JASPIS-MALIGANO (4-5 cm)

JASPIS-MALIGANO (4-5 cm)

KALCIT-NARANČASTI (4-5 cm)

KALCIT-NARANČASTI (4-5 cm)

JASPIS-KAMBABA (4-5 cm)

Veličina: 4-5 cm i 3 cm širina
Masa: 30 g
Država porijekla: Madagaskar
Kemijska formula: Kalcit (CaCO3-karbonat), kvarc (SiO2), limonit (FeOOH-oxid)
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Astrološki znak: Bik, škorpion
Boja: Tamno zelena s crnim mrljama
Čakra: Korijenska, srčana
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min. Okaditi Palo Santom ili bijelom kaduljom
Punjenje: Neograničeno punjenje na suncu, a može i preko noći uz gorski kristal
10,00 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Jaspis kambaba je mineral poznat i pod imenom, zeleni stromatolit. Stromatolit je iz grčkog jezika, "stroma" što znači, podloga, krevet ili sloj, a grčki, "lithos" znači, stijena. Kambaba jaspis zapravo nije jaspis, već fosil. Ovaj kamen je klasificiran kao stromatolit, što se odnosi na nakupinu fosiliziranih algi koje su stvorile ovaj mineral. Jedan od posebnih fosila unutar kambaba jaspisa zapravo je cijanobakterija, za koju se vjeruje da je pomogla stvoriti prvu atmosferu kisika ovdje na Zemlji prije mnogo, mnogo vremena.
O podrijetlu imena kamena također se nagađa, a jedna od teorija je da dobio ime po Cheitharolu Kambabi. Cheitharol Kambaba dvorska je pisana kronika kraljeva Manipura u Indiji i postoji već tisućama godina.
Kambaba jaspis je vrlo energizirajući kamen koji aktivira korijensku i srčanu čakru. Povezan je s elementom vode i zemlje. Pomaže u iscjeljivanju srca i negativnih emocija kao što su krivnja, trauma, tuga, bijes, ljubomora i ljutnja. Ovaj kristal pomaže osobi u postizanju emocionalne ravnoteže. Djeluje kao učitelj i životni trener, pomažući da se prebrode neka od najtežih emocionalnih iskustava u životu. Pomaže osobi u oslobađanju od traume kako bi prodisala i oslobodila se traumatičnog tereta.
Njegova zelena energija povezana je s uklanjanjem blokada u srcu te ponovnim harmoniziranjem srčane čakre. Zelena boja također simbolizira životni proces; rast i snažnu podršku u djetinjstvu, odrastanje, zasnivanje porodice pa sve do starosti. Njegove šare formiraju krugove koji podsjećaju na oči. Na fizičkoj razini mineral donosi materijalni prosperitet. Preporučuje se držati ga na radnom mjestu jer poboljšava poslovni uspjeh i karijeru, a istovremeno štiti od zlonamjernih utjecaja kolega. Crna boja unutar minerala kambabe produljuje vezu s fizičkim i prirodnim svijetom. Donosi moć i snagu, uklanja strahove koji su povezani s fizičkim postojanjem na Zemlji.
Jaspis kambaba je izvrstan pomoćnik u iscjeljivanju starih emocionalnih rana. Pomaže u otvaranju prema ljubavnoj vezi, izražavanju emocija i ravnoteži davanja i primanja. Osim na srčanu, duboko prodire kroz korijensku čakru i prekriva cijelo tijelo osjećajem mira, sigurnosti i ugode. Njegovi duboko tamno zeleni tonovi pružaju duboko uzemljenje, zaštitu, umirenje, opuštanje, neutraliziranje problematičnih misli i uspostavljanje ravnoteže tijela i duha. Kambaba jaspis smiruje napete živce i nemirni um. Pomaže kod nesanice i smanjuje noćne more.
Na fizičkoj razini, pomaže kod regeneriranja stanica rasta, imunološkog sustava i DNA. Osnažuje vezivno mišićno tkivo, regulira probavni sustav tako da asimilira vitamine i minerale. Čisti kožu, kosu i nokte od stranih toksina. Jača čeljust i zube te vrlo djelotvorno djeluje na umnjak. Iscjeliteljski djeluje na osobe koje su dugo bolesne i pomaže u bržoj regeneraciji organizma.
Ovaj kamen koristi drevnu energiju rasta, širenja, novih početaka, harmoničnih obiteljskih odnosa, novih poslovnih projekata, novih načina prehrane itd. Pospješuje vitalnost, donosi obilje i održava fizički rast. Jača svjesnost o postojanju da osoba nije ovdje samo radi sebe već da nesebično pomaže drugima oko sebe i širi radost kako bi se svi zajedno oslobodili od vezanosti i ograničenja ljudske prirode.
Ovaj kamen ima poseban odnos s majkom prirodom i prilagođava osobu njenim vibracijama. Pošto je ovo morski kamen, nositelja vuče u morske dubine i potiče na životno istraživanje i "duboko ronjenje".
Poželjno ga je držati u kući, najbolje u morskoj vodi, u akvariju s tropskim ribicama ili u blizini kućnih ljubimaca koji traže mnogo pažnje i topline. Ako se protrljaju njegove "oči", mogu se kontaktirati nevidljiva elementarna bića na svetim mjestima. Dobar je pomoćnik u meditaciji, kristaloterapiji i raznim tehnikama samopomoći. Jača povezanost s duhovima prirode, životinjama i biljkama.
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: