SUNČEV KAMEN (2-3 cm)

SUNČEV KAMEN (2-3 cm)

RODONIT (2-3 cm)

RODONIT (2-3 cm)

KVARC-DIMNI (2-3 cm)

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 2-3 cm
Masa: 12-18 g
Država porijekla: Madagaskar
Kemijska formula: SiO2 – oksid
Mohsova tvrdoća: 7
Astrološki znak: Škorpion, strijelac, jarac
Boja: Sjajan, proziran, smeđa, boje dima do crne
Čakra: Korijenska, solarni pleksus, tjemena
Čišćenje: 2-3 min. pod mlazom vode. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Prijepodne ili poslijepodne na slabom suncu 1-2 h. Preko noći u suhoj posudi s gorskim kristalom
3,98 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Kvarc-dimni je poznat i pod imenom "čađavac" (Smokey Quartz). To je varijetet prozirnog kvarca, ali smeđe dimljene boje u raznim nijansama i svojim podvrstama. Nalazišta su mu na mnogim mjestima u svijetu a najpoznatija su u Brazilu, Madagaskaru, Škotskoj, SAD-u, Španjolskoj, Alpama, Novom Zelandu, Indiji, Australiji itd. Malo je poznato da se smatra nacionalnim kamenom Škotske. Poznato je kroz povijest da su ga Kelti prvi iskopali u divljim planinama Cairngorm. Kelti su nazivali svoju vrstu Morion. Ugrađivali su ga u svoje kiltove i broševe koje su nosili na prsima. Poznato je da ga i narod Maora s Novog Zelanda koristi u svojoj svakodnevici. U Španjolskoj je poznat kroz stoljeća i ima naziv "Piedra de Hijada". Postoji nekoliko varijacija dimnog kvarca, ali njihova zajednička poveznica je da porijeklom dolaze svi izvorno od kristalnog kvarca: AMETIST DIMNNI KVARC, BRANDBERG DIMNI KVARC, CITRIN DIMNI KVARC, CAIRNGORM DIMNI KVARC, MORION DIMNI KVARC.
Ovo je jedan od najčešćih i najzagonetnijih kristala koje se koristi u kristaloterapiji i meditaciji. Ovo je kamen za uzemljivanje, uklanjanje negativne energije po tijelu ili u prostoru, odličan izolator od EMF zračenja i za pročišćenje organizma.
Dimni kvarc pomaže osobi da se uzemlji uz otvaranje i harmoniziranje korijenske čakre i solarnog pleksusa. To je savršen kamen za ljude koji stalno lutaju umom i ne mogu se općenito usredotočiti na bilo što. Ovaj kamen je tu da vam pomogne ne samo da razbistrite svoj um, već i da vam omogući da budete smireniji.
Dimni kvarc potiče motivaciju za življenje, radost i optimizam, a uklanja duboko ukorijenjene strahove, osjećaj tjeskobe, pesimizam i depresiju.
Primjer, osobe rođene u znaku Škorpiona se često smatraju jednim od mračnijih i tajanstvenijih znakova zodijaka. Ovaj kamen pomaže unoseći svoju energiju pročišćenja kako bi otjerao tamnu stranu negativnosti. Nosi "škorpione" naprijed iz sjene u svjetlo i daje im energiju koja im je potrebna za suočavanje u tom prijelazu.
Ako tražite kristale koji se slažu s ovim moćnim kamenom, možete upariti nakit ili kamenje od žada i topaza kako biste primili još više zdravlja i sreće. Ahat se dobro slaže s dimljenim kvarcom, kao i nježna srčana energija rozenkvarca. Za najjaču zaštitu uparite crni turmalin, hematit ili opsidijan. Za produbljenje duhovnih energija uparite kijanit ili lapis lazuli. Za pojačanje mističnih uvida i donošenje još svjetla, uparite mjesečev kamen.
Koliko god ima veliku snagu zaštite, iscjeljenja i uklanjanja negativnih zračenja i blokiranih energija, toliko je jako prijemčiv i prima više i brže na sebe negativnu energiju pa ga je potrebno čistiti svakih par tjedana. Može se čistiti preko noći stavljajući ga u vodu s gorskim kristalom, ili ga oprati s tekućim sapunom kroz mlaz mlake vode. Poželjno ga je i okaditi s bijelom kaduljom ili Palo Santom. Može se staviti preko noći uz gorski kristal ili ametist.
Ako ima nešto prljavštine, vapna ili kalcita u svojim pukotinama i nakupinama, onda možete upotrijebiti staru četkicu za zube kako biste nježno očistili te tragove i nakupine, a onda ga potopiti u ocat 8-12 sati, a zatim isprati toplom vodom.
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: