KALCEDON-S rupom (4,5 cm)

KALCEDON-S rupom (4,5 cm)

KVARC-LIMUN-Srebrni privjesak (2 cm)

KVARC-LIMUN-Srebrni privjesak (2 cm)

AMAZONIT-Srebrni privjesak (3 cm)

Pakiranje: U plastičnoj kutiji za nakit
Veličina: 3 cm
Masa: 5-6 g
Sastav materijala: Srebro 925, amazonit
Država porijekla: Kina
Kemijska formula: K(AlSi3O8)(Cu)
Mohsova tvrdoća: 6
Astrološki znak: Blizanci, strijelac, vodenjak
Boja: Zelena s malo bijelih pruga po sebi
Čakra: Srčana, grlena
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Prijepodne ili poslijepodne na slabom suncu 2-3h
11,95 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Boje amazonita kreću se od tamno plave, plavo-zelene sve do tirkizne. O amazonitu je prvi put pisao 1847. A. Breithaupt, a njegovo ime potječe od rijeke Amazone u Brazilu, koja sadrži obilje amazonita. Iako je službeno tek zapisan 1847. g. vjeruje se da se amazonit koristi najmanje 4000 godina. Drevne civilizacije poput Egipta, Indije i Mezopotamije koristile su ovaj kamen. Pronađen je poseban prsten sa skarabejem u grobnici kralja Tutankamona. Budući da je to bio mineral masovne upotrebe, mnoge su ga prošle civilizacije koristile za izradu talismana, amuleta, nakita, posuda i ploča za pisanje.
Amazonit je povezan s grlenom čakrom i kao takav koristan je u općoj komunikaciji. Amazonit je kamen mira, istine, harmonije i komunikacije. Nježno umiruje živce, a njegove energije se mogu osjetiti čak i na dodir. Ovaj kamen zrači zrakama pomlađujućih vibracija koje su tu da smire srce i um. Svako okruženje u koje se postavi amazonit smirit će energiju u prostoru i ispuniti ga pozitivnom energijom. Zovu ga i “kamen mirotvorac” zbog svojih umirujućih i komunikativnih sposobnosti.

Kada osoba ima problem u komunikaciji s bližnjima, može staviti komad amazonita u svoj džep i dopustiti mu da počne djelovati. Kamen će smiriti okolinu i raspršiti sve negativne energije koje bi mogle biti u blizini. Razgovori će uskoro poteći s istinskom slobodom izražavanja. Emocije obično igraju ulogu kada se pokušava izraziti bilo kakva istina, zbog čega je prirodno teško govoriti iz srca zbog snage uma. Ovaj kristal odašilje energiju koja teče baš poput rijeke Amazone u kojoj se nalazi.

Amazonit potiče avanturu, ljubav, inspiraciju i slobodu govora. Na mentalnoj razini, filtrira dobivene informacije i kombinira ih s intuicijom. Također uravnotežuje razmišljanje i intuitivnu mudrost. Kod djece u grlenoj čakri pojačava rječitost i potiče jasnije izgovaranje riječi. Amazonit povezuje srčanu i grlenu čakru dopuštajući tako najistinitijim mislima da isplivaju na površinu i budu izgovorene s lakoćom. Može iscijeliti emocionalne traume i pomoći u manifestaciji univerzalne ljubavi. Smanjuje stres i jača samopoštovanje. Regulira promjenu tkiva i harmonizira djelovanje hipofize i vegetativnog živčanog sustava. Pomaže u uklanjanju nagomilanih frustracija i negativnih energija. Povećava intuiciju, psihičke sposobnosti, kreativnost i intelekt. Harmonizira fizičko i astralno tijelo.

Općenito ima preventivno djelovanje na zdravlje, smanjuje srčane probleme, koristan je za mišiće, živčani sustav, propadanje zubiju i osteoporozu. Koristan je kod masaža mišića, blokada u ramenima i leđima, djeluje na bolesti glave i migrene. Umiruje grčeve, pomaže trudnicama kod lakšeg porođaja. U prostoru blokira geopatogena zračenja i štiti od elektromagnetskih smetnji pa ga je korisno držati i pored kompjutera ili mobitela.

Ako se upari s dimnim kvarcom ili crnim turmalinom onda se uzemljuju u materiju najveće izgovorene duhovne mudrosti.
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: