JASPIS-ZMIJSKA KOŽA (1,5-2 cm)

JASPIS-ZMIJSKA KOŽA (1,5-2 cm)

MALAHIT (4 cm)

MALAHIT (4 cm)

MJESEČEV KAMEN (3 cm)

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 3 cm
Masa: 15-25 g
Država porijekla: Indija
Kemijska formula: (K,Na)[AlSi 3 O 8 ], tektosilikat, porodica feldspata
Mohsova tvrdoća: 6-6,5
Astrološki znak: Blizanci, rak, jarac, ribe
Boja: Sjano smeđa, narančasta, mliječno bijela
Čakra: Pupčana
Čišćenje: Preko noći u posudi s vodom zajedno s gorskim kristalom. Ogrlice ili privjesci preko noći u suhoj posudi zajedno s hematirom
Punjenje: Na mjesečevom svjetlu ili za vrijeme početka rasta mjeseca ili za vrijeme punog mjeseca
4,65 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Mjesečev kamen je poznat i još pod nazivom "kamen novih početaka". Zbog svoje simbolične povezanosti s Mjesecom, za mjesečev kamen se također smatra da predstavlja nove životne početke. Stanovnici drevnog Rimskog i Grčkog carstva cijenili su posebno primjerke mjesečevog kamena jer su ga povezivali s božanskom lunarnom energijom i božicama ženstvenosti. Dijelom svijeta pronađeni su komadi nakita od mjesečevog kamena s raznih točaka kroz povijest, koji se još uvijek široko koristi u izradi finih ukrasnih predmeta za dom i fizičko tijelo kao ukras i za poboljšanje zdravlja. Tradicionalno se koristio na Istoku i u Europi za ljubavne čarolije i za jačanje vidovitosti, posebno u noćima punog mjeseca. Koristio se za zaštitu na putovanjima naročito preko mora i vode. Najpoznatija nalazišta su mu: Indija, Brazil, Australija, Šri Lanka, Meksiko i Madagaskar.

Ovaj kamen aktivira i pojačava ženski pasivni aspekt u svakoj osobi, a dovodi i u ravnotežu žensku i mušku energiju (Yin-Yang energiju). Ženama pomaže da održe svoju ženstvenost naročito ako nije harmonična, a muškarcima pomaže da dopru do svoje ženske strane. Kako mu i sam naziv kaže, povezan je s mjesecom, intuicijom, prijemčivošću, ženskom stranom osobnosti svakog pojedinca, empatijom, smirenjem, suosjećanjem, emocionalnim obiljem, jačanjem psihičkih sposobnosti, nježnošću, senzibilnošću, pažljivosti.

Kamen harmonizira srce i um, a da pritom se ne izgubi nježnost. Kamen se povezuje s velikom snagom mjesečevog ciklusa, a svoju energetsku snagu dobiva iz rasta i opadanja Mjeseca ili još bolje rečeno, sve ima svoj ciklus rasta, bujanja i širenja i opadanja i tako ukrug. Kamen simbolizira cjelokupni proces i novi početak. Ima sposobnost jačanja trećeg oka osobe u meditaciji i povezivanjem sa univerzalnim znanjem Svemira, stjecanjem uvida i dobivanjem raznih vizija.

Smanjuje emocionalni stres, unutarnju tjeskobu, nervozu i izvlači potisnute emocionalne traume na površinu. Pomaže u pomirenju kod ljubavnih parova i smanjuje prepirke. Harmonizira tekućine unutar tijela, hormonalne poremećaje i probavni trakt. Povoljno utječe na ženske reproduktivne organe i reguliranje menstrualnih ciklusa. Može pomoći oko začeća, trudnicama očuvati trudnoću, sam porođaj i dojenje. Pomaže u otklanjanju toksina iz tijela, čišćenju krvi, pročišćenju jetre i kože.

Ako se stavi pod jastuk, pojačava snove i vizije tijekom spavanja. Eliksirom od mjesečevog kamena smanjuje se nesanica i mjesečarenje. Natapanje mjesečevog kamena u rijeci, pod vodopadom ili u jezeru vrlo učinkovito izvlači nakupljenu negativnu energiju, ostavljajući ga čistim i spremnim za ponovno iscjeljenje.

Preporučljivo ga je ostaviti tijekom noći vani da bude obasjan mjesečinom, kako bi bio do vrha ispunjen božanskom ženskom iscjeljujućom energijom. Povezan je s arkanđelom Gabrijelom. Ovo je idealan kamen za poklon za sve rođene u mjesecu lipnju.

 

Kupite i povezane proizvode:


 
Nedavno gledani proizvodi: