AHAT-Srebrni privjesak (2 cm)

AHAT-Srebrni privjesak (2 cm)

OPSIDIJAN-MAHAGONIJ-Srebrni privjesak (2-3 cm)

OPSIDIJAN-MAHAGONIJ-Srebrni privjesak (2-3 cm)

JASPIS-OCEAN-Srebrni privjesak (2 cm)

Pakiranje: U plastičnoj kutiji za nakit
Veličina: 2 cm
Masa: 3-5 g
Sastav materijala: Srebro 925, jaspis
Država porijekla: Madagaskar
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 6,5-7
Astrološki znak: Djevica, jarac, vaga
Boja: Zelena, siva, smeđa
Čakra: Korijenska, solarni pleksus, srčana, grlena
Čišćenje: Pod mlazom vode ili preko noći u posudi s vodom i gorskim kristalom
Punjenje: Neograničeno na suncu
11,95 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Ova rijetka vrsta jaspisa je dobila naziv po svom nalazištu na obalama oceana. Jedino nalazište na svijetu je na sjeverozapadnoj strani Madagaskara, u rudniku Moravato. Izvorno nalazište je već dosta iscrpljeno. Dio rudnika nalazi se u razini mora pa se za vrijeme plime rudnik potapa. Zbog toga se jaspis-ocean iskapa isključivo za vrijeme oseke, a može se doći samo čamcem do rudnika. Okolni dio je vrlo nepristupačan zbog guste i neprobojne džungle. Zbog toga je ovaj mineral sve rjeđi na tržištu te se njegova cijena na tržištu stalno povećava.
Prvi puta je izložen u siječnju 2000 godine na međunarodnoj izložbi minerala u Tucsonu (SAD) i od tada je tražen diljem svijeta. Poznat je kao „orbicular jasper“, ’’ocean jasper’’ ili pod mističnim imenom „kamen Atlantide“. Za ovaj mineral se vjeruje da u sebi sadrži memoriju prošlih vremena planeta i da sadrži posebna znanja.

Ocean jaspis aktivira i usklađuje čakre solarnog pleksusa, srčanu i grlenu. Njegova vibracija je vrlo umirujuća, budi u osobi univerzalnu ljubav prema svim živim bićima na planetu. Ako se baci pogled na njega, primjećuje se njegova zagonetna dubina, prelijepih boja cijelog duginog spektra. Kamen povećava razinu odgovornosti osobe prema cjelokupnom životu i prirodi.

Na mentalnoj razini razvija brzo razmišljanje i organizacijske sposobnosti. Pobuđuje maštu i materijalizira ideje. Potiče odlučnost i hrabrost prilikom rješavanja teških odluka i situacija.

Na emocionalnoj razini pomaže osobi osloboditi se od raznih blokada i "težina" koje nosi na srcu. Potiče osobu da izbaci iz sebe i izgovori na glas sve potisnuto i neizrečeno. Pomaže joj da svoju volju poveže sa svojim emocijama te kroz otpuštanje raznih blokada i trauma postigne stanje radosti i emocionalne stabilnosti. Baš kako je voda pomogla u stvaranju ovog čarobnog kamena, osoba bi trebala biti protočna kada prima i prihvaća energiju ovog kamena.

Na fizičkoj razini jača imunitet organizma i rad štitnjače. Može pomoći u smanjenju migrene, gripe i visoke temperature. Pomaže kod upale konjunktivitisa, uha, sinusa, grla, kašlja i bronhitisa. Ovaj kamen učinkovito može pomoći u smanjenju raznih alergija, zaustavljanju krvarenja iz nosa, smanjenju izraslih prišteva i oteklina po koži.

Pomaže kod menopauze, gljivičnih infekcija, upaljenog mjehura i hemeroida. Ublažuje mučninu i nagon za povraćanje. Regulira probavni trakt i pomaže kod čira na želucu. Jača funkciju prostate, bubrega i jetre. Potiče regeneraciju tkiva unutarnjih organa. Smanjuje hrkanje, nastanak cisti i smanjuje preosjetljivost kod naglih promjena vremena. Pomaže u smanjenju tjelesne težine i celulita. Kažu da pomaže tijelu u apsorpciji vitamina i minerala te u regulaciji joda i natrija u tijelu. Opušta umorna stopala i smanjuje žuljeve na nogama.

Ako se postavi uz noćni ormarić ili ispod jastuka, smiruje noćne more i potiče regenerativni san. Jaspis oceanski pomaže osobi ako plovi po vodi ili moru jer smanjuje morsku bolest. Osim čišćenja pod vodom, ovaj mineral se može zakopati i u zemlju preko noći kako bi se očistio, a najbolje je u noći punog mjeseca.
 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: