LAPIS LAZULI-Narukvica (elastična) 6 mm

LAPIS LAZULI-Narukvica (elastična) 6 mm

TULIT-Narukvica (elastična) 6 mm

TULIT-Narukvica (elastična) 6 mm

TURMALIN-RAZNOBOJNI-Narukvica (elastična) 6 mm

Promjer: 6 mm perla
Veličina: 18 cm
Masa: 10-12 g
Država porijekla: Madagaskar
Mohsova tvrdoća: 7-7,5
Astrološki znak: Vaga, škorpion
Boja: Smeđa, roza, zelena, ružičasta, prozirno staklasta
Čakra: Korijenska, pupčana, srčana
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. U posudi s vodom i s gorskim kristalom
Punjenje: Na suncu 2-3 h. Preko noći u suhoj posudi s hematitom i gorskim kristalom
13,27 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Ova vrsta turmalina se naziva još i rubelit.

Turmalin- kamen zaštite i mudrosti.
Turmalin je općenito zbog svog bogatog kemijskog sastava u grupi najdjelotvornijh minerala koji se mogu pronaći danas.
Ime potiče sa Šri Lanke od naziva "turmali" što u prijevodu znači, "kamen koji privlači pepeo".
Crni turmalin je prepoznatljiv jer ima u svom prirodnom obliku mnogo okomitih pruga, brazdi i izbočina. Ovo je silikatni mineral koji sadrži prisutnost bora, prirodnog elementa.
Zanimljivo je da je glavni izvor bora na zemlji magma ili rastaljena stijena. Kristali crnog turmalina sastoje se od bora, aluminija, niza molekula hidrata i silicija.
Sadrži natrij ili kalcij kao i litij, magnezij ili željezo. Turmalini su grupacija minerala staklastog sjaja raznih podvrsta u različitim bojama.
To su: dravit (tamno žuti, tamno smeđi), rubelit (rozi ili ružičasti), indigolit (ili elbait), verdelit (zeleni), ahroit (bezbojni) i šerl (crni, plavo crni ili smeđe crni) je poznat kao "šorl" (Schorl), crni turmalin.
Postoji još spoj turmalina u kvarcu.To je jedinstveni mineral koji sadrži iglice crnog turmalina (ponekad se isto naziva šorl) stopljene u strukturu kvarca.
Ako je turmalin u ružičasto-zelenoj boji onda još ima i naziv "lubenica" jer vizualno podsjeća na nju. Znanstvenici su u njemu pronašli više od dvadesetak kemijskih elemenata.
Francuski fizičari Pierre i Marie Curie, koji su utvrdili da su kristali turmalina sposobni stvarati mikrostruje, čije su karakteristike identične električnim impulsima koje stvaraju stanice ljudskog tijela.
Nazvali su ga "električni" mineral.
Od njega se izrađuju piezo-pločice za radio-tv industriju, a koristi se i kao polarizator. Povijesni zapisi kažu da je ime Schorl dobio po nazivu malog sela u Saksoniji u Njemačkoj i to 1400. g. poslije Krista.
Postoje statue, vaze i ukrasni predmeti koji datiraju još iz Antičkog doba izrađene od raznih vrsta turmalina.
Poznat je i kip Aleksandra Velikog isklesan od turmalina u Indiji. Postoje kipovi iz 2 i 3. stoljeća prije Krista izrađeni od turmalina. Po predaji starih Egipćana, turmalin je na Zemlju pao s neba.
Upoznavši svijetlu dugu na svom putu, preuzeo je njezinu boju, upijajući svaku njezinu boju.
Turmalini su u Europu stigli zahvaljujući nizozemskim pomorcima koji su ih s otoka Cejlona (Šri Lanka) doveli u Amsterdam, koji je u to vrijeme bio svjetska prijestolnica nakita.
Europski vladari su ih cijenili isto kao rubine i smaragde za svoje kraljevske krune, prstenje i ogrlice.
Tek u zadnjih 150-tak godina, turmalin se počeo masovno koristiti u svijetu mode i umjetnosti u obliku nakita, umjetničkih i religijskih predmeta a danas sve više u industriji i proizvodnji medicinske opreme.
Danas se raznobojni turmalini mogu pronaći na svim kontinentima, naročito u Afganistanu, Angoli, Australiji, Brazilu, Indiji, Italiji, Kanadi, Keniji, Kini, Madagaskaru, Meksiku, Mozambiku, Pakistanu, SAD-u, Šri Lanki, Švicarskoj, Zimbabveu itd.
Turmalini svih boja djeluju svojom energijom na sve čakre a ponajviše na korijensku sa snažnim uzemljujućim djelovanjem.


 

Kupite i povezane proizvode:


 
Nedavno gledani proizvodi: