SERPENTIN-Ogrlica s plosnatim privjeskom

SERPENTIN-Ogrlica s plosnatim privjeskom

HELIOTROP-KRVAVI KAMEN-Ogrlica s plosnatim privjeskom

HELIOTROP-KRVAVI KAMEN-Ogrlica s plosnatim privjeskom

AHAT-DRVO-Ogrlica s plosnatim privjeskom

Veličina: 2,5-4 cm
Masa: 12-15 g
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Astrološki znak: Bik, blizanci, rak, jarac
Boja: Zelena s bijelim mrljama
Čakra: Korijenska, srčana
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Preko noći u posudi s gorskim kristalom
Punjenje: Neograničeno na suncu
14,60 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Ovaj plosnati privjesak zbog svog oblika, dobro prianja uz tijelo, a može se nositi i ispod odjeće. Ovo crno uže ima mogućnost regulacije veličine.


AHAT OPĆENITO: Ahat je jedan od najrasprostranjenijih kristala na planeti. Nalazi se na svim kontinentima i poznat je u mnogim podvrstama i bojama. Ime je dobio po rijeci Achates u Siciliji. Ahat je u Islamu vrlo dragocjen kamen. Prema muslimanskoj tradiciji osoba koja nosi prsten s ahatom je zaštićena od raznih nezgoda i ima dug život. U Hrvatskoj je poznati Lepoglavski Ahat s brda Gaveznica (Kameni Vrh). Ime je dobio po starom nazivu rijeke Achates (današnja Drilo) na Siciliji.
Ahat spada u grupu kalcedona (kriptokristalasti varijetet kvarca). Ahatova vibracija najjača je na prvoj čakri. Zbog toga ima pozitivno djelovanje na spolne organe kod oba spola, a kod žena olakšava i porod. Prugasti ahat na sporednim čakrama, na nogama, ljekovito djeluje protiv reumatskih oboljenja koljena, bedra, skočnih zglobova, prstiju na nogama i stopalima te kralježnice. Na grlenoj čakri pomaže kod bolesti grla i dišnih puteva. Na čeonoj čakri kamen prugasti Ahat vrlo dobro djeluje na pojačavanje i oštrenje vida.

S eliksirom od prugastog ahata umivaju se i iscjeljuju oči, kosa i koža. U osobnoj upotrebi služi kao zaštitna ploča za prostor, kao nakit u obliku naušnica, ogrlice, privjeska ili neoblikovani kamen za nošenje u džepu. Od njega se izrađuju i ukrasni predmeti kao što su satovi, ukrasne vaze i sl. Za nakit se brusi u formu kabašona, kuglica i gema.

Ovaj kamen je poznat kao spremnik za negativnu energiju, toksičnost i negativnosti pa je vrlo korisno veće primjerke položiti oko kuće. Kaže se da sprječava izvantjelesne posjete negativnih entiteta i odbija nepoželjne posjetitelje od vaših vrata.AHAT DRVO:Ahat drvo je kamen duboko povezan s prirodom i stoga su ga mnoge civilizacije kroz povijest smatrale kamenom obilja. Kamen se ponekad zakapao u poljoprivredna polja kako bi se pospješila obilna žetva. Baš kao što šuma i njeno drveće može donijeti smirenost osobi, tako se kaže da ahat drvo donosi osjećaj mira i unutarnjeg spokoja onima koji ga nose. Potiče unutarnju stabilnost, jača imunološki sustav i uravnotežuje vodu u tijelu. Ahat drvo je povezan sa srčanom čakrom. Pomaže u jačanju socijalnih odnosa i nosi zaštitničku energiju onome tko ga nosi.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: