MIRISNI ŠTAPIĆI-SAGRADA MADRE-Citronella, Orange Peel & Palo Santo

MIRISNI ŠTAPIĆI-SAGRADA MADRE-Citronella, Orange Peel & Palo Santo

MIRISNI ŠTAPIĆI-SAGRADA MADRE-Palo Santo with Vanilla

MIRISNI ŠTAPIĆI-SAGRADA MADRE-Palo Santo with Vanilla

MIRISNI ŠTAPIĆI-SAGRADA MADRE-Sandalwood & Frankincense

Promjer: Duplo deblji od klasičnih mirisnih štapića
Pakiranje: 8 kom
Veličina: 23 cm
Masa: 20 g
Boja: Smeđa
Miris: Sandalovina i tamjan, blagi
6,50 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Mirisni štapići-Sagrada Madre-Sandalovina i tamjan, su 100% prirodni ručno izrađeni u Argentini. Izrađuju se od praha i eteričnog ulja sandalovine i mirisne smole tamjana. Prilikom izrade lijepljeni su biljnim vezivom, a sve zajedno povezano u cjelinu im kao rezultat daje blagi opuštajući miris.
Sagrada Madre znači ’Sveta Majka’, a ime odražava način na koji proizvođači tretiraju resurse Zemlje.

Sve vrste "Sagrada Madre" mirisa su pažljivo su upakirane u atraktivne prirodne materijale kako bi što manje naštetile okolišu.

Vrijeme gorenja jednog mirisnog štapića je oko 60 minuta.

Tamjan (Frankincense) također je zvan pod nazivom "olibanum". Ova aromatična gumena smola sadrži hlapljivo ulje koje se koristi općenito u tamjanu i parfemima. Tamjan je od davnih vremena pa sve do danas bio cijenjen u ritualnom bogoslužju, osobito u rimokatoličkim i pravoslavnim crkvama.
Tamjan su koristili i stari Egipćani u svojim vjerskim ceremonijama. Koriste ga i Židovi u svetištu, a u kršćanskoj tradiciji, tamjan je bio jedan od tri dara koje su darovala tri mudraca novorođenog Isusa.
Plinije Stariji opisao je karakteristike kvalitetnog tamjana i spomenuo ga kao protuotrov kod trovanja kukutom. Iranski liječnik Avicenna preporučio ga je za širok raspon fizičkih bolesti.
U Kini i Indiji se koristi i u medicini, npr. indijsko drvo Boswellia serrata proizvodi posebne spojeve za koje je utvrđeno da preventivno štite zdrave stanice u tijelu, a ima i jake protuupalne i antikancerogene učinke.
Smola tamjana se također koristi u kozmetičkim proizvodima i aromaterapiji. Engleska riječ, "Frankincense" potječe od starofrancuskog izraza "franc encens", što znači, "tamjan visoke kvalitete".
Riječ "franc" na starofrancuskom je značila "plemenit, čist". Tamjan se dobiva iz stabala vrste Boswellia (porodica Burseraceae ), posebno iz vrste B. Frereana, B. Sacra, B. Papirifera i B. Serrata, koji se nalaze u Somaliji, regiji Hadhramaut u Jemenu, Omanu i dijelovima Indije i Pakistana.
Na stablima samog drveća se prave duboki urezi, a tamjan ispušta sok sličan mlijeku koji se odmah ukrućuje tj. stvrdnjava na zraku. Smola se općenito skuplja s uzgojenih stabala u istočnoj Africi i dijelovima Arapskog poluotoka, iako se ponekad uzimaju i divlja stabla.
Nekoliko vrsta Boswellia, uključujući B. papyrifera, ugroženo je gubitkom staništa zbog prekomjerne ispaše stoke i povremenih požara. Ova se stabla razlikuju od mnogih drugih po tome što mogu rasti s vrlo malo oskudne zemlje u tlu u suhim i pustinjskim uvjetima.
Eksperimentalna istraživanja pokazuju da upotreba tamjana može pružiti umirujuće psiho-fizičke učinke na tijelo. Kako miriše tamjan? Miriše kao kombinacija mirisa bora, limuna i drvenastih mirisa.

 
Nedavno gledani proizvodi: