FLUORIT-Obelisk (3 cm)

FLUORIT-Obelisk (3 cm)

AMETIST-S rupom (3 cm)

AMETIST-S rupom (3 cm)

ONIKS-S rupom (3 cm)

Veličina: 3 cm
Masa: 12 g
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: SiO2, varijetet kremena (kvarca) i kalcedona
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Astrološki znak: Lav, strijelac, jarac, vodenjak
Boja: Crna
Čakra: Korijenska
Čišćenje: Prazni se ostavljajući ga na zemlji preko noći. Čisti pod mlazom tekuće vode ili preko noći s gorskim kristalom
Punjenje: Neograničeno na suncu
7,30 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Oniks je kalcedon koji je vrsta mikrokristalnog kvarca. Nastaje kada se silicij taloži u šupljinama plina lave. Oniks se prirodno pojavljuje sa sićušnim žiličastim paralelnim slojevima. Naziv je iz grčkog jezika ("onyx"), a u prijevodu znači, "nokat" i "kandža" jer žile koje se nalaze u kamenu izgledaju vrlo slično boji nokta. Mineral je prvi put opisao 77. g. nove ere, Gaj Plinije Sekund, poznatiji kao Plinije Stariji, antički pisac i znanstvenik. Današnja nalazišta oniksa su u Indiji, Argentini, Južnoj Africi, Madagaskaru, Meksiku, Saudijskoj Arabiji, Peruu, SAD-u, Brazilu, Egiptu, Australiji i Rusiji.

Kroz povijesne zapise, grčki mit govori da je Kupidon vrhom strijele odrezao nokte usnuloj Afroditi i rasuo ih po plažama širom svijeta. Patke su te nokte pretvorile u crni kamen kako se ne bi uništio niti jedan dio božanskog tijela. Grci su ovaj kamen nazvali oniks, ali to nije isti kamen koji mi danas nazivamo oniksom. U nekim starim gnostičkim spisima piše da je Isus Krist nosio trinaest kamena koji su predstavljali dvanaest apostola i njega kao Učitelja. Isus je nosio križ u čijoj sredini je bio oniks. U Bibliji se spominje više puta i kažu da je bio srednji kamen u oklopu velikog svećenika. Nakon što je kralj David dao svoje prijestolje svom sinu Salomonu, otišao je skupiti dragocjeni materijal (oniks) za svoj novi hram.

Stari Rimljani izrađivali su pečate od oniksa jer se za njega nije lijepio vosak. Od renesanse pa nadalje ovakva obrada oniksa koristila se u izradi nakita. U viktorijansko doba nakit od crnog oniksa nosio se u vrijeme žalosti. U Indiji se oniks koristi za zaštitu od urokljivog oka. Vjeruje se da nošenje ovog kamena može pomoći apsorbirati, ublažiti emocionalni intenzitet i izoštriti um.

Ovaj kamen je pod planetarnim utjecajem planeta Saturn. Simbolizira strpljenje, disciplinu, unutarnju koncentraciju i odricanje. Oniks je "Saturnov kamen". Saturn je planet karme, vladar je vremena i univerzalnog zakona uzroka i posljedice. Svaki učinak koji osoba vidi u svom vanjskom ili "fizičkom" svijetu potaknut je određenim uzrokom, koji je stvorio njen mentalni ili unutarnji svijet. Svaka njena misao, riječ ili djelovanje ("uzrok"), pokrenuli su određeni niz manifestacija koje su se materijalizirale u njenoj stvarnosti tijekom vremena (tzv. "posljedica"). Ovo je glavni kamen s kojim osoba može raditi kako bi stvarno razumjela svoju karmu, dharmu i mokšu. Mokša (Moksha) znači oslobođenje od ciklusa "samsare", razdoblja rođenja, smrti i ponovnog rođenja, što vodi do života izvan reinkarnacijskog kruga, do savršenog blaženstva.

Za oniks se vjeruje da nas oslobađa od karmičkih dugova, donosi duhovnu mudrost i stanje oslobođenja. Pomaže za kontakt u snovima i štiti od nesreće. Oslobađa negativnu energiju iz tijela ali ju ne prima jer nema sposobnost razgrađivanja. Zbog toga vrlo brzo gubi snagu i sposobnost regeneracije. Vraćanje snage traje mu duže nego kod drugih minerala. Zato se preporučuje oniks koristiti samo u rijetkim slučajevima, ali ne stalno niti predugo.

Ovo je kamen zaštite i snage. Kažu da pomaže svom nositelju da ostane prizemljen i usredotočen te da pruža veliku podršku u kriznim vremenima tuge i lošeg raspoloženja. Povezan je s korijenskom čakrom, za energetski centar koji upravlja osjećajem sigurnosti i zaštite. Unutar ovog crnog kamena postoji mnogo zaštitne energije jer u njemu nema nimalo svjetla. Oniks štiti auru osobe od bilo kakve negativne energije iz okoline, posebno od "energetskih vampira" na poslu ili u društvu. Može apsorbirati ovu negativnu energiju i transformirati je u energiju zemlje. Oniks osnažuje emocionalnu i fizičku izdržljivost osobe, što može biti od pomoći u trenucima stresa i tuge. Na arapskom, jeziku, riječ za oniks, znači "tuga", što savršeno opisuje prijemčivu energiju oniksa, upija bol i tugu od osobe.

Ovaj kamen se smatra korisnim u prevladavanju ovisnosti od alkohola, droga i sl. Oniks najviše djeluje na korijensku čakru, ali i sporedno na čakru solarnog pleksusa i trećeg oka, kako bi se osoba snažno prizemljila. Na fizičkoj razini, preventivno pomaže kod bolesti sluha, uklanja neprijatne šumove, a pomaže i kod poremećaja ravnoteže ili epilepsije. Poboljšava vid i imunitet, pozitivno djeluje na kožne bolesti kao što su gljivice, upale, opekotine, gnojne rane i osip. Regulira rad bubrega, srca, a pomaže i kod poroda. Jača fizički organizam općenito, pomaže u rastu kose, noktiju, poboljšava cirkulaciju krvi, naročito osobama koje pate od hladnih ruku ili nogu.

Oniks je kamen koji daje osobi snažne vibracije zaštite, snage, koncentracije i upornosti. Ovaj kamen energično gura osobu naprijed u njenom životu i štiti je od bilo kakve negativnosti na tom putu. Ako se upari s gorskim kristalom ili selenitom, pojačat će se duhovne vibracije i lakše će se postići stanje duboke meditacije.


 
Nedavno gledani proizvodi: