KARNEOL (2-3 cm)

KARNEOL (2-3 cm)

AHAT-BOCVANSKI (2-3 cm)

AHAT-BOCVANSKI (2-3 cm)

UNAKIT (2-3 cm)

Promjer: 10-15 g
Pakiranje: 1 kom
Veličina: 2-3 cm
Država porijekla: Južna Afrika
Kemijska formula: (OH)Ca2(AlFe)3Si3O12, kalcijski alumosilikat
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Astrološki znak: Blizanci, škorpion, strijelac
Boja: Zelenkasta s primjesama crvene i smeđkaste
Čakra: Korijenska, srčana
Čišćenje: Pod mlazom mlake vode 2-3 min. ili preko noći u posudi s vodom. Okaditi bijelom kaduljom ili Palo Santom
Punjenje: Neograničeno na suncu
3,00 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Unakit se sastoji od ružičastog ortoklasa, zelenog epidota i prozirnog kvarca. Smatra se poludragim kamenom i prilagođenim oblikom granita. Također se naziva "epidot-granit". Unakit se često pogrešno zamjenjuje s epidotom zbog slične teksture, boje i sastava kamena. Epidot nema ružičastu i crvenu boju u sebi kao unakit, već ima samo mahovinasto zelenu boju, tu je glavna razlika.

Ime "unakit" potječe od mjesta porijekla, otkriven je u planinama Unaka u zapadnoj Sjevernoj Karolini u Sjedinjenim Američkim Državama, a ima ga i u državama Tennessee, New Jersey i Virginia. Izvan država SAD-a, nalazišta su mu u Brazilu, Kini, Južnoj Africi i Sijera Leoneu. Zbog glatke i kamene teksture kristala, unakit se koristi za izradu mnogih stvari kao što su nakit, kugle, piramide, privjesci, perle, a i za rezbarenje životinjskih figura.

Unakit je blagi kamen moćnog energetskog djelovanja na ljudsko tijelo. Snažno uzemljuje osobu, povezuje ju s elementom zemlje, potiče radost, smirenje i nesebičnu univerzalnu ljubav prema svima. Aktivira korijensku i srčanu čakru. Unakit potiče u osobi ljubav prema prirodi i životinjama. Donosi spoznaju nesebične ljubavi prema čovječanstvu, povezivanje u zajednicu i dječju razigranost. Ovaj mineral usklađuje emotivno i duhovno tijelo osobe.

Budući da unakit u sebi ima epidot, ovaj mineral je prirodni pojačivač svake emocije ili vibracije u kojem se netko ili nešto nalazi blizu njega. Ako se osoba želi osloboditi od teških emocija ili negativnosti u svom tijelu, tada će joj korištenje unakita pomoći u ovom procesu. Na primjer, ako osoba ima loš dan i sa sobom nosi komad unakita, preporučuje se da ga jedno vrijeme ostavi sa strane.

Unakit je fenomenalan alat za otvaranje srčane čakre, unutarnje iscjeljenje i dopuštanje sebi u privlačenju nove ljubavi u život.

Ako se osoba bori s depresijom, nesanicom ili problemima s ovisnošću, onda je ovo izvrstan kamen koji treba imati u svom životu.

Ovo je izvrstan kamen i za sve vrtlare jer potiče rast novih biljaka i plodovima pomaže da ojačaju i budu ispunjeni životnom hranjivom energijom.

Unakit pomaže u bržem oporavku od teških bolesti. Vjeruje se da liječi ženski reproduktivni sustav i potiče zdravu trudnoću i olakšava porod. Ako je epidot pomiješan s unikatom onda može pomoći kod ženske ili muške neplodnosti.

Koristan je za rad srca i cirkulaciju krvi. Pomaže u reguliranju tjelesne težine, a potiče i rast kose, noktiju i tkiva kože. Unakit se koristi i kod problema s disanjem, alergijama i kroničnim plućnim bolestima uzrokovanima zagađenim zrakom. Oslobađa nakupljenu sluz i olakšava iskašljavanje. Može se staviti i pod jastuk prije spavanja kako bi potakao san i duboki počinak.

Unakit se koristi i u duhovnoj praksi, u kristaloterapiji, meditaciji ili šamanskom putovanju pošto osobu povezuje s prirodnim elementima i lakšem kontaktiranju životinja moći.

Za bolje pražnjenje, poželjno ga je zakopati i u zemlju preko noći, naročito u noći punog mjeseca.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: