KALCIT-NARANČASTI-Narukvica (elastična) 6 mm

KALCIT-NARANČASTI-Narukvica (elastična) 6 mm

AMETRIN-Narukvica (elastična) 6-8 mm

AMETRIN-Narukvica (elastična) 6-8 mm

ŽAD-NEFRIT-Narukvica (elasična) 4 mm

Promjer: Perla 4 mm
Veličina: 19 cm cca.
Masa: 3-6 g
Država porijekla: Novi Zeland
Kemijska formula: NaAl(Si2O6), silikat
Mohsova tvrdoća: 6
Astrološki znak: Djevica, vaga
Boja: Sjajna, zelena s primjesama crne
Čakra: Pupčana, srčana
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Na suncu 2-3h. Preko noći uz komade ametista, gorskog kristala ili rozenkvarca
19,00 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Žad je naziv za dva različita minerala: ŽADEIT (Jadeit) i NEFRIT.
ŽADEIT je natrijev aluminijev silikat s tvrdoćom od 6,5-7 na Mohsovoj ljestvici. Ova vrsta žada obično se pronalazi u Burmi, Kanadi, Kubi, Gvatemali, Japanu, Kazahstanu, Rusiji, Južnoj Americi, Turskoj i SAD-u.
Osim zelene nijanse, žadeit je dostupan u mnogim nijansama crne, smeđe, sive, boje lavande, narančaste, crvene, bijele i žute.

NEFRIT je kalcijev magnezijev silikat tvrdoće 6 na Mohsovoj ljestvici. Mineral se obično pronalazi u Australiji, Kanadi, Kini, Novom Zelandu, Rusiji, Tajvanu i SAD-u.
Postoji u mnogim nijansama zelene, žute, crne, smeđe, sive i bijele.
Nefritni žad obično ima manju prozirnost i sjaj nego žadeit. Sjaj nefritnog žada je više smolast, dok je sjaj žadeita više nalik staklu. Najlakši način za uočavanje između ove dvije vrste je da se udari tvrdim predmetom po mineralu.
Nefrit će proizvesti zvuk, nalik zvonjavi, a žadeit, neće. Nefrit je više obogaćen magnezijem, a žadeit aluminijem.

Ova 2 minerala pod zajedničkim nazivom, žad je otkriven prije više od 5000 godina i posebno je omiljen kod naroda jugoistočne Azije. Kinezi su vjerovali da bubrežni oblik stijena žada je povezan s liječenjem bolesti bubrega kod ljudi.
Koristio se za izradu nakita, ritualnih i umjetničkih predmeta, a i statusnog simbola društvene vrijednosti. Drevni glazbeni instrumenti izrađeni su od kineskog žada, poput flaute, "yuxiao" i nekih zvona.
Žad je klasificiran u meki žad (nefrit) i tvrdi žad (žadeit).
Budući da je Kina imala samo meki žad dok je žadeit bio uvezen iz Burme tijekom dinastije Qing (1271-1368). Žad se tradicionalno u Kini odnosi na meki žad (nefrit).
Žadeit se zove "feicui" na kineskom jeziku. Feicui je danas više popularan i vrijedan od mekog žada u Kini danas. Najvrjedniji je Burmanski carski žad (žadeit), zbog svoje boje i kvalitete. U staroj Kini, žad je simbolizirao spoj čovjeka, zemlje i neba.
Postavljali su ga u grobnice i izrađivali ritualne predmete od njega, smatrajući da čuva njihove mrtve. U Meksiku i Egiptu ovo je za njihove stanovnike bio kamen mira, harmonije i ljubavi. Naziv nefrit dolazi od grčke riječi “nephros”, što u prijevodu znači, "bubreg".
Kamenje, stijene i kamenčići iz kojih se vadi nefritni žad nevjerojatno podsjećaju na oblik bubrega. U Europi, njegovo prvo zabilježeno otkriće otkrili su španjolski konkvistadori u Srednjoj Americi i donijeli ga u povratku s putovanja.
Zvali su ga, "Piedra de los Rinones" što znači, "bubrežni kamen".

Njegova zelena nježna boja se povezuje s iscjeljivanjem srčane čakre. Donosi iscjeljenje srcu vraćajući mu ljubav i ravnotežu.
Kamen može ublažiti svaku bol i težinu koju osoba drži u sebi. Pomaže vratiti osobi fizičko, emocionalno i duhovno iscjeljenje.
U ljubavnoj vezi, ako partneri nisu sigurni jedni u drugog, žad može pomoći u presijecanju iluzije i nesporazuma, vraćajući povjerenje i harmoniju u vezi. Ako osoba pati od emocionalnog stresa zbog ljubavnih problema, žad može donijeti ravnotežu i smirenost.
Vjeruje se da je žad dobar kamen za privlačenje ljubavi u život slobodnim osobama. Vjeruje se da pomaže u ostvarenju želja i donosi vjernost u seksualnim partnerstvima i da je posebno koristan za inspiriranje ljubavnih veza u kasnijem životnom razdoblju.
Žad će donijeti sreću u ljubavi, ali i na drugim područjima života. Podržava novu ljubav i povećava povjerenje u partnerskim odnosima. Također je koristan zbog svoje stabilne, postojane vibracije u obiteljskim odnosima jer donosi stabilnost i strpljenje svima.
Njegova vibracija je umirujuća i nježna, donosi mir duhu i smirujuću mudrost umu. Pomaže u vraćanju osjećaja vlastite vrijednosti i samopouzdanja. Žad također čisti negativnost iz ljudske aure i neposredne okoline te uzemljuje osobu.
Zato se od njega izrađuju ukrasne posude, osobni talismani ili kipići za radni stol.

Ljekovita svojstva žada primijenjena na fizičko tijelo uključuju energetsku podršku bubrezima, slezeni, a posebno mokraćnom i bubrežnom sustavu.
Pomaže kod bolesti zglobova, kukova, a osnažuje koštani sustav. Čisti krv, regulira krvni pritisak i čisti kožu. Potiče reproduktivni sustav kod muškaraca i žena jer se vjeruje da povećava plodnost, olakšava proces rađanja i uravnotežuje hormonalne poremećaje kod žena.
Ovo je dobar kamen za oporavak i može ubrzati proces oporavka nakon razdoblja dugotrajne bolesti ili operacije. Ovo je izvrstan kamen za zaštitu djece od ozljeda i pomaže u održavanju čistoće i vedrine njihovog duha.
Također je vrlo koristan za sve koji osjećaju da su izgubili kontakt sa svojim unutarnjim djetetom i može biti od velike pomoći u iscjeljenju emocionalnih traumi iz prošlosti. Žad je kamen elementa zemlje i ima duboku poveznicu s majkom Zemljom.
Osobi pomaže u povezivanju s prirodom i u radu s njenom energijom i integraciji s vlastitim energetskim poljem.

Ovo je važan kamen za poslovne projekte i izvrstan je talisman za sve koji obavljaju financijske transakcije.
Odašilje pozitivni stav prema novcu i tjera osobu da vizualizira sebe kako radi, zarađuje i kreativno ulaže novac u višu svrhu. Pozitivne energije žada pomoći će da osoba pronađe najbolji način djelovanja u stvarima koje uključuju osobne financije i bogatstvo.
Pomaže u važnim projektima gdje su priznanje, promaknuće i financijski bonus, bitni.

Prema Feng Shui znanosti, žad je preporučljivo staviti u radni prostor ili dnevni boravak stana, na mjesto gdje ga svatko može u prolazu vidjeti. Naročito ako može na jugoistočnu stranu prostora ili kuće.
Na taj način, privlači sreću, bogatstvo i više prijatelja u život. Ukrasni predmeti i talismani su povezani s financijskim obiljem, a posebno sretna žaba s 3 noge i riba izrađena od žada.
Potrebno je staviti novčić u usta žabe ili ribe kako bi se pojačalo financijsko stanje osobe. Žad može pomoći za tumačenje poruka iz snova. Povezan je sa zelenom zrakom Arkanđela Rafaela.

 
Nedavno gledani proizvodi: