TIGROVO OKO-Srebrni privjesak-Suza veća (3 cm)

TIGROVO OKO-Srebrni privjesak-Suza veća (3 cm)

ONIKS-CRNI-Srebrni privjesak (3 cm)

ONIKS-CRNI-Srebrni privjesak (3 cm)

TIGROVO OKO-Srebrni privjesak-Duguljasti (3,5-4 cm)

Pakiranje: U kutiji za nakit
Veličina: 3,5-4 cm
Masa: 13 g
Sastav materijala: Srebro 925, tigrovo oko
Država porijekla: Južna Afrika
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Astrološki znak: Blizanci, rak, strijelac
Boja: Sjajno zlatno smeđa, moguće s crnim primjesama
Čakra: Solarni pleksus, grlena, čeona
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Preko noći u suhoj posudi uz gorski kristal i hematit
Punjenje: Neograničeno na suncu
42,47 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Tigrovo oko je snažan kamen iz grupe kvarcnih minerala. Naziv je dobio jer izgledom podsjeća na tigrovo oko u mraku. Mineral ako se okreće, stvara efekt "mačjeg oka". Njegove se sjajne boje na svjetlu efektno prelijevaju. Najčešće je zlatno smeđe boje s crnim prugama. Najveće nalazište mu je u Južnoj Africi, a može se i pronaći u Australiji, Brazilu, Indiji, Namibiji, Madagaskaru, Tajlandu, Burmi, Kini, SAD-u, Kanadi i Španjolskoj.

Tigar i mineral tigrovog oka imaju isprepletenu simboliku kroz povijesne zapise raznih civilizacija u prošlosti. Tigrovo oko simbolizira moć, hrabrost, snagu, neustrašivost, intuiciju i obilje. Na Tibetu su se od njega izrađivali kipovi Bude. U Japanu se za tigra vjerovalo da živi tisuću godina te simbolizira zdravlje, vitalnost i dugovječnost. Rimski vojnici nosili su tigrovo oko kako bi u bitkama bili zaštićeniji, snažniji i hrabriji. U Antičkoj Grčkoj bio je cijenjen kao kamen obilja i sreće. U Kini su vjerovali da donosi sreću onome tko ga nosi. Egipatske grobnice su bile s njim ukrašene, a i izvorno je povezan s božanstvom sunca, Ra. U Kineskoj astrologiji postoji zodijački znak tigar, a i njegova godina kojom vlada. Tigrovo oko povezano je sa Suncem.

Aktivira najviše čakru solarnog pleksusa zatim grlenu i čeonu čakru harmonizirajući ih međusobno. Ovo je mineral obilja, zaštite, sreće, ljubavi, zdravlja i vitalnosti. Tigrovo oko zagrijava, podiže energiju i "spaljuje" negativne energije. Usklađuje unutar osobe muško-ženske energije. Koristan je u smanjenju ovisnosti o hrani, cigaretama, piću i drugim ovisnostima. Budi duhovnu svijest i jača životnu vitalnost, a pobuđuje i maštu. Jača koncentraciju i osobnu volju. Smiruje živčani sustav, uklanja negativne misli i potiče osjećaj samopouzdanja i individualnosti. Pomaže s uvidima da je cijeli život neprestana promjena i transformacija. Povećava ispravno prosuđivanje u korištenju moći. Donosi sreću, blagostanje, često i u obliku novca.

Osim što uklanja negativne energije, štiti od "urokljivog oka". Postoje mnoge legende koje simboliziraju sposobnost tigra da vidi svoj plijen u mraku i vjeruje se da ako osoba pogleda u oko bijesnog tigra, to može uzrokovati njenu smrt ili ju paralizirati od straha. Stoga mineral tigrovog oka štiti osobu koja ga nosi od tuđih negativnih energija, padova, fizičkih ozljeda i zavisti. Također štiti tijekom putovanja pa ga je korisno postaviti u vozilo. Pomaže kod liječenja psihičkih bolesti kao što su šizofrenija, paranoja, anksioznost i napadaj panike.

Tigrovo oko općenito jača suradnju, zajedništvo, a izvrstan je za spajanje zaljubljenih parova i održavanje njihove veze. U poslu pomaže u privlačenju bogatstva i davanju samopouzdanja da ga osoba održi. Ovo je kristal koji simbolizira spoznaju kroz meditaciju i medij je transformacije prema višoj razini svijesti. Svojim djelovanjem potiče na duhovnu aktivnost.

Pošto sadrži element sunca u sebi, osnažuje ljudsko energetsko polje i potiče životnu vitalnost. Na fizičkoj razini, pomaže tijelu osloboditi se od nakupljenih toksina, pojačava metabolizam tijela i održava zdravu razinu fizičke energije. Koristi se za regulaciju probavnog i reproduktivnog sistema, zacjeljivanje kostiju, zubi i očiju. Regenerira rast tkiva i rad jetre. Dobar je pomoćnik u čišćenju začepljenih sinusa i ublažavanju problema s grlom. Jača imunitet i čini tijelo otpornijim na razne infekcije i ozljede.

Polaganjem tigrovog oka na čakru solarnog pleksusa, aktivira i revitalizira razinu cijelog tijela i budi motivaciju za aktivnijim načinom života. Također regenerativno djeluje na tetive i mišićnu masu. Polaganjem na pupčanu čakru, jača oslabljeni organizam uzrokovan potisnutim emocionalnim blokadama i traumama. Polaganjem na grlenu čakru, pomaže kod astme, bronhitisa, promuklosti i tuberkuloze. Polaganjem na čeonu čakru, tj. treće oko, aktivira mali mozak, pomaže kod migrena i jakih glavobolja.

Osim za meditaciju, koristi se i kod praktičnih tehnika lucidnog sanjanja, astralnog i šamanskog putovanja. U šamanskom putovanju, tigar je jedna od životinja moći koja se ponekad može sresti na svom putu unutarnjeg iscjeljenja duše.

Tigrovo oko je kristal koji pojačava i osnažuje energiju bilo kojeg drugog kristala u svojoj blizini. Osim klasičnog čišćenja, može se ostaviti preko noći u posudu s morskom soli, a ujutro kada se izvadi potrebno ga je isprati pod mlazom vode. Nakon toga može na sunce kako bi se napunio.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: