TIRKIZ-Privjesak za ključeve-Srce

TIRKIZ-Privjesak za ključeve-Srce

OPAL-STAKLO-Opalit-Privjesak za ključeve-Srce

OPAL-STAKLO-Opalit-Privjesak za ključeve-Srce

ROZENKVARC-Privjesak za ključeve-Srce

Veličina: 9 cm
Masa: 16 g
Država porijekla: Brazil
Kemijska formula: SiO2
Mohsova tvrdoća: 7
Astrološki znak: Bik, rak, djevica, jarac
Boja: Roza
Čakra: Srčana
Čišćenje: Pod mlazom vode 2-3 min
Punjenje: Ostaviti ga prijepodne ili poslijepodne 2-3h na slabom suncu, a i preko noći uz ametist ili gorski kristal
7,96 €
Trenutno nedostupno

Upišite email na koji ćemo vas obavijestiti kada proizvod postane ponovno dostupan.

Pošalji
 
 
Imate pitanja o proizvodu?
Šerajte s prijateljima
Privjesak sa metalnim ringom i privjeskom od kristala u obliku srca (2 cm). Osim za osobno nošenje, može biti namijenjen i kao prekrasan poklon dragoj osobi, pogotovo u kombinaciji s narukvicom, naušnicama ili ogrlicom iz iste serije.

Rozenkvarc je jedna od najčešćih vrsta u mineralnoj skupini kvarca. Poznat je i pod nazivom "ružičnjak", ’’ružin kvarc’’ ili "ružičasti kvarc". Ovaj kristal je u različitim nijansama ružičaste, od svijetlo ružičaste do tamno crvene ružičaste. Ovaj prekrasan izgled ima zbog manje prisutne količine titana, željeza i mangana u njemu. Naziv je dobio po ružičastoj boji iz grčke riječi "hyalos" što znači "staklo".

Mnoge su ga civilizacije koristile, uključujući stare Grke, Egipćane i Rimljane. Kamen se u prošlosti koristio kao amulet za privlačenje ljubavi i sreće. Rimljani su ga koristili jer su vjerovali da ima magične moći. Poznato je da su ga Asirci koristili u izradi nakita prije više tisuća godina, negdje oko 800. pr. Kr. Nalazišta su mu u Brazilu, Madagaskaru, Indiji, Kini, Njemačkoj, Japanu, Namibiji, Južnoj Africi i SAD-u (Južnoj Dakoti).

Mineral prvenstveno aktivira srčanu čakru i harmonizira ženski aspekt u svakoj osobi. Astrološki je povezan s planetom Venerom. Rozenkvarc služi za privlačenje ljubavi, suosjećanja, prijateljstva i harmonije u život osobe. Iscjeljujuća svojstva rozenkvarca su povezane s radošću, ljubavlju prema sebi, komunikacijom s prijateljima i zajedništvom. Pomaže osobi u duhovnom usklađivanju s majkom Zemljom, svemirom i božanskim tj. omogućava duboko povezivanje njezinog srca sa srcima drugih. Rozenkvarc u osobi povećava ljepotu i pomaže je održati mladom.

Energija rozenkvarca vibrira u skladu sa srčanom čakrom i pojačava u osobi osjećaj topline, nježnosti, nesebične i romantične ljubavi, sreće, suosjećanja, razumijevanja i emocionalne stabilnosti. Potiče vjernost u ljubavi i prijateljstvu. Pomaže stidljivoj osobi pokazati svoje skrivene osjećaje i da se otvori prema okolini. Rozenkvarc može pomoći u iscjeljivanju traumi ili drugih emocionalnih povreda. Kamen privlači energije romantične ljubavi, ali i energije dubokog suosjećanja.

Ako se postavi u prostor doma, rozenkvarc odašilje harmonične vibracije prema ukućanima, čineći ih ljubaznijim, jedne prema drugima. Ovo je naročito učinkovito ako se postavi komad minerala u svaki kut prostora jer na taj način, energija ljubavi i harmonije se stalno održava. Ista je stvar s poslovnim prostorom, kamen odašilje vibracije obilja, harmonije i međusobne suradnje. Preporučuje se uvijek veći komad rozenkvarca držati u blizini električnih aparata jer uklanja statičnu struju i elektromagnetska zračenja. Trebalo bi ga držati u svim prostorijama u kojima se boravi više od jedne trećine dana.

Ako osoba ide na ljubavni sastanak, rozenkvarc je idealni pratitelj. Također, ovo je izvrstan mineral za ponijeti sa sobom kod razgovora za novi posao, potpisivanje ugovora, prezentacije, kupnju novog automobila, ili nekretnine. Ako osoba pati od nesanice, rozenkvarc je potrebno postaviti kod noćnog ormarića za mirnije i dublje snove. Miran san i uklanjanje loših snova može biti učinkovitije ako se uz rozenkvarc postavi još gorski kristal i crni turmalin.

Rozenkvarc pomaže osobi pronaći put do duhovnosti, prema umjetnosti, ponajviše prema glazbi koja potiče njegove vibracije i razvija umjetničku maštu. Prilikom meditacije otvara srce osobe prema univerzalnoj ljubavi šireći se iz srca, kroz cijelo tijelo preko svih čakri dovodeći ih u savršenu harmoničnu ravnotežu. U komunikaciji s drugima, osobi povećava strpljenje i način da normalnim putem dođe do rješenja za dobrobit svih.

Na fizičkoj razini pomaže u jačanju srčanog mišića, reguliranju krvnog tlaka i usklađivanju nepravilnog rada srca. Pomaže u liječenju anemije, leukemije, tromboze i infarkta. Koristan je kod Alzheimerove i Parkinsonove bolesti kao i kod senilne demencije. Rozenkvarc osnažuje organe reproduktivnog sustava kod oba spola. Pomaže u povećanju plodnosti i podiže libido kod muškaraca i žena, a i štiti od poremećaja spolnih žlijezda. Ovaj kamen štiti buduću majku i bebu svih devet mjeseci trudnoće, a pomaže i kod poroda.Stvara i snažnu vezu između majke i djeteta.

Eliksir od rozenkvarca neutralizira otrove, smanjuje plikove, otekline, liječi kožne površinske rane i uljepšava ten. Pogodan je za poljoprivredu i vrtlarske radove gdje potiče rast biljaka. Ako je njegova energija presnažna, ametist je taj koji ga smiruje. Rozenkvarc se koristi se neobrađen i obrađen u svim oblicima. Nakon redovnog procesa čišćenja, po želji se može okaditi i s Palo Santom ili bijelom kaduljom.

Ako se upari s ostalim kristalima:

Zeleni smaragd = Buđenje srca. Duboko povezivanje s planetom Venerom

Tigrovo oko = Ostvarivanje želja srca

Plavo tigrovo oko = Čišćenje aure i razlikovanje dobrog od lošeg

Moldavit = Duhovna transformacija i pojačanje duhovnog buđenja kroz srce

Citrin = Obilje, sreća, novac, novi počeci

Krizokola = Jačanje unutarnjeg jastva. Moć slobodnog izražavanja bez straha od osude

 

Slični proizvodi:


 
Nedavno gledani proizvodi: