TOPAZ-S rupom (2-3 cm)

TOPAZ-S rupom (2-3 cm)

TOPAZ-Srebrni privjesak (1 cm)

TOPAZ-Srebrni privjesak (1 cm)

OPAL-PLAVI-ANDSKI-S rupom (2,5 cm)

Pakiranje: Sa špagom
Veličina: 2,5 cm
Masa: 5 g
Država porijekla: Peru
Kemijska formula: SiO2.nH2O - oksid
Mohsova tvrdoća: 5,5-6,5
Astrološki znak: Djevica, vaga, škorpion
Boja: Bijela sa nijansama plave i žute
Čakra: Grlena
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Preko noći uz gorski kristal. Na dnevnom svjetlu, prijepodne ili poslijepodne jer je osjetljiv na direktno sunce
25,22 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
OPAL-OPĆENITO:
Opal je mineral koji se koristi za uživanje u životu na svim njegovim područjima. Postoji navodno preko 400 vrsta opala pronađenih na različitim kontinentima. Ovo je jedan od najskupljih minerala na tržištu, a zavisno o njegovoj vrsti i čistoći, cijena varira od par eura do par milijuna eura po jednom primjerku. Opal je karakterističan po difrakciji svjetlosnih zraka koje odašilju različite boje na van, tzv. igra boja. Znači, pomicanjem kamena u svojoj ruci on mijenja boje na svjetlu i počinju se nazirati sasvim druge boje u njemu, ovisno od kuta promatranja. Najčešća nalazišta su mu: Australija (preko 90% svjetske proizvodnje) , Peru, Honduras, Etiopija, Mali, Brazil, SAD i Slovačka. Jake sezonske kiše natopile su isušenu divljinu u Australiji, noseći naslage silicija pod zemljom u pukotine između slojeva stijena. Kada je voda isparila te su naslage stvorile opal. Ponekad je silicijev dioksid prodirao u prostore oko drveća, školjki i kostura, što je rezultiralo opaliziranim fosilima. 2008. g. NASA je otkrila da bi se naslage opala mogle nalaziti i na planetu Marsu jer su njegove stijene svijetle krem boje a sadrže hidratizirani mineral sličan opalu. Budući da se opali sastoje od 3-30% vode, s vremenom mogu propasti kako se suše. Kako se suše, postaju mliječni pa mogu izgubiti svoje lijepe slojeve boje i mogu popucati ako se čuvaju na hladnim i vlažnim mjestima, zato ga je potrebno minimalno izlagati toplini i suhim uvjetima. Također ima sposobnost promijeniti boju u dodiru s toplinom ljudskog tijela ili upiti prljavštinu. Krhak je pa se ne brusi već se samo zaobljuje i izglađuje.

Ovaj kamen je bio simbol mnogih legendi kroz povijest. Poznat je pod mnogim imenima, "kamen sreće" , "kamen vjernosti i nade", " kameno oko" za bolji vid itd. Sam naziv proizlazi iz grčkog "opallios", "opalius" i latinskog "opalus". Stari Grci vjerovali su da opali mogu donijeti dar vidovitosti i proricanja i zaštititi nositelja od svih negativnih energija. Po njima, opal je nastao od suza Zeusa, nakon pobjede u bitci protiv Titana. Njegove radosne suze pretvorile su se u opal kad su pale na Zemlju. Povezuju ga i s božanstvom Hermesom. Starim Rimljanima bio je poznat kao Kupidon kamen i služio je kao simbol nade i čistoće, a povezivali su ga i s božanstvom Merkurom koji prati duše preminulih u donji (podzemni) svijet. Njegov naziv na staroindijskom jeziku znači, "uppala" ili u prijevodu, "dragocjen". Kroz legende je zapisano da su Brama, Višnu i Šiva bili zaljubljeni u istu ženu. Mučila ih je pritom i ljubomora. Dogovorili su se da neće biti ničija i da će načiniti od nje prekrasnu sliku. Sva trojica su joj podarila po jednu boju. Brama predivnu plavu, Višnu sjajno zlatnu, a Šiva jarko crvenu. Vjetar je nesrećom, pomiješao boje, a sudbina je htjela da se lijepa žena pretvori u kamen opal. Od onda se prenosi predaja da kamen može donijeti nesreću i sreću nositelju, ovisi o njegovim iskrenim i čistim namjerama. Ako kamen služi za sebične ciljeve i negativno djelovanje prema drugima, onda će se te energije reflekitrati natrag prema nositelju. Ako nositelj opala širi pozitivne misli i djela prema drugima, onda kamen pojačano takvo stanje vraća onome tko ga nosi. Gledano kroz povijest, opal se koristio za slavljenje i ritualno štovanje Cerde, rimske božice vrata i ulaza. Zatim za ritualno štovanje Chirakan-Ixmucane, majanske božice stvaranja. Ona je jedno od trinaest božanstava kreatora koji su pomogli u izgradnji čovječanstva. Zatim za Cyhiraeth, vještici od magle i potoka, Dane, keltske božice svih rijeka, Ixchel, majanske božice porođaja i medicine i Persefone, grčke božice podzemlja. U južnom Meksiku u 15. i 16. stoljeću, postoje zapisi kod Asteka o njihovom opalu, "vitzitziltecpatl" što u prijevodu znači "kolibrićev kamen" i "quetza litzle pyolitli" što znači, "pomicanjem kamen mijenja boje". Astečki opal danas je poznatiji pod nazivom, vatreni opal.
Opal utječe na mnoga područja života. Ovo je kamen bogatstva i luksuza po Feng Shui i Vastu znanostima o prostoru. Poželjno ga je staviti na ulaz u kuću, stana ili poslovnog prostora za dobrodošlicu gostima. Privlači sreću i novac i blagostanje. Povećava interes prema umjetnosti i glazbi. Donosi umirujuću i iscjeljujuću energiju. U mnogim se kulturama koristio kao simbol ljubavi. Ovo je zavodljiv kamen koji pritom i harmonizira emocije.
Harmonizira živčani sustav i potiče mentalnu jasnoću. Opušta, pomaže kod glavobolje i jača pamćenje. Pomaže kod problema vida i bolova u očima. Smanjuje rast infekcije i olakšava periode PMS-a. Pomaže kod očuvanja trudnoće i olakšava porođajne bolove. Regenerira kožu, kosu i nokte. Pobuđuje ekstra senzorne percepcije u osobi i mistične vizije pa se koristi kod astralnog putovanja, regresoterapije ili za kontakiranje duhovnih vodiča. Koristi se kod iscjeljivanja energetskog polja majke Zemlje. Kroz rituale i meditacije te vrste ponovno se potvrđuje svoja veza sa elementom zemlje i njezinim duhom. Ovo je kamen zaštite i koristi se na šamanskim putovanjima u sva tri svijeta jer je važno da šaman bude nevidljiv tijekom putovanja. Po predanjima, duhovne osobe su ga koristile za komunikaciju sa stanovnicima udaljenih galaksija.
Čisti se vrlo kratko pod vodom. Teško podnosi sapun, parfem i kozmetiku pa ga je potrebno s oprezom nositi da ne upije u sebe te tvari. Zanimljivo je da opal u sebi sadrži široki spektar svjetlosti i boja, a turmalin raspoređuje u sebi različite nijanse između pojedinačnih rešetki kristala. Ovo je posebno povoljan kamen za sve rođene u listopadu.
OPAL-PLAVI-ANDSKI:
Ovaj kamen se pronalazi unutar planina Anda u blizini San Patricija u državi Peru.
Poznat je još pod imenom; Peruanski opal, Plavi opal ili Andski opal. Stanovnici Perua
smatraju ga darom Pachamame, božice plodnosti koju starosjedioci Anda štuju kroz razne ceremonije i molitve. Za ovaj kamen se smatra da ima pozitivne učinke na ljubavni život. Vjeruje se da nošenje plavog opala pomaže ljubavnom paru u emocionalnom ispunjenju u vremenima krize i financijskih teškoća. Potiče smirenu i harmonizirajuću energiju u osobi. Ublažava posljedice stresa i trauma. Uklanja napetosti iz tijela i čisti um od svih negativnih misli. Duboko opušta i smiruje um. Pomaže osobi da lako utone u meditaciju. U teškim životnim situacijama povezuje osobu sa unutarnjom mudrošću. Pošto je povezan s grlenom čakrom, olakšava komuniciranje u društvu s lakoćom izražavanja svojih misli naročito ako su bile potisnute zbog nedostatka samopouzdanja. Koristan je za suočavanje sa emocionalnim traumama iz prošlih života koje utječu na sadašnji život i sad je došlo vrijeme da isplivaju i iscijele se kroz eterični dio tijela. Potiče dubok i miran san.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: