KALCIT-ZELENI (privjesak)

KALCIT-ZELENI (privjesak)

SERPENTIN-Privjesak

SERPENTIN-Privjesak

PRIVJESAK-Pirit (1,5-2 cm)

Pakiranje: 1 kom
Masa: 5-7 g
Država porijekla: Peru
Kemijska formula: FeS2 - željezni sulfid
Mohsova tvrdoća: 6-7
Astrološki znak: Bik, lav, škorpion
Boja: Maslinasto zlatno-žuta
Čakra: Solarni pleksus, grlena
Čišćenje: Pošto je vrlo osjetljiv na kozmetiku i znoj, nije ga poželjno stalno nositi na tijelu. Ne podnosi vodu i zato se čisti jednom mjesečno u suhoj zdjelici uz hematit
Punjenje: Vrlo osjetljivo reagira na direktne sunčeve zrake, zato ga punimo u hladovini zajedno s gorskim kristalom. Ako slučajno potamni, onda se treba puniti u tamnoj i toploj prostoriji
7,96 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Pirit je maslinasto-zlatno-žuti mineral željeznog sulfida koji kristalizira u obliku masa, kubika, stalaktita i botritisa. Naziv mu potječe od grčke riječi, "pyros" što znači, "vatra" jer ako se udare 2 komada pirita, nastaju iskre. Ovaj mineral ima izrazito sjajni, metalni sjaj koji je sličan zlatu pa su ga ljudi prije mijenjali za zlato, otuda i naziv, "budalino zlato". Pirit je mnogo tvrđi od zlata i nije lako obradiv. Često se nalazi u nakupinama, i može se identificirati u stalaktitima i botritičnim skupinama u kombinaciji s drugim mineralima. Pirit se u tom slučaju javlja kao sekundarni mineral u kombinaciji s kvarcom, tirkizom ili lapis lazulijem. Kada se formira pirit, često je u obliku oktaedra, kocke ili piritoedra, koji obično imaju prugasta lica. Također se formiraju kao ravni i radijalni diskovi koji se nazivaju dolari ili sunca. Vjeruje se da je starost pirita preko 350 milijuna godina. Najveća nalazišta se nalaze u Peruu, Španjolskoj, Japanu, Australiji, Južnoj Africi, Norveškoj, Rusiji, Grčkoj, Švedskoj i Češkoj.

U kamenom dobu se koristio za paljenje vatre. U Antičkoj Grčkoj, izrađivali su amulete, prstenje, privjeske i medaljone od njega. U Južnoj Americi, Inke su ga koristile za predviđanje budućnosti u obliku ispolirane ploče nalik na zrcalo. U Meksiku su ga Azteci koristili kao pomoć u ritualnim obredima jer su vjerovali da ima veliku iscjeliteljsku moć. U Sjevernoj Americi su ga koristili i Indijanci u svojim ceremonijama iscjeljivanja.

Glavne vrline pirita su: energetska zaštita, moć samopouzdanja, manifestacija materijalnog obilja. Pirit je izvrstan kamen za povećanje prosperiteta, privlačenje bogatstva i obilja u život osobe. Poznat je i kao "kamen sreće". Pirit aktivira čakru solarnog pleksusa.

Pirit štiti osobu od psihičkih napada ili "energetskih vampira". Osoba se može zaštiti jednostavnim držanjem pirita u svojoj blizini ili u svojoj auri. Pirit također štiti osobu u verbalnom konfliktu s drugima i pomaže joj da bude uzemljena i hladnokrvna u komunikaciji. Ako se uzme na putovanje sa sobom, pirit štiti od svih negativnih energija. Ovo je mineral koji potiče, manifestaciju i kreativnost, nove početke i završavanje započetog. Stare energije oslobađa u osobi i priziva nove, svježe, da uđu u život. Jača snagu volje, ustrajnosti i potiče inspiraciju u osobi. Može pomoći u smanjenju anksioznosti i depresije.

Ovo je jedan od minerala koji nosi financijsko obilje i privlači novac. Pirit oslobađa blokirani kreativni tok u osobi i jača njene vještine poslovnog upravljanja kako bi privukla novac.

Na fizičkoj razini, pomaže u liječenju dišnih puteva, pluća i dovodu kisika u krv. Regulira krvni tlak, umiruje živčani sustav i prokrvljuje kožu lica. Ublažuje menstrualne tegobe i razne grčeve po tijelu. Pomaže u smanjenju mucanja i oslobađanju od fizičkih tjelesnih tikova.

Ako se postavi u prostor, privlači obilje, prosperitet i sreću. Pirit pripada obitelji željezne rude, što ga čini neprikladnim za dulji kontakt s vodom jer će s vremenom početi hrđati pa ga je potrebno držati u hladnom i suhom okruženju. Ista je stvar na tijelu, da se skine kod tuširanja.

Pirit je mineral zaštite koji pruža osobi energetski štit za um, tijelo i duh od negativnih sila pa se koristi prilikom meditacije, energetskom radu s grupom, astralnom i šamanskom putovanju i sl. Preporučuje se nakon čišćenja da se okadi s Palo Santom ili bijelom kaduljom.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: