ŠUNGIT-Cvijet života-okrugli privjesak (zlatna gravura)

ŠUNGIT-Cvijet života-okrugli privjesak (zlatna gravura)

PLATONOVA TIJELA I SVETA GEOMETRIJA-Gorski kristal (1,5-2 cm)

PLATONOVA TIJELA I SVETA GEOMETRIJA-Gorski kristal (1,5-2 cm)

PLATONOVA TIJELA-Šungit (3 cm)

Pakiranje: U ukrasnoj kutiji
Veličina: Platonova tijela od 3 cm
Masa: 105 g
Država porijekla: Njemačka
Boja: Crna
70,00 € 527,42 kn
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Ovaj set od 5 Platonskih tijela je ručno izbrušen prema nacrtima geometrijskih tijela, a u pakiranju je priložena i knjižica s tumačenjem svete geometrije na 4 jezika (engleski, njemački, španjolski i francuski).

Platonova tijela dobila su ime po starogrčkom filozofu Platonu, koji je vjerovao da ovi sveti geometrijski oblici predstavljaju temeljni nacrt kako je Svemir stvoren. Temeljito ih je opisao u dijalogu pod naslovom, Timaj. „Timaj ili o metafizici“ je Platonov dijalog koji govori o stvaranju svijeta od strane Demijurga, boga koji je stvorio fizički svemir.
Platonove ideje o (platonskim) tijelima i njihovom međuodnosu s našim fizičkim svemirom, utjecale su na brojne matematičare, mistike i astrologe zadnjih tisuća godina, sve do današnjih dana.

Postoji pet platonskih tijela: TETRAEDAR, KOCKA, OKTAEDAR, DODEKAEDAR i IKOSAEDAR.

TETRAEDAR- je najjednostavnije platonsko tijelo koje se sastoji od četiri jednakostranična trokuta koji se sastaju u četiri vrha. Svaki vrh je okružen s tri druga vrha, a svi su kutovi između bridova koji se sastaju u vrhu jednaki.
Tetraedar ima najmanji broj stranica, bridova i vrhova od svih Platonovih tijela.
KOCKA- je vjerojatno najpoznatija od platonskih tijela, sastoji se od šest kvadratnih stranica koje se sastaju u osam vrhova . Svaki vrh je okružen s tri druga vrha, a svi kutovi između bridova koji se sastaju u vrhu su pravi kutovi. Kocka ima ukupno dvanaest bridova, a svaki brid je iste duljine.
OKTAEDAR- je trodimenzionalni oblik sastavljen od osam jednakostraničnih trokuta koji se sastaju u šest vrhova. Svaki vrh je okružen s četiri druga vrha, a svi su kutovi između bridova koji se sastaju u vrhu jednaki. Oktaedar ima ukupno dvanaest bridova, a svaki brid je iste duljine.
DODEKAEDAR- je oblik sastavljen od dvanaest pravilnih peterokuta koji se sastaju u dvadeset vrhova. Svaki vrh je okružen s tri druga vrha, a svi su kutovi između bridova koji se sastaju u vrhu jednaki. Dodekaedar ima ukupno trideset bridova, a svaki je brid iste duljine.
IKOSAEDAR- je trodimenzionalni oblik sastavljen od dvadeset jednakostraničnih trokuta koji se sastaju u dvanaest vrhova . Svaki vrh je okružen s pet drugih vrhova, a svi su kutovi između bridova koji se sastaju u vrhu jednaki. Ikosaedar ima ukupno trideset bridova, a svaki je brid iste duljine.

Platon je vjerovao da se naš svemir sastoji od pet elemenata: zemlje, zraka, vatre, vode i etera.

Svaki je element povezivao s različitim tijelom:
-Tetraedar predstavlja element vatre
-Kocka predstavlja element zemlje
-Oktaedar predstavlja element zrak
-Ikosaedar predstavlja element vode
-Dodekaedar predstavlja peti element, eter (Duh)

Budući da Platonova tijela predstavljaju 5 elemenata koji tvore svemir, smatraju se dijelom svete geometrije.
Sveta geometrija opisuje drevna znanja o međuodnosu svemira i svih živih bića i pruža dublji uvid o geometrijskim simbolima i oblicima koji su u duboko u svojoj srži božansko povezani na nevidljiv način.
O petom Platonovom tijelu, dodekaedru, Platon je primijetio: "...Bog ga je koristio za raspored zviježđa na cijelom nebu".
Sveta geometrija se često povezuje s proučavanjem drevne religije, arheologije, arhitekture, medicine, umjetnosti, hermetičkog simbolizma, kao i u novije vrijeme nanotehnologije.
Sveta geometrija se povezuje s raznim religioznim, mističnim i ezoterijskim društvima.
Ono što im je svima zajedničko je to, da im sveta geometrija pomaže shvatiti Tvorca i lakše se povezati s višim duhovnim dimenzijama, ali i s božanskim u nama i oko nas.
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: