STIKTIT (2-3 cm)

STIKTIT (2-3 cm)

APOFILIT (2 cm)

APOFILIT (2 cm)

ULEKSIT (4 cm)

Pakiranje: U ukrasnom pakiranju s certifikatom
Veličina: 4 cm
Masa: 19 g
Država porijekla: SAD, Kalifornija
Kemijska formula: NaCaB5O6(OH)6·5H2O
Mohsova tvrdoća: 2
Astrološki znak: Rak
Boja: Bijela, krem
Čakra: Čeona
Čišćenje: Kratko pod vodom samo isprati i obrisati suhom krpom. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: 1-2h na suncu, a može i uz gorski kristal
20,00 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Uleksit je mineral koji se sastoji od hidratiziranog natrijevog kalcijevog borata. Mineral je priznat kao važeći od 1840. g. nakon što je njemački kemičar George Ludwig Ulex (po kojem dobio naziv) napravio prvu kemijsku analizu minerala. Nalazišta su mu diljem svijeta, ali najčešće dolazi iz SAD-a. Mineral se pronalazi na mjestima gdje prevladava suha i vruća klima, od pustinja i planina do sedimenata u jezerima i slanim močvarama. Masovne naslage ulexita nalaze se najviše u pustinjama američkih država Kalifornije i Nevade - Mojave i Dolina smrti. Najnovije otkriće nalazišta uleksita je ledena špilja Kungur u Rusiji (Ural), a može ga se pronaći i u nalazištima u Argentini, Čileu, Kanadi, Kini, Kazahstanu, Peruu i Turskoj.

Uleksit je na dodir glatki, a izgledom mutno bezbojni ili bijeli u višestrukim nijansama od sedefaste do biserne, sa svilenkastim sjajem. Obično je nepravilnog četvrtastog oblika. Postoji i više podvrsta i naziva uleksita kao što su; crni, mliječni, mačje oko, bijela tv stijena, sivi, žuti itd. Vizualno, nerijetko ga se može pogrešno zamijeniti sa selenitom.

Uleksit je poznat i kao "TV kamen" ili "TV stijena" zbog svojih neobičnih karakteristika jer djeluje poput optičkog kabla. Ima sposobnost reflektiranja stvari na drugu stranu površine kamena, baš kao ekran TV uređaja. Ako se mineral postavi na časopis ili novine, tekst ili natpis iz novina će se pojaviti na drugoj strani minerala bez iskrivljenih slova. Vlakna koja se nalaze u mineralu prenosit će svjetlost duž svojih vitkih vlakana i djelovat će poput optičkih vlakana i emitirati sliku s jedne strane minerala na drugu. Zato se uleksit obično prodaje na sajmovima i općenito na tržištu najčešće pod nadimkom "TV kamen". Jedna od zanimljivosti ovog rijetkog minerala je da ga je za vrijeme Drugog svjetskog rata američka vojska koristila u izradi podmorničkih periskopa za poboljšanje vidljivosti.

Uleksit djeluje na čeonu čakru tj. na treće oko. Osobi pomaže spojiti um i emocije. Jača misli i emocije osobe kako bi ih mogla bolje razumjeti. Spaja srce i razum. Pomaže u dobivanju uvida oko nevidljivih blokada u partnerskim odnosima i dobivanju odgovora koja je srž problema u odnosu. Može pomoći osobi da dobije sposobnost da pogleda i osjeti srca drugih ljudi, tj. što misle i osjećaju.

Uleksit daje jasnoću, objektivnost i pruža snažnu podršku u kriznim situacijama dajući uvid kako riješiti problem u partnerskim odnosima koji duže vrijeme stoji ispod tepiha. Ovaj mineral potiče maštu, inspiraciju, a pomaže i u otklanjanju prepreka smanjene kreativnosti.

Na mentalnoj razini jača pamćenje i koncentraciju te pomaže u bržem donošenju odluka naročito u poslovnom segmentu.

Na fizičkoj razini regenerira kožu, smanjuje bore i pomaže kod slabijeg vida. Poboljšava rad mozga i epifize.

Na duhovnoj razini jača intuiciju, psihičke moći, vidovitost, kanaliziranje ili primanje poruka od duhovnih vodiča te jača moć unutrašnje vizije. Može pomoći u kristaloterapiji, kod lucidnog sanjanja, regresoterapije ili šamanskih putovanja. U meditaciji se može fizički postaviti na čelo radi jače percepcije.
Uleksit je uz apofilit jedan od snažnijih minerala za lakši pristup čitanju Akaša zapisa ili gledanja na daljinu (Remote viewing).

Ovo je mineral koji snažno uvećava sve što se stavi oko i pod njega te kao takav je jedinstven sa svojim karakteristikama.

Može se upariti s moldavitom, serafinitom, sugilitom, selenitom ili naravno, apofilitom.

Vrlo je osjetljiv na vodu i potrebno ga je izlagati najkraćem kontaktu s vodom i odmah ga obrisati.

Preporučljivo ga je ostaviti tijekom noći vani da bude obasjan mjesečinom, kako bi bio do vrha ispunjen iscjeljujućom energijom.
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: