KIJANIT-Srebrni privjesak (3 cm)

KIJANIT-Srebrni privjesak (3 cm)

AMAZONIT-Srebrni privjesak (3 cm)

AMAZONIT-Srebrni privjesak (3 cm)

KALCEDON-S rupom (4,5 cm)

Veličina: 4,5 cm kalcedon, rupa 4mm
Masa: 15-17 g
Država porijekla: Južna Afrika
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 7
Astrološki znak: Blizanci, škorpion, strijelac
Boja: Sjajna svijetlo plava
Čakra: Pupčana, solarni pleksus, grlena
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min
Punjenje: Na suncu 2-3 h
14,00 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Kalcedon je kamen koji je poznat po tome što njeguje i promiče dobru volju među ljudima. Kamenje je obično bijelo, sivo ili plavo, a plava je najpopularnija. Kalcedon je također usko povezan s planetom Mjesec i smatra se kamenom smirenja. Naziv Kalcedon došao je od latinske riječi "chalcedonius". Naziv Kalcedon potječe iz bizantskih vremena i smatra se da je dobio ime po gradu Kalcedonu, koji se danas zove Kadikoy i dio je Turske.
U antičko vrijeme bio je kamen komunikacije i moći govora, koristili su ga govornici i političari. Prije govora pred publikom držali su kalcedon ispod jezika ili držali u ruci i tako prevladavali tremu. Do danas inspirira govor, ispravno izražavanje i kvalitetu izgovora. U Tibetu kalcedon predstavlja simbol lotosovog cvijeta i nosi se kao talisman protiv slabosti, zlih misli i hirovitosti. Kamenje je općenito poluprozirno ili čak prozirno zbog svoje kristalne strukture. Kalcedon se obično dijeli u dvije kategorije – Ahat i Oniks . Prvi opisuje kamenje koje ima koncentrično trakaste uzorke na kamenju. Drugi opisuje one koji imaju ravne slojeve ili su trakasti. Dodatne boje su zelena, žuta, roza, crvena i crna. Svi su sami po sebi vizualno prilično upečatljivi.

Kalcedon je povezan s čakrama solarnog pleksusa i pupčanom, a neke od različitih vrsta su povezane s dodatnim čakrama. Plavi kalcedon je dodatno povezan s grlenom čakrom. Korištenje kamena kalcedona pomaže vam da zadržite kontrolu nad svojim emocijama i omogućuje vam da se osjećate sigurno kada je u pitanju izražavanje i komunikacija. Također vam pomaže da usredotočite svoj um kako biste mogli bolje izraziti svoje misli, osjećaje i mišljenja. Harmonizira našu životnu energiju na fizičkoj, mentalnoj, emocionalnoj i duhovnoj razini. Ovaj kamen se odnosi na ravnotežu i koncentraciju kako biste bili inspirativniji i kreativniji.

Ovo je kamen smirenja i osjećaja da je sve na svom mjestu iako se tako trenutno možda ne čini u vašem životu. Uči nas život shvatiti onakav kakav jeste i ne opterećivati se nebitnim stvarima već živjeti jednostavno i u skladu s prirodom. Plavi kalcedon će vam pružiti osjećaj optimizma, kao i otvoriti vas novim idejama i iskustvima. Također ima protuupalna svojstva, što će vam pomoći sniziti krvni tlak u vrijeme stresa. Crveni kamen je usko povezan s krvožilnim sustavom u vašem tijelu, a crvena boja predstavlja krv.

To je također kamen samopouzdanja, snage i izdržljivosti, koji se u kombinaciji sa svojstvima jasnoće i koncentracije pomaže da ostvarite svoje ciljeve. Ružičasti kamen unosi nevino dječje čuđenje prema životu i donosi vam entuzijazam i nove naučene spoznaje. Mnogi također koriste ovaj kamen kalcedona kako bi pronašli sposobnost da vjeruju drugima i osjećaju jaču empatiju.

Možete napuniti i očistiti svoj nježni kamen kalcedona na vrhu ametista preko noći ili ga možete staviti u geodu ametista. Dodatna preporuka za čišćenje je da se odimi s bijelom kaduljom.

 
Nedavno gledani proizvodi: