GORSKI KRISTAL-Narukvica (elastična) 8 mm -fasetirana

GORSKI KRISTAL-Narukvica (elastična) 8 mm -fasetirana

MJESEČEV KAMEN-Narukvica (elastična) 8 mm

MJESEČEV KAMEN-Narukvica (elastična) 8 mm

ARAGONIT-Narukvica 10 mm (elastična)

Veličina: 19 cm
Država porijekla: Austrija
Kemijska formula: CaCO3
Mohsova tvrdoća: 3,5-4
Astrološki znak: Jarac
Boja: Smeđa s bijelim mrljama
Čakra: Korijenska
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Osjetljiv je na sunce, puniti prijepodne ili poslijepodne. Može preko noći uz ametist ili gorski kristal
14,00 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Aragonit je oblik kalcijevog karbonata koji se stvara od ljuštura mekušaca školjki, hobotnica, kostura koralja, špiljskih stalaktita, beskralježnjaka poput riječnih ili morskih rakova. Može ga se pronaći i u koraljnim grebenima, što ga čini neophodnim za očuvanje oceana. Prirodno nastaje pod vodom zbog kemijskih ili bioloških procesa poput rasta koralja, najčešće izravno na površini stijena ili drugim tvrdim podlogama. Kamen je prilično mekan, jer dolazi iz ljuštura mekušaca, a ne iz magmatskih ili metamorfnih procesa. Ovo je u stvari polimorf kalcita i u prirodi se može naći u više kristalnih oblika od kojih su najpoznatiji KALCIT (onaj od kojega se sastoji vapnenac, mramor i slično stijenje) te ARAGONIT (od kojeg su najčešće izgrađene kućice školjaka i puževa). U kalcitu i aragonitu kemijski sastav je isti, ali kalcijevi i karbonatni ioni su različito raspoređeni u prostoru te zbog toga kalcit i aragonit imaju različitu kristalnu strukturu, mehanička svojstva, topljivost i sl. Nakon fosilizacije, karbonat postaje kalcit, što vidimo u ostatcima prapovijesnog morskog života. Aragonit je nestabilan polimorf kalcita i stoga ga je teško razlikovati od kalcita jer je većina svojstava slična. Razlika se može napraviti pomoću testa boje s Fehlingovom otopinom: aragonit postaje crn, dok kalcit ostaje bezbojan. Inače, aragonit je nešto tvrđi od kalcita te se testnim grebanjem može utvrditi o kojem se mineralu radi. Aragonit se uvijek stvara na niskim temperaturama blizu površine zemlje. Nalazi se i u gejzirima, termalnim izvorima, špiljama, a i u plićacima mora, u školjkama i biserima. Često sadrži sićušne fosilizirane školjke drevnih morskih stvorenja pa je nošenje komada aragonita uz sebe, nalik posjedovanju "komadića morskog života".


Aragonit je dobio ime po lokaciji i prvi puta ga je otkrio 1790. g. Abraham Gottlob Werner u Molina de Aragón, španjolskoj općini i gradu u pokrajini Guadalajara, u autonomnoj zajednici Castilla-La Mancha. Osim u Španjolskoj diljem Europe se može naći na lokacijama kao što su Slovačka, Velika Britanija, Grčka, Limousis (Francuska), Girgenti (Sicilija, Italija), Bilin (Bohemija, Češka Republika) i Eisenertz (Austrija). Zanimljivo je da Slovačka ima svoju aragonitnu špilju kao turističku atrakciju. Nalazišta aragonita izvan teritorija Europe su u Australiji, Indiji, Meksiku, Maroku, Mozambiku, Kanadi, Južnoj Africi, Kini, Pakistanu, SAD-u i na Bahamima.
U davnim vremenima stare Grčke i Afrike, ovaj se mineral koristio u izradi nakita, skulptura i drugih ukrasnih predmeta kao i u današnje doba. Aragonit postoji u više nijansi boja, a najčešće je smeđi i to u nijansama od svjetložute do smeđe-sive, smeđe boje meda, crvenkasto smeđe, tj. ovisno o broju nečistoća prisutnih u kamenu. Postoji i zeleno-smeđa vrsta koja u sebi sadrži tragove iona kroma i vanadija. Druge uobičajene varijante boja aragonita uključuju bijelu, zelenu, crvenu, ljubičastu, žutu i u zadnjih par desetljeća, plavu. Najčešći aragoniti na tržištu su sorta "Sputnik" iz Maroka. Većinom imaju zlatnosmeđu nijansu, ali mogu izgledati i bezbojno.


Glavna svrha ovog minerala je da osobu poveže s energijom "majke Zemlje" i pritom joj pruži snagu koja joj je potrebna da se ponovno osnaži, iscijeli i harmonizira na fizičkoj, mentalnoj, emocionalnoj i duhovnoj razini. Aragonit je usklađen s "majkom Zemljom" i korijenskom čakrom osobe. Osobi pomaže u povezivanju s vibracijom elementa zemlje te joj podiže svijest o tome da je sve jedna cjelina i da je kao individua neodvojiva od prirode i svih živih bića. U osobi pojačava svjesnost o očuvanju prirode, okoliša i brige za planet. Također, ovaj mineral transformira geopatogena zračenja i oslobađa blokirane energetske tokove (sinkrone ili zmajeve linije ili tzv. "Ley lines") te povezuje osobu s tim linijama koje su živčani sustav majke Zemlje. Ovaj mineral snažno uzemljuje i pomaže joj u usredotočenosti općenito u duhovnoj praksi. Potiče aktivaciju čakri i energetskih meridijana. Poznato je da su ga od davnina koristili razni iscjelitelji, šamani i mistici zbog njegovih snažnih energetskih vibracija koje pomažu osobi uspostaviti ravnotežu između tijela i uma, a pritom je uzemljuju (harmoniziranje yin-yang energija). Aragonit svojim uzemljenim vibracijama pomaže osobi u stjecanju samopoštovanja i zadobivanja samopouzdanja. Može pomoći u smirivanju uma, smanjenju stresa i živčanih reakcija. Osobi pomaže da lakše izrazi svoje najdublje osjećaje i da se oslobodi od raznih emocionalnih traumi, energetskih blokada i strahova.


Aragonit pomaže osobi osloboditi se vezanosti za traumatične događaje iz prošlosti, suočavanju s njima i otpuštanju. Potiče u osobi toleranciju i u razumijevanju temeljnog uzroka nastalih traumatičnih događaja te da ostane usredotočena, posebno tijekom stresnih životnih razdoblja koja zahtijevaju iznimno strpljenje i suosjećanje. Ovaj mineral vibracijski djeluje na osobu poput nježnog dodira i tihog glasa koji joj pomaže da se osjeća dovoljno sigurno da napravi ono što treba kako bi lakše napredovala prema zacrtanim ciljevima. Može pomoći osobama u pubertetu s više povjerenja u sebe, smanjenju bijesa i živčanih napetosti.


Na fizičkoj razini, jača imuni sistem, povećava izdržljivost i vitalnost tijela, sprječava umor i podiže razinu energije u organima. Može pomoći u zacjeljivanju slomljenih kostiju, regeneraciji zubnog mesa i koštanog tkiva jer potiče apsorpciju kalcija. Aragonit pomaže u lakšem iscjeljivanju od bolesti povezanih s mišićima i zglobovima. Kroz stoljeća, drevni narodi su ga koristili i kao pomoć u borbi protiv groznice jer tijelu vraća toplinu. Može pomoći u liječenju od raznih fizičkih ozljeda i grčeva u tijelu.

Na duhovnoj razini, pomaže lakšem ulasku u meditativno stanje oslobađanjem od neželjenih misli.
U kristaloterapiji, šamanskoj praksi ili regresoterapiji osobu lakše vraća u prošlost, od djetinjstva do prošlih života, a može pomoći osobi da dođe do odgovora svoje prave svrhe i misije na Zemlji.
Ako se upari može pojačati svoje djelovanje naročito s crnim turmalinom, dimnim kvarcem, rodonitom ili selenitom.


 
Nedavno gledani proizvodi: