PLADANJ-Mandala

PLADANJ-Mandala

RUDRAKŠA-narukvica podesiva

RUDRAKŠA-narukvica podesiva

PLADANJ-Ganeša

Promjer: 27 cm
Pakiranje: 1
Masa: 165 g
Sastav materijala: Aluminij
19,91 € 150,00 kn
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Bogato ukrašeni pladanj za korištenje u razne svrhe. Koristi se u Indiji kao oltarni pladanj za prinošenje darova božanstvima. Znači, ovo je pladanj izvorno za ceremonije puđa i sličnih ceremonija. Obično na njemu stoji voće, malo hrane i vode, razne posudice, svijeća, mirsni štapić, tamjan, cvijeće, nečija slika itd.

Nije otporan na toplinu, pa koristite vatrostalnu površinu ako na njoj zapalite svijeću ili tamjan.

Ganeša (Ganesh) je jedno od najpoznatijih i najštovanijih božanstava u hinduističkoj religiji. Njegova slika se nalazi u Indiji, Nepalu, Šri Lanki, Tajlandu, Indoneziji ( Java i Bali ), Singapuru, Maleziji, Filipinima i Bangladešu. To su države s velikom etničkom indijskom populacijom uključujući Fidži, Gvajanu, Mauricijus, Trinidad i Tobago.

Obožavanje božanstva Ganeša je široko rasprostranjena i proteže se i na džainiste i budiste. Prepoznatljiv je po glavi slona, a tijelu čovjeka. Poznato je za njega ako ga se štuje, mantra ili moli, da uklanja životne prepreke pojedinca i donosi sreću. Uz božicu Saraswati i on je božanstvo umjetnosti, znanosti, intelekta i mudrosti.

Poznat je i kao božanstvo podrške novih životnih početaka (vjenčanje, useljenje, novi poslovni projekt ) i vrlo se često njegovo ime spominje u obliku mantre ili pjesme s molbom za pomoć pri počinjanju novih pothvata u životu.

Također prije nego se krene na putovanje, moli ga se za zaštitu na putu. Njegov kip služi i kao zaštita u prostoru i privlačitelj materijalnih i duhovnih dobara u život.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: