GORSKI KRISTAL (3 cm)

GORSKI KRISTAL (3 cm)

MOQUI-kamenje (2,5-3 cm) (1 par)

MOQUI-kamenje (2,5-3 cm) (1 par)

HEMATIT (3-4 cm)

Količina: 1
Veličina: 3-4 cm
Masa: 34-50 g
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: Fe2O3, oksid
Mohsova tvrdoća: 6,5
Astrološki znak: Ovan, vaga, škorpion, jarac
Boja: Crna i siva metalik
Čakra: Korijenska
Čišćenje: Nije otporan na vodu, vrlo kratko isprati pod vodom
Punjenje: Neograničeno na suncu
4,65 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Hematit je uobičajeni mineral željeznog oksida. Ovaj mineral simbolizira element zemlje i budi u osobi iskonsku životnu energiju i fizičku snagu. Ime potiče iz Antičke Grčke iz naziva za krv "haima", zbog boje koju mineral dobiva kada se smelje u prah. Službeno ga je otkrio u mineralogiji francuski mineralog Jean-Baptiste Louis Romé de l’Isle tek 1773. g. kad mu je dao naziv, hematit. Poznat je i pod nazivom "željezna ruža" zbog povezanosti sa zemljom u kojoj se nalazi. Egipćani su ga koristili za ukras u grobnicama faraona, a Indijanci su ga koristili kao ratničku boju. Pračovjek ga je koristio za izradu crteža na zidovima špilja. Vojnici i ratnici nosili bi kamen u bitku, a rodilje bi ga držale kraj sebe dok bi prolazile kroz porođajni proces. Jedan od glavnih razloga za koji se koristio u prošlosti je zaštita od prekomjernog krvarenja.

Hematit je vrlo poseban mineral za koji se vjeruje da ga je čovjek koristio prije 164.000 godina. U području južno od zaljeva Mossel u Južnoafričkoj Republici, u zadnjih 20-tak godina iskopano je mnogo artefakata koji su stari par tisuća godina. NASA je došla do izvanrednog otkrića kada je pronašla nalazišta hematita na Marsu. Pronađen je infracrvenim spektrometrom na NASA-inom Mars Global Surveyoru i svemirskoj letjelici Mars Odyssey 2001. g. dok je kružila oko planeta.

Ovo potvrđuje prastare Vedske spise napisane prije više od 5000 godina u kojima je zapisano da mineral hematit (astrološki gledano) pripada planetu Mars i njegovom božanstvu rata, časti, odanosti, vladaru muške energije, snage, borbe, seksualnosti, sječiva, ratnika, ustrajnosti itd. Stoga je ovo mineral nepobjedivosti na svim razinama, fizičkoj, astralnoj i mentalnoj.

Povezan je s korijenskom čakrom, što znači da može dati stabilnost u svakodnevnom životu. U moderno doba, veza s željezom i teškim tvarima u kamenu dovela je do toga da se hematit koristi u vezi s krvlju i ljudskim krvožilnim sustavom. Duhovno značenje hematita je dovođenje ravnoteže u eterično i fizičko tijelo, a zbog svoje magnetske prirode i ljudskih dualnih Ying-Yang energija, sama priroda preko minerala ljude vraća u ravnotežu. Hematit štiti od negativnih energija i uklanja magnetska zračenja.

Ovo je kamen privlačnosti, poput jakog magneta. Hematit neprestano povlači višak energije iz okoline koja se koristi u najbolju moguću svrhu. Hematit povlači u materijalnu dimenziju kreativne zamisli osobe i pomaže u njenoj materijalizaciji.

Poznat je i po svojim pozitivnim učincima na poslovnoj razini i polju karijere. Zbog povezanosti hematita s elementom zemlje, ovo je jedan od najboljih minerala za pojačanje financijskog stanja. To se može reflektirati kroz poslovno unapređenje, povišicu, novi posao, novi poslovni ugovor itd. Element zemlje je taj koji vlada fizičkom razinom, novcem, praktičnim razmišljanjem i donošenjem odluka. Zbog toga su fizičke moći elementa zemlje iznimno snažne i korisne.

Hematit pomaže u lakšem savladavanju logičkih vještina kao što su matematika, fizika, argumentirana rasprava, analitika i enigmatika.

U svom sastavu sadrži dosta željeza što se može na prvu osjetiti kada se uzme u ruku, teži je od većine minerala. Hematit donosi snagu organizmu i to količinski koliko tijelo može primiti u tom trenutku. Na fizičkoj razini, preporučuje se kod zaustavljanja krvarenja, uklanjanja krvnih oteklina, zarastanja rana i kostiju. U krvnom sistemu dovodi do povećanja kisika, regulira krvni pritisak i rad srca. Ne smije se koristiti prilikom jačih infekcija. Koristi se za poboljšanje krvne cirkulacije i usporavanje obilne menstruacije. Pomaže u oslobađanju od psihičkih napetosti. Usklađuje um, tijelo i duh. Poboljšava memoriju, logičko razmišljanje, umiruje um, a u meditaciji jača zaštitno polje aure. Pomaže kod reguliranja tjelesne temperature i neredovite probave. Pročišćava i regulira rad pluća, jetre i slezene.

Ako se upari s rozenkvarcom onda može pomoći kod nesanice. Postavljanje hematita oko kuće na svim uglovima odličan je način za zaštitu i uklanjanje negativnih energija.

Uz gorski kristal, hematit je najčešći kristal koji se koristi za čišćenje drugih kristala. S njim se može očistiti preko 90% kristala koji su danas na tržištu. Ima veliku moć da otklanja magnetska zračenja.

Pravilo je da se nosi ili upotrebljava paralelno s još jednim kristalom.

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: