Ovo je silikatni mineral koji sadrži prisutnost bora, prirodnog elementa.
Zanimljivo je da je glavni izvor bora na zemlji magma ili rastaljena stijena. Kristali crnog turmalina sastoje se od bora, aluminija, niza molekula hidrata i silicija.
Sadrži natrij ili kalcij kao i litij, magnezij ili željezo. Turmalini su grupacija minerala staklastog sjaja raznih podvrsta u različitim bojama.
To su: dravit (tamno žuti, tamno smeđi), rubelit (rozi ili ružičasti), indigolit (ili elbait), verdelit (zeleni), ahroit (bezbojni) i šerl (crni, plavo crni ili smeđe crni) je poznat kao "šorl" (Schorl), crni turmalin.
Postoji još spoj turmalina u kvarcu.To je jedinstveni mineral koji sadrži iglice crnog turmalina (ponekad se isto naziva šorl) stopljene u strukturu kvarca.
Ako je turmalin u ružičasto-zelenoj boji onda još ima i naziv "lubenica" jer vizualno podsjeća na nju. Znanstvenici su u njemu pronašli više od dvadesetak kemijskih elemenata.
Francuski fizičari Pierre i Marie Curie, koji su utvrdili da su kristali turmalina sposobni stvarati mikrostruje, čije su karakteristike identične električnim impulsima koje stvaraju stanice ljudskog tijela.
Nazvali su ga "električni" mineral.
Od njega se izrađuju piezo-pločice za radio-tv industriju, a koristi se i kao polarizator. Povijesni zapisi kažu da je ime Schorl dobio po nazivu malog sela u Saksoniji u Njemačkoj i to 1400. g. poslije Krista.
Postoje statue, vaze i ukrasni predmeti koji datiraju još iz Antičkog doba izrađene od raznih vrsta turmalina.
Poznat je i kip Aleksandra Velikog isklesan od turmalina u Indiji. Postoje kipovi iz 2 i 3. stoljeća prije Krista izrađeni od turmalina. Po predaji starih Egipćana, turmalin je na Zemlju pao s neba.
Upoznavši svijetlu dugu na svom putu, preuzeo je njezinu boju, upijajući svaku njezinu boju.
Turmalini su u Europu stigli zahvaljujući nizozemskim pomorcima koji su ih s otoka Cejlona (Šri Lanka) doveli u Amsterdam, koji je u to vrijeme bio svjetska prijestolnica nakita.
Europski vladari su ih cijenili isto kao rubine i smaragde za svoje kraljevske krune, prstenje i ogrlice.
Tek u zadnjih 150-tak godina, turmalin se počeo masovno koristiti u svijetu mode i umjetnosti u obliku nakita, umjetničkih i religijskih predmeta a danas sve više u industriji i proizvodnji medicinske opreme.
Danas se raznobojni turmalini mogu pronaći na svim kontinentima, naročito u Afganistanu, Angoli, Australiji, Brazilu, Indiji, Italiji, Kanadi, Keniji, Kini, Madagaskaru, Meksiku, Mozambiku, Pakistanu, SAD-u, Šri Lanki, Švicarskoj, Zimbabveu itd.
Turmalini svih boja djeluju svojom energijom na sve čakre a ponajviše na korijensku sa snažnim uzemljujućim djelovanjem.

TURMALIN-CRNI:
Ovo je kamen zaštitnik. On je piroelektrični kamen, što znači da proizvodi elektricitet kada se fizički pobudi vanjskim podražajem. Također je piezoelektričan, što znači da je također sposoban pohraniti električni naboj.
Inače, turmalini svih vrsta, mogu se električno nabiti trljanjem prstiju o svaki kraj minerala što rezultira privlačenjem čestica u zraku.
Kad se turmalini zagriju, postaju pozitivno nabijeni na jednom kraju a negativno na drugom. Zbog svojih piroelektričnih i piezoelektričnih osobina posjeduje najbolju moć pročišćavanja energije i najdjelotvorniju iscjeljujuću snagu.
Poznato je da je crni turmalin jedan od najučinkovitijih i najmoćnijih minerala za osobnu zaštitu.
Štiti osobu na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj, duhovnoj razini. Blokira elektromagnetske valove koje emitiraju mobiteli, prijenosna računala, monitori, televizori i drugi elektronički uređaji.

Preporučuje se imati crni turmalin u blizini dok se koriste elektronički uređaji dulje vrijeme. Ovo je mineral koju osobu štiti od negativnih vibracija u njenoj auri i u prostoru u kojem živi.
Štiti od nezgoda, nesreća, bolesti, zračenja, mobinga, energetskih vampira i sl. Štiti od svih vanjskih utjecaja, pogotovo od svemirskih i zemaljskih zračenja i virusnih zaraza.
Negativnu energiju razgrađuje i odstranjuje prije nego što probije auru osobe. Može upiti negativne energije uroka i crne magije bačene na osobu, a zatim ih šalje natrag pošiljatelju.
Ovo je kamen koji stvara energetsku liniju između osobe i drugih kako se ne bi pokupila tuđa negativna energija.
Crni turmalin posjeduje moć u razbijanju fizičkih, emocionalnih, mentalnih i duhovnih blokada koje ometaju osobu da živi zdravo i spontano.
Osobu vodi do tamnih dijelova svoje podsvijesti, gdje razbija, oslobađa i izbacuje blokade, a na drugoj strani čisti sve kanale između čakri tako da energija među njima može slobodno protjecati.
Pomaže u suočavanju i ispravljanju vlastitih pogrešaka iz prošlosti. Pozitivno djeluje na tijelo uravnotežujući i aktivirajući lijevu i desnu stranu mozga.
Uzemljuje višak nakupljene energije. Na fizičkoj razini regulira rad limfnog sustava, jača srce, poboljšava cirkulaciju krvi, razvija mišićnu masu, smanjuje bolove u mišićima, ublažava grčeve i liječi reumu.
Tankim kristalima crnog turmalina mogu se stimulirati refleksne točke na stopalima. Crni turmalin ublažava živčane napetosti, stres, strah, depresiju, bijes, zavist i ljubomoru.
Može se postaviti na radni stol, dnevni boravak ili prostor u kojem postoji cirkulacija ljudi kako bi uklanjao negativne energije iz prostora.
Poželjno ga je staviti u automobil ili u odjeću za dodatnu zaštitu. Može se postaviti na noćni ormarić ili ispod jastuka kako bi se smanjila nesanica i loši snovi, a pogotovo u društvu s rozenkvarcom i gorskim kristalom.
Ovo je posebno povoljan kamen za sve osobe rođenje u listopadu. Potrebno je znati da se čisti kratko pod vodom, ali ne morskom, da ga sol ne ošteti.

Crni turmalin je uvijek dobro imati u blizini kako bi svojim utjecajem održavao dobro zdravlje, sreću i optimizam.
 

Kupite i povezane proizvode:


 
Nedavno gledani proizvodi: