JASPIS-ZEBRASTI-Narukvica (elastična)

JASPIS-ZEBRASTI-Narukvica (elastična)

ROZENKVARC-Narukvica (podesiva)

ROZENKVARC-Narukvica (podesiva)

KARNEOL-Narukvica 6 mm (elastična)

Promjer: 7 cm
Veličina: Perle 6 mm
Masa: 18 g
Sastav materijala: Sintetski
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 6-7
Astrološki znak: Ovan, bik, rak, djevica
Boja: Crveno smeđa
Čakra: Korijenska, pupčana
Čišćenje: Pod mlazom vode ili preko noći u posudi s vodom i s gorskim kristalom
Punjenje: Neograničeno na suncu
7,96 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Karneol je jedan od češćih kristala koji se nalaze u prirodi i najpoznatija je vrsta kalcedona. Ime je dobio po latinskoj riječi "carne" što znači, "meso" a odnosi se na biljnu vrstu porijeklom iz južne Europe , dren. Poznat je još pod imenima "kamen dren", "kamen bobica", "kornalin", "sadoin", kamen iz Meke ili "karneol golublje krvi".

Najčešće je crveno-narančaste boje, a može biti prozirni ili u ružičastoj i smeđoj. Njegova specifična crveno-narančasta boja dolazi od njegovog sastava, željeznog oksida. To znači, da je lako toplinski obradiv za izradu predmeta ili nakita čak i ako se samo položi na sunce. Međutim, duljim izlaganjem na toplini, željezo će oksidirati i potamnit će njegovi crveni tonovi. Najpoznatija nalazišta od srednjeg vijeka su u Turskoj i Indiji, a u novije vrijeme i u Brazilu, Urugvaju, Rusiji, Japanu, SAD-u, Južnoj Africi, Bocvani, Madagaskaru, Njemačkoj, Engleskoj, Slovačkoj i Škotskoj.

Karneol predstavlja vitalnu, snažnu iskonsku energiju Zemlje, a povijesno gledano, koristio se svugdje. Drevni Egipćani su karneol zvali "zalazeće sunce" ili "kamen zalaska sunca" jer njegove narančaste nijanse jačaju ženski aspekt, a povezan je i s bogatom i plodnom menstrualnom krvlju božice Izide. Ako su nijanse kamena crvenije, crveno-narančaste i crvenkasto-smeđe, onda jača muški aspekt. Egipćani su ogrlice i talismane od karneola stavljali u grobnice mrtvim pokojnicima vjerujući u njihovu moć koja je simbolizirala krv božice Izide. Božica Izida je amajlijom od karneola "Tet" štitila mrtve na putu u zagrobni život. Karneol se koristio u magiji starog Egipta kao zaštita od živih i mrtvih. Horusovo oko bilo je od karneola i vjerovalo se da štiti od urokljivog oka. Dvadeset i deveto poglavlje "Egipatske knjige mrtvih" u Egiptu izrezbareno je na ploču od karneola.

U doba Rimskog carstva koristio se kao simbol hrabrosti i on se gravirao u obliku lava ili je na njemu bio oslikan veliki vojskovođa. Stari Grci i Rimljani su ga koristili za pečatno prstenje i nakit. Budisti u Kini i Indiji nakitu od karneola pripisuju zaštitne moći. Muslimani ga nazivaju kamenom iz Meke i vjeruju da Alahovo ime ugravirano na karneol povećava hrabrost te da će im Alah uslišati sve želje ako nose takav kamen. Kažu da je prorok Muhamed nosio prsten od karneola na malom prstu desne ruke vjerujući da nositelju donosi mir i sreću. Tijekom japanskog željeznog doba (300. godine nove ere) pokojnici su pronađeni s amuletima od karneola oko vrata. Napoleon Bonaparte je nosio pečat od karneola tijekom svoje vladavine i religiozno ga je nosio kao privjesak za sat.

Arheolozi su u Uru pronašli grobnicu sumerske princeze Pu-Abi iz trećeg st. pr.n.e. čija je odjeća bila ukrašena karneolom. Nalazio se i kod Tibetanaca u kombinaciji sa srebrom, a i na odorama visokih svećenika. Izrađivao se i kao amulet protiv raznih bolesti i kuge.

Legenda kaže da je karneol jedan od "najsretnijih" minerala i da nitko tko ga nosi, nikada nije pronađen ispod srušenog zida ili kuće.

Za karneol se kaže da donosi sreću, odnosi strah i zavist. Pomaže u otklanjanju tuge i depresije. Potiče vrlinu hrabrosti, izdržljivosti, energije, vodstva i motivacije. Poznat je i kao "kamen pjevača" jer smanjuje tremu i potiče samopouzdanje kod osoba koje pjevaju na pozornici ili govore javno. Zovu ga i "umjetnikov kamen" jer potiče protok kreativne energije pa je idealan za slikare, umjetnike, pisce, kipare itd.

Karneol je povezan s pupčanom i korijenskom čakrom. Simbolizira sunčeve zrake koje padaju na Zemlju i to u predvečer. Prekrasna crveno-narančasta nijansa karneola nosi duhovna značenja vitalnosti, topline i plodnosti. Budi u osobi element vatre i zemlje. Potiče vitalnost, seksualni apetit, ljubav i strast. Motivira osobu za jačanjem fizičke aktivnosti koja nosi osjećaj radosti i zadovoljstva. Karneol uklanja lijenost i letargiju. Pomaže u uklanjanju nesigurnosti u sebi, jača individualnost i pojačava motivaciju za pokretom.

Čisti kožu, pomaže u zacjeljivanju zubiju i zubnog mesa. Pročišćava krv, pojačava cirkulaciju i stabilizira krvni tlak. Pomaže kod proširenih vena, šećernih bolesti i impotencije. Jača apetit. Pomaže u uklanjanju blokada rada reproduktivnih organa i smanjuje bolove od menstrualnih grčeva. Regulira rad probavnih organa, bubrega, jetre i želuca.

Osim čišćenja pod vodom, ovaj mineral se može zakopati i u zemlju preko noći kako bi se očistio, a najbolje je u noći punog mjeseca.


 
Nedavno gledani proizvodi: