STIKTIT U SERPENTINU (ATLANTISIT) (4-5 cm)

STIKTIT U SERPENTINU (ATLANTISIT) (4-5 cm)

ULEKSIT (4 cm)

ULEKSIT (4 cm)

STIKTIT (2-3 cm)

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 3x2 cm
Masa: 10-12 g
Država porijekla: Zambija
Kemijska formula: Mg 6 Cr[(OH) 16 /CO 3 ] x 4 H 2 O
Mohsova tvrdoća: 2,5-4
Astrološki znak: Lav, djevica
Boja: Ljubičasta s crnim tragovima mangana
Čakra: Srčana, čeona, tjemena
Čišćenje: Kratko pod vodom samo isprati i obrisati suhom krpom. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: 1-2h na suncu, a može i uz gorski kristal
15,93 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Stiktit je otkriven 1910.g. u Dundasu na otoku Tasmaniji (Australija). Prvi put ga je otkrio A.S. Wesley 1910 g. ali ga je odlučio ga je nazvati po američkom metalurgu Robertu Carlu Stichtu (1856.-1922.) koji je u to vrijeme bio upravitelj susjednog rudnika bakra Mount Lyell Mining and Railway Company. Mjesto prvog otkrića danas je poznato kao brdo Stichtite.
Osim u Tasmaniji, stiktit ima nalazišta i u Australiji, Južnoj Africi, Zambiji, Kanadi, Zimbabveu, Švedskoj, Rusiji, Maroku, Novom Zelandu, Meksiku, Brazilu i Indiji. Stiktit je hidratizirani mineral magnezij krom karbonata koji kristalizira u obliku mase i točkastih inkluzija drugih minerala, a može se pronaći u magmatskim i metamorfnim stijenama.
Ranije se vrlo rijetko koristio kao dragi kamen, a tek je od 2004. g. češće dostupan u trgovinama širom svijeta kao dragi kamen ili iscjeljujući mineral.
Njegove boje variraju, od svih nijansi ljubičaste (često je i boje lavande) i ružičaste do zelene. Ako je pretežno zelene boje, onda je to ljubičasti stiktit u kombinaciji s malo primjesa mangana u zelenom serpentinu. U takvom slučaju prevladava zelena boja serpentina, a stiktit je u tragovima sa svojom ljubičastom bojom "gost" unutar "domaćinske" stijene serpentina.
PODVRSTE:
Postoji još par podvrsta minerala sa stiktitom i različitih naziva:
STIKTIT U SERPENTINU – naziv za mineral u kojem prevladava zelena boja serpentina u mogućoj kombinaciji i sa žutom, ali i obaveznim primjesama ljubičastog stiktita. Drugi naziv za ovaj mineral je i Atlantisit.
ATLANTISIT – naziv za kombinaciju zelenog serpentina i ljubičastog ili ružičastog stiktita.
Zelena boja kamena atlantisita dolazi od prisutnosti željeznog oksida u njemu, a ljubičasta boja dolazi od prisutnosti manganovog oksida.
TASMANIT - naziv za stiktit pronađen samo u rudnicima otoka Tasmanije.
STIKTIT– ZMIJOLIKI - prevladava žuta boja od serpentina.
SERPENTIN INFINITE – Zeleni serpentin boje bršljana koji se može pronaći u rudnicima Afričkog kontinenta i ne sadrži u sebi primjese stiktita.
Ovo su razni nazivi za 2-3 podvrste stiktita i serpentina i naziv ovisi o porijeklu njihovog nalazišta.
STIKTIT OPĆENITO:
Stiktit koji je pretežno u svim nijansama ljubičaste boje lako se može zamijeniti sa sugilitom ili čaroitom. Najlakše ih je razlikovati po manjoj tvrdoći stiktita (Mohosova ljestvica 2–2,5) dok je sugilitova (5,5-6,5) a čaroit ima (5-6). Još jedna bitna razlika je u tome da sjaj površine svakog stiktita je mat, dok sugilit i čaroit imaju svilenkasti do staklasti sjaj. Stiktit je mineral visoke vibracije i pomaže unijeti više svjetla i pozitivnih vibracija u osobu kroz njene čakre, ali i u njenu okolinu. Svojim vibracijama ljubičaste boje potiče čeonu i tjemenu čakru (6. i 7.) na pojačanu aktivnost te povezuje osobu sa svojim višim Ja, ali i s duhovnim vodičima poput anđela čuvara i drugih vodiča iz viših sfera. Ovo je mineral koji harmonizira tijelo, srce, um i duh osobe. Potiče buđenje uspavane kundalini energije i njene svjesne upotrebe. Stiktit vibrira i sa srčanom čakrom osobe kojoj pruža zaštitu, iscjeljenje i harmonizaciju. Pomaže u opraštanju drugima i potiče duboko emocionalno iscjeljenje u srcu. Ovo je kamen koji osobi smiruje um, prekomjerne misli, smanjuje unutarnje strahove i ublažava osjećaj odvojenosti, izolacije ili usamljenosti. Stiktit je kamen inspiracije koji potiče da osoba bude iskrena, suosjećajnija i tolerantnija prema drugima. Pomaže u bržem oporavku od depresije, ljutnje, razočaranja, bolesti ili traume.
Ovaj je kamen otvaranja prema fizičkom i duhovnom svijetu koji osobi pruža utjehu da je sve u redu, da ne brine, da se otvori i slobodno izrazi prema drugima. Na fizičkoj razini, kamen jača fizičku i emocionalnu otpornost pa može pomoći u regeneraciji živčanog sustava, regeneraciji kože, krvnog tlaka i mišićne napetosti uzrokovane prevelikim stresom. Jača, pluća, srce i želudac. Može pomoći probavi da osvijesti simptome emocionalnog prejedanja i žudnje za hranom. Pomaže u rastu zubima, smanjuje migrene, a može pomoći i kod samog poroda. Ovo je kamen namijenjen svima, ali naglašeno osobama koje su rođene u kolovozu ili rujnu. Stiktit snažno odašilje vibracije te je prikladan za nošenje u džepu ili u obliku nakita koji se nosi unutar aure osobe. Vrlo je dobar pratilac kod tehnika kristaloterapije, meditacije, regresoterapije, kidanja veza, obiteljskih konstelacija, anđeoskih radionica, šamanskih putovanja i sl.
Ako se upari s drugim kristalom:
Crni turmalin = Psihička zaštita osobe i stiktita
Fluorit = Jačanje meditacijskog polja osobe
Moldavit = Jačanje povezanosti s višim Ja
Sugilit = Kanaliziranje s tehnikom "ljubičastog plamena"
Serafinit = Povezanost s anđeoskim svjetovima
Rodonit = Pojačan osjećaj opraštanja i suosjećanja prema drugima
Šiva Lingam = Buđenje kundalini energije
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: