FLUORIT

FLUORIT

AHAT - PLOČA (10-12 cm)

AHAT - PLOČA (10-12 cm)

CITRIN-Sintetski

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 5-6 cm x 3 cm širina
Masa: 110-170 g
Sastav materijala: Zagrijani ametist
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 7
Astrološki znak: Ovan, lav, vaga, škorpion, vodenjak
Boja: Svijetlo do jatko žuta staklastog sjaja s tragovima bijelog kvarca
Čakra: Pupčana, solarni pleksus
Čišćenje: Nije potrebno, nakon kristaloterapije okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Nije potrebno, eventualno ostaviti par sati na slaboj sunčevoj svjetlosti
19,91 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Citrin je žuti kvarcni kamen koji postoji tisućama godina i dio je obitelji kvarca koja uključuje kristale poput kvarca gorskog kristala, rozenkvarca i dimnog kvarca. Citrin je naziv za žućkasto-narančastu varijantu kvarca koja ima u sebi tragove željeza. Može se naći kristaliziran u bilo kojem obliku u kojem se nalazi kvarc. Danas su njegova nalazišta svugdje po svijetu, a jedni od najvećih su Brazil, Madagaskar, Španjolska, SAD, Francuska, Kreševo u BiH, itd.

Njegovo ime potječe od grčke riječi "kitro" i znači u prijevodu "citron". Kroz mitologiju pripisuju mu povezanost s Demetrom, grčkom božicom žetve, ratarstva i plodnosti, a i sa Sekhmet, egipatskom božicom rata koja se povezuje s velikom moći. Riječ "citrin" znači "limun" na nekoliko različitih jezika i savršeno pristaje ovom kamenu citrusne boje i to je ona kiselo-slatka oštra energija limuna koju toliko obožavamo. Sve do 16. stoljeća naziv "citrin" je bio sveobuhvatni naziv za sve žuto kamenje uključujući i topaz.

Nazivan je i sunčevim kamenom, jer se vjerovalo da on u sebi sadrži čistu sunčevu svjetlost i da nikada ne upija ništa negativno te stoga sadržava mnogo iscjeljujućih svojstava za iscjeljivanje emocionalnih i fizičkih bolesti.

Kroz povijest citrin je bio poznat kao "kamen trgovaca" jer mnogi vjeruju da može privući dobro raspoloženje, sreću, novac i blagostanje, a i održati ih. Trgovci su pod zaštitom planete Merkur i noseći ga uz sebe, on im je olakšavao komunikaciju, povećavao prodaju, privlačio novac i novi posao. Osim što su ga držali uz sebe, postavljali su ga uz kasu ili uz račune.

U moderno vrijeme, danas, poželjno ga je staviti na radni stol ili uz kompjuter. U davna vremena iscjelitelji su ovim kamenjem čistili tijelo od toksina, poticali krvnu cirkulaciju, jačali imunološki sustav, a preventivno je služio za zaštitu od bolesti i otrovnih zmija.

Postoje dvije verzije citrina, prirodni i sintetski koji se dobiva tako da se zagrije ametist, a poslije zagrijavanja se pretvori iz ljubičaste u žutu boju. Citrin, prirodni ili sintetski, stimulira rad svih čakri no snažnije djeluje na drugu i treću, povezujući ih dolje kroz prvu čakru i ukorjenjujući ih sve do nutrine majke Zemlje i kružno natrag.

U meditaciji i kristaloterapiji, stvara osjećaj veće budnosti, intuicije i duhovne percepcije. Pošto najviše djeluje na pupčanu i solarni pleksus, osnažuje volju, podiže vjeru u sebe, potiče kreativnost i manifestaciju u materiji. Aktivno pobuđuje uspavane vlastite sposobnosti i kreativnu maštu. Smanjuje umor i podiže opće raspoloženje s pozitivnim stavom o životu.

Pomaže u reguliranju rada štitnjače, smanjenju mučnine, menstrualnih bolova, jakih alergija i svih vrsta iritacija kože. Smanjuje bolove u leđima i stanja depresije i anksioznosti. Pospješuje kontakt sa svojim unutrašnjim glasom i uklanja razne strahove.

Djeci i tinejdžerima pomaže u komunikacijskom otvaranju prema okolini. Udomljenim životinjama pomaže da se lakše i bolje snađu u novom životnom prostoru.

Gledajući kroz prizmu Vastu-Feng Shui znanosti, koristi se za privlačenje sreće, novca i kao zaštitni kamen od negativnih osoba. Može se postaviti u radni prostor na uglove prostora kako bi privlačio nove klijente ili na radni stol uz kompjuter. Poželjno ga je postaviti u hladne i tamne prostorije koje nisu korištene ili su zapuštene kako bi ih oživio. Ako osoba želi, može ga imati uza sebe ili staviti u svoju torbicu, džep, novčanik ili na mjesto gdje želi zadržati svoj novčani pritok novca. Poželjno ga je nositi i u obliku privjeska ili nekog oblika nakita.

Ovo je jedan od rjeđih minerala kojima nije potrebno duboko čišćenje od negativnih energija pa se intuitivno može malo isprati pod vodom ili okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom. Nakon kristaloterapije može se u zoru zapaliti žuta svijeća pored njega koja treba do kraja izgorjeti.

Osim što je ovo kamen koji vlada ranom zorom, ovo je idealan poklon kamen za 13. godišnjicu braka ili za sve rođene u studenom.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: