SERPENTIN (2-3 cm)

SERPENTIN (2-3 cm)

KALCIT-NARANČASTI (2-3 cm)

KALCIT-NARANČASTI (2-3 cm)

AHAT-OKAMENJENO DRVO (2-3 cm)

Pakiranje: 1 kom
Veličina: 2-3 cm
Masa: 15-20 g
Država porijekla: Madagaskar
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 7
Astrološki znak: Bik, blizanci, rak, jarac
Boja: Žuto smeđa i malo narančaste
Čakra: Korijenska
Čišćenje: Pod mlazom vode ili preko noći u posudi s gorskim kristalom
Punjenje: Neograničeno na suncu
3,32 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Okamenjeno drvo je doslovno drvo pretvoreno u kamen. Naziva se i drveni ahat. To je naziv za posebnu vrstu fosiliziranih ostataka kopnene vegetacije. Okamenjenje je rezultat stabla ili biljaka sličnih drveću koje su prešle u kamen postupkom mineralizacije koji često uključuje permineralizaciju i zamjenu. Odličan je za uzemljenje i stabiliziranje emocija. Potiče motivaciju i ustrajnost u započetom poslovnom projektu. Jača svjesnost o egzistencijalnim pitanjima i štiti od konkurencije. Smanjuje tjeskobe i strahove. Kod bavljenja psihometrijom, pomaže u detekciji porijekla nekog predmeta ili kod lakšeg upadanja u stanja regresivnog vraćanja u prošle živote. Jača rast kose, zubiju i noktiju. Pomaže kod bolova u kostima i regenerira kožu.

AHAT OPĆENITO: Ahat je jedan od najrasprostranjenijih minerala na planeti. Nalazi se na svim kontinentima i poznat je u mnogim podvrstama i bojama. Ime je dobio po starom nazivu rijeke Achates (današnja Drilo) na Siciliji. U Hrvatskoj je najpoznatiji Lepoglavski ahat s brda Gaveznica (Kameni Vrh) kod Lepoglave. Ahat spada u grupu kalcedona i on je najpopularniji i najraznovrsniji kalcedon. Njegova vibracija je sporijeg, ali snažnog karaktera. Sve vrste ahata imaju snažno zaštitničko djelovanje i moć usklađenja muško-ženskih energija u osobi. Gledano kroz povijest, u antičkom Rimu, ahat je korišten kao snažan amulet ili talisman za zaštitu onoga tko ga nosi od svih vrsta opasnosti. U Antičkoj Grčkoj su ga koristili u medicinskim eliksirima i pastama za liječenje bolesti grla i želuca. Europske kraljevske obitelji imale su kolekcionarsku strast prema skupljanju zdjela od ahata koje se danas mogu vidjeti u europskim muzejima. Ahat je u Islamu vrlo dragocjen kamen i prema muslimanskoj tradiciji, osoba koja nosi prsten s ahatom je zaštićena od raznih nezgoda i ima dug život.

U osobnoj upotrebi služi kao zaštitna ploča za prostor, kao nakit u obliku naušnica, ogrlice, privjeska ili neoblikovani kamen za nošenje u džepu. Od njega se izrađuju i ukrasni predmeti kao što su piramide, kugle, satovi, ukrasne vaze i sl. Za nakit se brusi u formu kabašona, kuglica i gema.

Ahat najsnažnije djeluje na korijensku čakru osobe. Nositelju donosi zaštitu od negativnih energija, uzemljenost i fizičku vitalnost. Pomaže u povećanju koncentracije i mentalne jasnoće. Koristan je za duhovni rad jer podiže svijest i povezuje osobu s kolektivnom sviješću čovječanstva. Na emocionalnoj razini pomaže u otpuštanju ljutnje, bijesa i gorčine prema drugima, a potiče ljubav i hrabrost za novi početak nakon traumatičnog emocionalnog iskustva. Inspirira osobu kako da lijepe i pozitivne stvari privuče u svoj život. Na fizičkoj razini, jača srce, rad pluća, osjetilo vida i pojačava libido. Pomaže kod bolesti grla i dišnih puteva. Potiče cirkulaciju krvi, rast kože, noktiju i kose. Pomaže kod bolesti kralježnice, reumatskih oboljenja koljena, bedra, skočnih zglobova, prstiju na nogama i stopalima. Ovaj kamen je poznat kao spremnik za negativnu energiju, toksičnost i razne negativnosti pa je vrlo korisno veće primjerke položiti u i oko kuće. Kažu da sprječava izvantjelesne posjete negativnih entiteta i odbija nepoželjne fizičke posjetitelje od ulaska u kuću.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: